19 Nisan 2026 Pazar

18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı  
 
     
   

Öğrenciler Kaplumbağalar İçin Sahilleri Temizlediler


Kendi küçük yüreği büyük çocuklarımız, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu İle birlikte denizlerden gelen çöpleri topladılar, dünyaya ‘ temiz çevre’ mesajı verdiler. Denizleri ve çevreyi koruyacaklarına söz veren minik yürekler deniz kaplumbağalarının alanlarını belirlediler.

 

Tarih : 10 Haziran 2021 Perşembe 16:55   Okunma : 926

Kendi küçük yüreği büyük çocuklarımız, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu İle birlikte denizlerden gelen çöpleri topladılar, dünyaya ‘ temiz çevre’  mesajı verdiler. Denizleri ve çevreyi koruyacaklarına söz veren minik yürekler deniz kaplumbağalarının alanlarını belirlediler.

50 kilometrelik sahil şeridiyle Akdeniz’in en güzel koylarına sahip Mersin Erdemli’de,  Belediye Başkanı ve öğrenciler,  ‘temiz çevre hareketi’  başlattılar. Yapılan organizasyona, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Deniz Orman Okulu öğrencileri ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Türkay katıldı.

Yeşil Deniz Kaplumbağalarının (Chelonia Mydas’ların) üreme mevsiminin başlamasıyla, Erdemli sahillerinde tatlı bir hareketlilik başladı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çocuklarla birlikte Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü kumsalında çevre temizliği yapıp, üremek üzere sahile çıkan Yeşil Deniz Kaplumbağalarının  (Chelonia Mydas’ların) yuvalarına işaretleme yaptıklarını ve uyarıcı levhalar çaktıklarını söyledi.

Öğrencilerle birlikte sahil temizliğine katıldıklarını kaydeden Mükerrem Tollu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Tollu şöyle konuştu:

‘’Çevre problemi dünyanın problemi dolayısı ile çevresel problemlerden etkilenmeyen başka bir coğrafyanın olduğunu düşünmüyorum. Çevre problemlerine dikkat çekmek üzere geleceğimizin teminatı çocuklarımızla enstitü sahilinde deniz kaplumbağalarının rahat üremeleri için temizlik yaptık. Bu hareketimiz ile hem çocuklarımızın çevre bilincini geliştirmek adına hem de denizlerimizin ve çevremizin temiz kalması adına Deniz Orman Okulu ile birlikte ‘’Gelecek İçin Temiz Sahiller’’ kampanyası başlattık. Çocuklarımız ile birlikte sahilde temizlik yaptık, üremek için sahile çıkan deniz kaplumbağaları yuvalarında işaretlemelerde bulunduk. Çevresine ve geleceğine sahip çıkan nesillere yardımcı olduğumuz için mutluluk duymaktayız.’’

“Müsilaj’a Dikkat Çektiler”

Denizden sahile vuran çöpleri çocuklarla birlikte temizleye Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Marmara’da meydana gelen deniz müsilajına da dikkat çekti. Başkan Tollu, ‘’Görüldü ki Marmara’da çevreye karşı duyarlı olmadığımız ortaya çıktı. Tabii Akdeniz’de böyle bir durum söz konusu değil. Tertemiz Akdeniz’den, Ege ve Marmara’ya selamlar gönderiyoruz. El ele verip denizlerimizi koruyalım ve geleceğimizi kurtaralım. Denizlerimiz ve çevremizin kurtuluşu temizlik ve duyarlılıktan yanadır’’ dedi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Türkay ise, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının Mersin genelinde 5 üreme noktasının bulunduğunu ifade ederek, Erdemli Belediyesi ve Deniz Orman Okulu öğrencileriyle birlikte kaplumbağaların üremek üzere sahile rahat çıkmaları için çevre temizliği yapıldığını kaydetti.

Erdemli Deniz Orman Okulu Öğretmenlerinden Sibel Kubin, deniz kaplumbağalarının ekosisteme büyük katkısının olduğunu belirterek, ‘’100 milyon yıldır, dünya okyanuslarında binlerce kilometre yol kat eden deniz kaplumbağalarının deniz ve kıyı ekosistemi açısından büyük öneme sahiptir. Ama son yıllarda artan insan faaliyetleri onların yaşama şansını azaltmakta. Bizler bugün burada buna dikkat çekmek için öğrencilerimiz ile birlikte deniz kaplumbağalarının üremek üzere çıkış yaptığı alanların temizliğini yaptık. Yuvaların olduğu noktalarda işaretleme yaptık. Öğrencilerimize çevreyi temiz tutmayı öğrettik’’ diye belirtti.

4 yaşındaki çevre gönüllüsü Arya Kubin de, deniz kaplumbağaları ölmesin diye doğayı korumaları gerektiğini vurgulayarak, ‘’ Yoksa onlar hastalanırlar ve ölürler. Çevremizi temiz tutalım kaplumbağalarımız ölmesin istiyorum’’ şeklinde konuştu.

Çevre gönüllüsü Filiz Çakıcı da, ‘’Alata sahilinde kum zambakları ve kaplumbağalar olduğu sürece bizler denize rahat girebiliriz. Çevremize sahip çıkıp temiz tutmalıyız. Üremek üzere Alata sahiline çıkan kaplumbağalar için çevre temizliği yaptık’’ ifadesini kullandı.

Doğayı sevip doğa ile öğrenmeyi çok sevdiğini dile getiren Naciye Hilal Kılınç ise, deniz kenarına inşaat yapılmasını istemediklerini çöp atılmasını istemediklerini kaydetti.

Kılınç, Akdeniz’in de Marmara denizi gibi olmaması için temiz tutulması gerektiğinin altını çizerek, ‘’Doğayı koruyacağıma söz veriyorum’’ diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN TOLLU, DENİZ KAMLUMBAĞLARIİCHELONİA MYDAS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA