25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Yolların Dili, Bir Gezinin İzlenimleri.


Mersinin tanınan iş insanlarından ve CHP’nin önemli isimlerinden Ali Kırbıyık, "Gitmediğimiz Köy, Sıkmadığımız El Kalmayacak" ilkesi ile yine yollardaydı. Biz de ekip arkadaşımızla tanıklık ettik güne ve günü anlamlı kılan gülen yüzlere.

 

Tarih : 19 Ağustos 2017 Cumartesi 18:50   Okunma : 2773

Referandum sürecinde  görüşmeler yaptığı  köylülere teşekkür etmek için yollara düşmüştü Ali Kırbıyık.  Erdemli de Torosların güzelliği ile buluşan Kırbıyık'ın ilk durağı Güzeloluk Yaylasının Güneyli köyüydü. Sıcacık güleç yüzler karşıladı bizleri. Bir de çiseleyen yağmur. Yağmurun ıslattığı toprağın kokusu, içtiğimiz kekik çayının mis kokusuna karıştı. Bizleri gören köylüler yüzlerinde tebessüm ve unutulmamış olmanın verdiği mutlulukla yanımıza geldi birer birer. İçtenlikle ve mutlulukla söylenen  "Bizi ziyarete Ali Kırbıyık'tan başka kim gelir" sözü belki de güne damgasını vuran cümle olarak kaldı tüm gezi boyunca üzerimizde. Aslında içinde öylesine büyük bir sitem barındırıyordu ki. Tam da bu yüzden Ali Kırbıyık'ın "Gitmediğimiz köy, sıkmadığımız el kalmayacak" ilkesi ile arşınlanan yolların ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyordu. Köyün kahvesinde başladı önce sohbet. Her şeyin fazlasıyla farkında ve o kadar kaygılı bakışlar vardı ki konuşulurken memleket meseleleri. Gündem onlardı, onların gündemi ise alın terlerini topraklarına akıttığı memleketleri.

Ali Kırbıyık umut verdi kaygılı bakışlara "Biz buradayız CHP burada renkleri ile herkes için herkesi kucaklayarak birlikte olduğumuzda her şeyi yenecek güçteyiz" diyordu " Umutsuz olmayın" Ahmet efendinin dili Mehmet efendinin sözü idi gerçekten kıymetli olan, elektriklerinden sularına kadar devletin hizmetlerinden şikayet etseler de binbir emekle tarlalarında ürettiklerinin karşılığını alamamak değildi konuları, yaşam kavgalarını attılar kenara, Ülkenin kaygısını taşıyorlardı kendilerini unutulmuş bir kenarda dağ başında bırakılan gibi hissetseler de, ülkenin geldiği durumun fazlasıyla farkındalardı.

Ve kalktık köy kahvesinden yürüdük meydana. Pazarcısından esnafına kadar tek tek sıktık ellerini. Aslında sıkılan kabul gören bizim ellerimizdi. Ali Kırbıyık'ı kucaklayan yürekler CHP'yi kucaklar gibiydi, renklerimizin kimliklerimizin ötesinde memleketi kucaklamak ister gibi… Her köşede çayını sunan, bahçesine davet eden, elini tutan güzel insanlara hoşça kal dedik ve devam ettik yolumuza tekrar misafir olunacağının sözü verilerek.

 

İkinci durağımız Hüsametli Köyüydü. Güneyli Köyünde gördüğümüz kalabalık yoktu ne kahvede, ne meydanda. Çoğu tarlada, 40 kuruşa sattıkları biberin kendilerini yaşatabilme kavgasında. Bizlere mesafeli ama yine de güleç yine de misafirperver… Yüzlerindeki endişeye öfke de karışmıştı. Ama sustular yuttular öfkelerini. Kime neye öfkelilerdi bilinmez. Bizlere değil elbet belki de yitip giden alın terlerine. Siyaseti masaya yatırdılar alın terlerini toprağa akıtanlar,  kimi sadece dinledi, kimi kelimeleri korkarak seçti. Ama Ali Kırbıyık nezaketin yüzü oldu, tebessüm oldu bakışlar. İçilen bir bardak çayın ardından uğurlandık. Biliyoruz ki arkamızdan bize el sallayanların dokunmuştuk artık hayatlarına.

Ve Aslanlı Köyü… Her esnafın tek tek elini sıktı Ali Kırbıyık. Şaşkınlık okunuyordu yüzlerden. Yoksa yine bir seçim zamanı mıydı? Yo hayır seçime daha çok var ki zaten varlıkları altı ay kala hatırlanırken peki neden buradalar? Sadece esnaf değil lokantalarda olan müşterilerde de aynı şaşkın bakış Ali Kırbıyık tek tek ellerini sıkar, hatırlarını sorarken. Kahve de büyük bir kalabalık vardı gün artık bitmeye yakın. Bedenler yorgundu, kafalar ise bizi görmekten karışık. Selamlaşmalar, ayaküstü yapılan sohbetler ile adımladık geride sıcaklık bırakarak. Esnaflar dükkanlarından çıkmaya, kapılarında bizi beklemeye başladılar. Gelen davetlere edilen ikramlara bir dahaki sefer diyerek alacak defterine yazdırdık, ayaküstü sohbetlerle gönüllerini aldı Ali Kırbıyık.

Erdemli Koyuncu Mahallesi Muhtarı sıktığımız ellerden biriydi. Mutlu ve takdir dolu bakışlarla sohbete başladı Ali Kırbıyık ile. Teşekkür ediyordu muhtarımız. Bir tek CHP tebrik etmiş onu ve ziyaret etmiş muhtarlığı kazandığında. Oysa bir başka rengin temsilcisiydi. Şimdi yine CHP'yi görmek, değer verilmek muhtarı büyük bir samimiyetle özeleştiri noktasına getirdi. Kucakladı tüm renkleri birleştirerek. Tıpkı Koyuncu Muhtarı gibi Köseli Köyü Muhtarı da yanımıza gelip bizleri görmekten duyduğu şaşkınlık ve takdiri dile getirdi. Ve aylardır köyünün sorunlarına muhatap bulamamış olmanın verdiği kaygı ile sorununu paylaştı Ali Kırbıyık ile. Sadece sözler verilmedi harekete geçildi, birkaç yer ile telefonda görüşülerek. Sadece dokunmakla kalmayıp bu insanların hayatına, değer olduklarını yaşatabilmek gezimizin tüm yorgunluğunu yok etti. Dokunulan hayatlarda da bizlerde de umut ve mutluluk bırakarak sonlanıyordu gezimiz.

Ali Kırbıyık'ın gezideki sohbetlerinde sık sık dile getirdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözü o temiz yüreklerinde, gülen gözlerinde, tüm yaşayabilme kavgalarına karşın ülkem için ne yapabilirim endişelerinde yerini buluyordu. Aslonan insanların hayatlarına dokunabilmekti koşulsuz, ve onları dinleyebilmekti kendi çıkarlarını düşünmeden. CHP halk olmalıydı, ve bu gezi de Ali Kırbıyık ile vücut bulan CHP halk oldu, halktan oldu.

İşte buydu bu ülkenin her karış toprağının ihtiyacı olan. Bir gün değil, seçim zamanlarında değil her zaman Halk için var olduğunu hissettirmektir önemli olan.

M. Gülşah ARSLAN

15.08.2017 Erdemli / Güzeloluk Yaylası Gezi Notları

Paylaş :
Etiketler :  AliKırbıyık, CHP, Mersin, Güzeloluk, Gezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA