25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Nuriye ve Semih ikinci duruşmada konuşamayabilirler..


Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 194, ev hapsindeki Esra Özakça ise 119 gündür açlık grevinde. Eğitimcilerin avukatı Gülmen ve Özakça’nın ikinci duruşma tarihi olan 28 Eylül’e kadar ‘açlıktan kaynaklı olarak kendilerini ifade edemeyeceklerini’ belirtirken, Esra Özakça ise sağlık dur

 

Tarih : 19 Eylül 2017 Salı 07:41   Okunma : 1636

Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, "tek başına yürümekte zorlandığını" söyledi.  

OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 194’üncü gününde. Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça da açlık grevinde 120’nci güne girdi.

Gazete Karınca’nın haberine göre, Gülmen ve Özakça’nın duruşmaya getirilmemelerini ve duruşmanın 28 Eylül’e ertelenmesini tasarlanmış bir karar olarak değerlendiren eğitimcilerin avukatı Murat Yılmaz, duruşma tarihine dikkat çekti.

Yılmaz “(28 Eylül), açlık grevinde bu aşamada olan iki insan için çok uzun bir süre. Dolayısıyla 15 gün sonra duruşmaya çıktıkları zaman bugünkü durumlarından çok daha kötü olacaklar. Belki konuşmayacaklar bilemiyoruz. Dolayısıyla asıl olarak bu duruşmaya gelip kendilerinin neden açlık grevine başladıklarını, bir örgütle bağlantılarının olmadığını anlatacaklardı. Ama maalesef bu durum ellerinden alındı” açıklamasında bulundu.

'ESRA ÖZAKÇA YÜRÜYEMİYOR'

120 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça ise sağlık durumuna ilişkin verdiği bilgide, tek başına yürümekte zorlandığını ve gün içinde çok yorgun düştüğünü belirtti. Özakça'nın açıklamaları şöyle: 

"Gündüz ben de çok yorgun oluyorum. Artık bazı şeyleri tek başıma yapmakta zorlanıyorum. Uykusuzluk çok fazla yaşadığım için gün içinde hep yorgun hissediyorum kendimi. Ağzımın içi tamamen yara ve bu da sıvı almamı etkiliyor."

İKİNCİ DURUŞMA 28 EYLÜL'DE

Gülmen ve Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması 14 Eylül günü Ankara Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ancak Gülmen ve Özakça “güvenlik” gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Mahkeme duruşmaya getirilmeyen Gülmen ve Özakça’nın “savunma yapmadıkları” gerekçesiyle tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Davanın ikinci duruşması ise 28 Eylül günü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

SEMİH ÖZAKÇA'YA DAVA

Esra Özakça ayrıca eşi Semih Özakça hakkında yeni bir davanın açıldığını ve davaya katılması için mahkemeden çağrı geldiği bilgisini de paylaştı. Ancak davanın detaylarına ulaşamadıklarını kaydetti. Özakça, 28 Eylül’de görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  açlık grevi, esra özakça, ikinci duruşma, nuriye gülmen, semih özakça.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA