27 Mart 2026 Cuma

14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı   13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Pandemide Zorda Kalan Esnafa Destek Olmaya Devam Ediyor


Pandeminin başladığı ilk günden itibaren esnafın da yanında olan ve hayata geçirdiği uygulamalar ile bu desteği gözler önüne seren Başkan Seçer, bu kez de toplu taşıma esnafına nefes aldıracak yeni destekleri hayata geçireceklerini duyurdu. Seçer, Ocak ayının ilk meclis toplantısında,toplu taşıma araçlarında hem vize ücretlerinde indirime gideceklerini hem de devir işlemlerindeki süreyi uzatacaklarının müjdesini verdi. Söz konusu teklif komisyonda görüşüldükten sonra Meclis gündemine gelecek.

 

Tarih : 13 Ocak 2021 Çarşamba 06:48   Okunma : 1524

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde darda kalan esnafa yardımcı olmaya ve ekonomik sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Pandeminin başladığı ilk günden itibaren esnafın yanında olduğunu hissettiren ve hayata geçirdiği uygulamalarla fark yaratan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu kez de toplu taşıma esnafına destek için yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurdu.

Başkan Seçer, pandeminin esnafta yarattığı ekonomik sorunlar nedeniyle toplu taşıma araçlarında hem devir işlemlerindeki süreyi hem de kullanım yaşını 15’e çıkaracaklarını açıkladı. Ayrıca, Meclis komisyonuna sevk edilen düzenlemeyle; okul servisi, minibüsçü, halk otobüsü, servisçi ve taksici esnafının vize ücretlerinde indirimler yapılacak. Gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından uygulama, Meclis gündemine gelecek.

Toplu taşımadaki 5 bin 415 aracı kapsıyor

Başkan Seçer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendilerine bu yönde bir talep geldiğini belirterek, “Minibüsçü esnafı, halk otobüsü esnafı, servis esnafı, taksi esnafı. Bütün T, M, H, S ve C plakalı toplam 5 bin 415 araç var. Bunların 2021 yılına ait bize ödeyecekleri vize ücretleri var. Biz şöyle bir uygulama yapalım istedik. Bu ödentilerden indirim yapalım, S plakalılar yani servisler ama bunlardan okul servisi olanlar en mağdur olanlar. Bunlar hiç iş yapamadı. Bu vizelerden hiç para almamazlık yapamıyoruz, silemiyoruz, terkin yapamıyoruz. Bir en azından iz değer almamız lazım. Bunlardan yüzde 90 iskonto yapalım, yüzde 10’luk kısmını alalım diyoruz. Diğer T, M, H ve C olmak üzere, bunlar farklı araçlar, onlardan da yüzde 45 indirime gidelim. Bunu komisyona sevk edeceğiz zaten. Orada da değerlendirilecek” dedi.

Toplu taşımada kullanım yaşını 15’eçıkarılacak

Toplu taşıma araçlarının 10 yıl olan trafikte olma yaşı ve devriyle ilgili de düzenleme yapacaklarını ifade eden Seçer, “Biz hem devir işlemlerindeki süreyi hem de toplu taşımada kullanım yaşını 15’e çıkarıyoruz. Böyle bir teklifle geliyoruz komisyona. Diğer belediyelerle de değerlendirme yaptık, şartları inceledik, kendi koşullarımızı idare olarak göz önüne aldık” diye konuştu.

Su faturası desteği için de başvurular 25 Ocak’a kadar devam ediyor

Zor günler geçiren şoför esnafınabu çözümleri üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan 8 bin 500 esnafın meskenlerine ait su borçlarının 500 TL’ye kadar olan kısmını karşılamaya yönelik uygulamasını da sürdürüyor.Şu ana kadar 2 bin 56 esnaf destekten faydalanabilmek için başvuruda bulundu ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ödemeleri yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, su faturası desteği için başvuru süresini 25 Ocak’a kadar uzattı. Destekten yararlanmak isteyen esnaf,Büyükşehir’in resmi internet sitesi olan www.mersin.bel.tr’nin ‘Duyurular’ kısmından online başvuru yapabiliyor. Esnaf, Alo 185 TEKSİN Çağrı Merkezi’ni arayarak da Esnaf Masası’ndan tüm destekleri alabiliyor.

Büyükşehir faaliyetleri durdurulan işletmelerden 6 ay kira almıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan ve faaliyetlerini durduran işletmeler ile faaliyetlerinin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında bir artış yapılmayacağı duyurulmuştu. Büyükşehir, ayrıca faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay kira almayacağını açıklamıştı. Bu destekten yararlanmak isteyen esnaf, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’na yazılı olarak başvurarak yeni uygulamalardan yararlanabiliyor. Bu konudaki tüm bilgilere Esnaf Odaları, MESDEM Esnaf Masası veya ALO 185 TEKSİN Çağrı Merkezi’ni aradıktan sonra 4’ü tuşlayarak ulaşabiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PANDEMİDE, ZORDA, KALAN, ESNAFA, DESTEK, OLMAYA, DEVAM, EDİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA