20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

KIZKALESİ’NDE BÜYÜK BULUŞMA


Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri başladı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kızkalesi ve gazeteci dostlarımız bu yıl da buluştu” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2017 Salı 17:13   Okunma : 1610

Türkiye’nin en önemli sosyal projelerinden birisi olarak kabul görmeye başlayan Kızkalesi Medya Günleri Projesi bu yıl da kapılarını araladı. Tam 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yerel ve ulusal gazetecileri bir araya getiren projede 9 Üniversitenin İletişim Fakülteleri Akademisyen ve öğrencileri de yer alıyor. 3 gün süren proje kapsamında basının sorunlarına ilişkin çalıştay ve özendirme yarışması yapıyor. Ulusal gazeteciler gerçekleştirdikleri söyleşilerle yerel basın mensuplarına tecrübelerini aktarırlarken, Erdemli Belediyesi yine proje çerçevesinde bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini de gazetecilere gezdiriyor.

GAZETECİ DOSTLARIMIZIN SORUNLARI BİZİM DE SORUNUMUZDUR

Projenin birinci gün etkinlikleri Kızkalesi Kilikya Otelde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun verdiği hoş geldiniz yemeği ile başladı. Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tollu, “Kızkalesi’nde siz değerli dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Projenin birçok yönden amacı va faydaları olduğunu belirten ve bu sayede Erdemli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, diğer taraftan da yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı. Erdemli Belediyesinin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin İletişim Fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip, Erdemli’mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından, üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan, ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız.”

ÇALIŞTAYDA MEDYA VE KADIN KONUŞULDU

İlk olarak 4, geçtiğimiz yıl ise 7 il olan projenin bu yıl ki katılımcı il sayısı 16’ya çıkarken, ayrıca KKTC’den de gazetecilerin katılım gösterdiği belirtildi. 38 dalda yerel basın mensuplarına yönelik yılın enlerinin seçildiği özendirme yarışmasının da ödül töreninin gerçekleştirileceği projenin çalıştay bölümünde ise her yıl farklı bir tema belirleniyor.

Geçtiğimiz yıl “Sosyal Medya ve Nitelik Sorunu” olarak belirlenen çalıştay konusu bu yıl “Medya ve Kadın” adı altında tartışıldı. İletişim Fakültesi akademisyenleri tarafından medya ve kadın başlığı adı altında sunumlar yapılırken, çalıştayın son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Kadının medyada yer alış şekilleri, kadına şiddet haberleri, kadının medyada cinsel obje olarak görülmesi, kadın gazeteciler, göç eden kadınlarla ilgili haberler gibi konular üzerinden gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesinin de hazırlanarak dağıtılacağı kaydedildi. Çalıştay öncesinde basının sorunları ile ilgili fotoğraf sergisi de ekrandan katılımcılarla izletilirken, belediye başkanı Mükerrem Tollu da, katılımcı illerin cemiyet başkanlarına ve akademisyenlerine teşekkür plaketi takdim etti.

ÖDÜLLÜ PROJE

Projeyle ilgili bilgiler veren Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan da, bu projenin geçtiğimiz aylarda Mahalli İdareleri Geliştirme ve Destekleme Merkezi (MİARGEM) tarafından gerçekleştirilen belediyeler arası proje yarışmasında Türkiye 4’üncüsü olduğunun altını çizerek, projenin çok yönlü bir proje olması ve Türkiye’de kapsamı itibariyle ilk defa yapılıyor olmasından dolayı çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu yıl 16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumlarını 5 akademisyenin yaptığını ayrıca yarışma seçici kurulunu da 11 akademisyen tarafından oluşturulduğunu belirten Arslan, projenin son derece prstijli olduğunu savundu. Projenin her sene büyüyerek genişleyeceğini ifade eden Arslan, “Belediye Başkanımızın desteği ile önümüzdeki yıl il sayısını ve yurt dışı katılımcı ülke sayısını arttırarak projeyi uluslar arası boyuta taşıyacağız” diyerek emek harcayan herkese teşekkür etti.

Projenin bu seneki katılımcı illeri ve üniversiteleri ise şu şekilde oluştu:

KATILIMCI İLLER:

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Aksaray, Konya, Niğde, Karaman, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara

ÜNİVERİSTELER VE AKADEMİSYENLER:

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Aslıhan Topçu, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Yrd. Doç. Dr. Recep Ünal

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dr. Aydın Çam, Dr. Filiz Yıldız

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof .Dr. Bünyamin Ayhan, Prof. Dr. A. Yalçın Kaya

Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Tülay Atay Avşar,

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi: Dr. Meltem Şahin

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Canay Umunç

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi: Doç. Dr. Mesut Yücebaş

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Mustafa İşleyen, Yrd. Doç. Dr. Fadime Şimşek İşleyen

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi: Doç Dr. Aslı Yağmur Dara

Paylaş :
Etiketler :  Erdemli, Kızkalesi, Medya, Ödül, Mükerrem Tollu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA