25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Büyükşehir Yağda’da Çalışıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’nin Yağda Mahallesi’nde 84 yıl boyunca siyasilerin sözünü verdiği ama bir türlü hayata geçirilemeyen ve köylülere büyük sıkıntılar yaşatan yolu yaparak, Yağdalıları yıllardır hayalini kurdukları bağlantı yoluna kavuşturdu.

 

Tarih : 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:10   Okunma : 1285

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Asfaltsız köy yolu bırakmayacağız” sözüyle yola çıkan ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, sürdürdüğü çalışmalarla hizmetlerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Yeni açılan bağlantı yolunda birinci kat sathi kaplama asfalt, genişletme ve sıkıştırma çalışmaları devam ediyor.

8,5 kilometreye indirildi

Silifke Kızılgeçit, Erdemli Albeyli ve Yağda Mahalleleri’ni Avgadı ve Sarıkaya’ya bağlayan yaklaşık 8,5 kilometrelik bu yol ile daha önceden kullanılan Avgadı- Güzeloluk- Harfilli- Güneyli-Yağda güzergâhı artık kullanılmak zorunda kalmayacak.

Cumhuriyet tarihinden bu güne ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan yol sayesinde önceki güzergahtaki 17 kilometrelik yol, sürdürülen çalışmalar sonunda 8,5 kilometreye indirilmiş olacak. Böylelikle vatandaşlar, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edebilecek.

Hayvan geçmeyen yoldan, artık taksi gidiyor

Yağda Mahallesi’nden 80 yaşındaki Veli Ciğer, 1982-1985 yıllarında Yağda’da muhtarlık yaptığını ve zamanında ne kadar müracaat etseler bile köylerine yolu kimsenin yapmadığını söyleyerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. Veli Ciğer, “Hepimiz önceden çok uğraştık ama yol bir türlü yapılmadı. Bizim şimdiki muhtarımıza kısmetmiş. Bunu yapanlardan Allah razı olsun. Buralardan hayvan geçmiyordu önceleri. Ama şu an bu yolda traktörü bırak, taksimizle gelip gidebiliyoruz. İnşallah uçak inecek hale geldi. Allah başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’dan razı olsun” dedi.

“Hizmet Burhanettin Başkan’dan, destek ve oy da bizden”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve kentin bu güne kadar böyle bir hizmet görmediğini dile getiren Dursun Ciğer, “Yapılanları gördükçe gıpta ile bakıyorum.  Zaten biz Burhanettin Başkan’a güveniyorduk ve o da bizim güvenimizi boşa çıkarmadı. Özellikle Yağda köyüne hizmetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ben şunu söylemek istiyorum. Hizmet Burhanettin Başkan’dan, destek ve oy da bizden. Yapılan yolumuz da köyümüze hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Bu memlekette taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun”

70 yaşında olduğunu dile getiren ve yollarına kavuştukları için duygulanarak, daha önce bu hizmetlerin köylerine gelmediğini sözlerine ekleyen Yağda Mahallesi’nden Ali Kurt, “Ben 70 yaşına gelmişim ve bu yol bizim hayalimizdi. Gerçekten, gerçek oldu. Bu memlekette taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Suyumuz, yolumuz, yolumuzdan ziyade bir de asfaltımız var artık. Erdemli’nin köyündeyiz ama şimdiye kadar görmedik bunları, şimdi görüyoruz. Biz neler çektik. Şu alanlardaki kırmızı çamurdan su içenlerden birisi de benim. Allah sizlerden razı olsun, gönlünüzün muradını versin, çok sağ olun” diye belirtti.

“Yağdalılar açılan yoldan memnun”

Yıllardır yapılmasının hayalini kurdukları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yoldan duydukları memnuniyeti dile getiren Yağda Mahallesi’nden İbrahim Talas, “Bu yolun açılması çok iyi oldu. Buradaki yolda bir kısalma da var. Erdemli’ye ulaşım artık buradan daha yakın hale geldi. Biz bu hizmeti çoktandır bekliyorduk, yıllardır lafı ediliyordu ve çok şükür bugün yapılıyor. Çok güzel bir hizmet ve başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah kendisi geleceğin de başkanıdır” ifadelerini kullandı.

“Bu yol bizim hayalimizdi”

Köylerinin yıllardır böyle bir yola ihtiyaç duyduğunu belirten Mehmet Ciğer, öteki güzergâhta hem zaman hem de yakıt kaybı yaşadıklarını söyleyerek, “Vatandaş açısından çok verimli bir hizmet olduğu kanaatindeyim. Önceden gidiş geliş 20 kilometre civarında bir zaman kaybı, yol kaybı ve yakıt kaybı vardı. Ben şu anda 50 küsur yaşındayım ve aşağı yukarı 40 senedir bizim hayalimizdi. Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederim, köyümüz ve kendim adına. Böyle bir hizmet verdikleri için minnettarız” şeklinde konuştu.

“Yağda’ya hizmet yağıyor”

Yağda Mahalle Muhtarı Sebahattin Kurt, “İkinci dönemdir Yağda Mahallesi’nde muhtarlık yapıyorum ve Yağda’ya hizmet yağıyor. Bu yol gerçekten Yağda’nın 100 yıllık hayaliydi. Ben bunun 40 yılını hatırlıyorum ve 40 yıldır her seçilen siyasetçimiz ‘Yağda’yı, Avgadı’ya ve Sarıkayay’ya bağlayan yolu yapacağız’ derdi. Nedense bunlar hep sözde kalıyordu ama Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz bu yolu yaptı. Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ve ekibine de hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Büyükşehir, Yağda, Mersin, BurhanettinKocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA