20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Fındık için Adalet yürüyüşünde 1. gün..


CHP’de bu kez “fındıkta adalet” sloganıyla yürüyüş gerçekleştiriyor. 3 günlük yürüyüşün ilk etabında 21.5 km yol katedildi. Yürüyüşün son 8 kilometrelik etabına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor.

 

Tarih : 19 Eylül 2017 Salı 06:10   Okunma : 1190

CHP öncülüğünde, Ordu’dan Giresun’a üç gün sürecek “Fındık için Adalet” yürüyüşünün 21.5 kilometrelik ilk etabı tamamlandı. TMO’nun fındık alımı kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Yürüyüş daha yapılmadan bu karar alındı. Sonrasında daha olumlu kararlar alınacağına inanıyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yer aldığı yürüyüşe başta bölge milletvekilleri olmak üzere 30 kadar CHP milletvekili katıldı. ÖDP, Halkevleri gibi farklı siyasi parti ve derneklerin de katıldığı yürüyüşte parti pankartlarına izin verilmedi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan eylemde sadece Türk bayrağı ve fındıkla ilgili taleplerin yer aldığı dövizler taşındı.

‘İKTİDAR TEHDİDİNE KARŞIN İLGİ BÜYÜK’

AK Parti’nin en güçlü olduğu bölgelerden Karadeniz’de yapılan yürüyüşe katılımla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “iktidar tehdidine karşın” yürüyüşe katılım ve ilginin yüksek olduğunu söyledi. Ordu Milletvekili olan Torun, yol boyunca vatandaşların araçlardan ve balkonlardan destek verdiğini, yürümekte zorlanan yaşlı vatandaşların “Benim için de yürüyün” dediğini aktardı.

Ayağında terliğiyle yürüyen vatandaşlar olduğunu anlatan Torun, üreticinin elindeki tüm fındığı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alacağıyla ilgili açıklama için, “Yürüyüş daha yapılmadan bu karar alındı. Sonrasında daha olumlu kararlar alınacağına inanıyoruz” dedi.

‘TEK BİR PROTESTO İLE KARŞILAŞMADIK’

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, ilk gün 20 kilometreyi bulan yürüyüş boyunca tek bir protesto eylemi ile karşılaşmadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Tek bir protesto eylemi ile karşılaşmadık. Halkın ilgisi çok yüksek. İktidarın arka bahçesi olarak gördüğü Karadeniz’de çöktüğünü görüyoruz. Emin olun yol kenarında bu yürüyüşe destek veren insanların o desteği bizim yürüyüşümüzden sosyolojik olarak daha önemli. Çiftçiler, bu bölgenin insanları, fındık konusunda sağduyulu bir söylemin geliştiğini görüyor ve kendilerini ait hissediyorlar.”

‘İTALYA’DA 21 LİRA, TÜRKİYE’DE 8 LİRA’

Tarım politikalarında küreselleşmenin olumsuz etkilerine dikkat çeken Pekşen, bu noktada iktidarların tutumunun önem taşıdığını belirterek şöyle devam etti:

“Bugün Karadeniz’de fındık alan tekel firma burada fındığı kaça alıyor, İtalya’da kaça alıyor? İtalya’da çiftçi yüzde 40 devlet desteği, ayrıca kilogram başına 3.35 Euro ile fındıktan 21 lira kazanıyor, Karadeniz’de 7.5-8 TL kazanılıyor. Arada 3 kat var. Aynı firma İtalya’dan 21 liraya Türkiye’den 7.5-8 liraya fındık alıyorsa ikisinin arasındaki tek fark devlet farkı, siyasi iktidar farkıdır. Birisi halkın sorunlarıyla meşguldür, diğeri ise iktidarda kalmak için kendi halkını seçmenini bile uluslararası tekellere ezdirmektedir. Biz de bu yürüyüşle bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

“Fındık için Adalet” yürüyüşünün ilk gününde 21.5 kilometre yol kat edildi. 2’nci gün 15 kilometre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılması beklenen son gün ise 8 kilometre yürünmesi bekleniyor. Yürüyüşün 3’üncü günü Giresun’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı bir miting düzenlenecek.

Paylaş :
Etiketler :  chp, fındıkta adalet, seyit torun,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA