29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mahkeme Yerleşim Ve Tarım Alanına Yapılmak İstenen Polipropilen Tesisine ’’Dur’’ Dedi


Mersinlilerin çevre mücadelesi sonuç verdi, TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi kapsamında verilen ‘ÇED olumlu’ kararını Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal etti. TMMOB kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve doğaya sahip çıkan Mersinlilere teşekkür etti.

 

Tarih : 17 Nisan 2021 Cumartesi 18:41   Okunma : 722

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve şirket aleyhinde, yerleşim alanlarına ve tarım bölgelerine 60 metre mesafede yapılmak istenen tesis için verilen ÇED Olumlu kararına karşı açtığı davada Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

TESİS YERLEŞİM BÖLGESİNE YAKIN OLMAMALI

Mersin 2. İdare Mahkemesi'nin kararında; tesisisin çıkan ve çıkabilecek koku, sis, duman, gürültü gibi unsurlar nedeniyle yerleşim alanlarına uzak olması gerektiği vurgulanarak, "Tekfen Polipropilen Üretim Tesisi Proje Alanının yer seçiminin, Mersin kent merkezi ve en yakın konut alanlarına olan yakınlığı/mesafesi ve altyapısı tamamlanmış ve benzer ve yan sektörde yığılma ekonomisi yaratacak bir organize sanayi bölgesi içinde yer almadığı için sanayi alanlarının yer seçimi ilkeleri açısından uygun olmadığı" belirlendi.

YETERLİ SU KAYNAĞI YOK

Bölgede yapımı planlanan tesisin kullanma suyu, proses ve soğutma amaçlı su ihtiyaçlarını kısa ve orta vadede karşılayacak bir kaynak bulunmadığını belirleyen mahkeme, bölgede bulunan Deliçay'ın da "uygun depolama tesis yeri bulunması (özellikle jeolojik ve topoğrafik özellikleri açısından), güvenilir su potansiyelinin belirlenmesi, planlama, proje ve inşaat aşamalarının da oldukça zaman alacağı" gerekçesiyle uygun olmadığına karar verdi.

ÖNGÖRÜLEN ÖNLEMLER SOMUT VE DENETİME ELVERİŞLİ DEĞİL

"ÇED raporunda uygulanacağı belirtilen fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma uygulanacağı ve gerekli mühendislik hizmetinin alınacağı şeklinde taahhütlerinin somut ve denetime elverişli olmadığı" sonucuna varan mahkeme, "Çevrenin korunmasına yönelik somut çözümler ve gerekçeler üretmekten uzak ve yetersiz şekilde hazırlandığı anlaşılan ÇED raporuna dayalı olarak verilen davaya konu 'ÇED olumlu' kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır" diyerek raporun iptaline hükmetti.

TMMOB: KARARI SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) yaptığı açıklamada, Projeye 2018 yılından bu yana itiraz ettiklerini ve ‘ÇED olumlu’ kararının iptalini sevinçle karşıladıklarını belirtti TMMOB Mersin İKK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yürüttüğümüz mücadelenin zaferle sonuçlanmış olması TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'na bağlı meslek odalarımızı son derece mutlu etmiştir. Ortaya koyduğumuz mücadele sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, Mersin Kent Konseyi'ne Karaduvar-Kazanlı muhtarları ile yakın çevre mahalle muhtarlarına, Mersin Tabip Odası'na ve desteklerini esirgemeyen tüm Mersinlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kente, Tarıma ve Çevreye karşı işlenen talanlara karşı mücadelemizin ilk günkü gibi devam edeceğini belirtir saygılarımızı sunarız.”

                         

Paylaş :
Etiketler :  Tesis, Alan, Polipropilen, Proje

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA