7 Nisan 2026 Salı

17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”   14:14   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA ÇATıŞMA... VALI DAVUT GÜL: "TERÖRISTLERDEN BIRISI ÖLDÜRÜLDÜ, IKI TERÖRIST DE YARALı OLARAK ETKISIZ HALE GETIRILDI"   14:12   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞI DEVAM EDIYOR… İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BU ŞEHIR, OLDUBITTILERE TESLIM EDILEMEZ"   14:11   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI... ADALET BAKANı GÜRLEK: "İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı TARAFıNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı"   13:59   YEREBATAN SARNıCı VAKıFLARA TESCIL EDILDI: İBB, MÜLKIYET DEVRINE ILIŞKIN TÜM HUKUKI HAKLARıNı KULLANACAK   13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!  
 
     
   

Mutlu Yaşam Köyü Mezitli’de Açıldı


Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi açıldı.

 

Tarih : 10 Haziran 2021 Perşembe 19:18   Okunma : 1578

Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi açıldı.

Törene; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Mezitli Kadın Üretici pazarlarının kahraman kadınları, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün şampiyon kadınları katıldı.

Meşale, ışık şovları ve balonlar ile renklenen açılışta Başkan Tarhan, Aylin Nazlıaka'ya Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nin resmedildiği cam blok ve Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı’nda üretilen el yapımı şal ve tepsi hediye etti.

Mayıs ayı sonunda Türkiye Şampiyonu olarak büyük başarı elde eden Mezitli Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü kadınları da düzenlenen şampiyonluk seremonisinde mutluluklarını konuklarla birlikte paylaştı.

Törene katılanlar, açılış kurdelesini birlikte keserek, Mutlu Yaşam Köyü'nün bölümlerini gezdiler ve yetkililerden bilgi aldılar.

“BURASI MEZİTLİ. BURASI DAHA ÖZGÜR VE DAHA MUTLU BİR İLÇE”

Konuşmasına “Burası Mezitli. Burası daha özgür ve daha mutlu bir ilçe” diyerek başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çin’de Kentsel İnovasyon dalında Mezitli’nin şampiyon olduğu yarışmada seçici kurulun, “Çoğunuz bilmezsiniz. Çok uzakta küçük bir ilçe. Ama orda yüreği büyük kadınlar var” sözlerini hatırlattı.

Daha sonra Fransa’da Milan paktı ödüllerinde yine şampiyonluk kürsüsüne çıktığına vurgu yapan Tarhan, şunları söyledi:

“Ben seçimlerden önce kazanırsam kadınlar sayesinde kazanacağım diyordum. Öyle de oldu. Kadınlarımız başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Daha birkaç gün önce tenisçi kadınlarımız şampiyonluk kupasını Mersin’e getirdiler. Kadın Kolları genel Başkanımızın da aramızda olması bizim için çok önemli çünkü Mezitli deyince akla kadınlar geliyor. Her zaman farklarını göstermişlerdir. Hem siyasal hem ekonomik hem de spor alanında sayısız başarılara imza atmışlardır.”

“İNSANLARIMIZ KENTİN BOĞUCU HAVASINDAN KAÇMAK İÇİN BURAYA GELECEKLER”

Tarhan, Mutlu Yaşam Köyü'nün yapılış öyküsünü de şu sözlerle anlattı:

“Benzer örneklerini Avrupa’da gördüğümüz projeleri Türkiye’ye uyarlayarak eski Köy Enstitüleri mantığı ile hayata geçirdik. Buradan her yaştan insanlar yaralanacak. Üretim olacak, sanatın her dalı olacak. Kısa süreli konaklamalar yapılabilecek. Ayrıca çadır kampları da kurulabilecek. Bir ajansla anlaşma yaptık ve Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanacağız. Atlarımız, koyunlarımız, ineklerimiz değişik hayvanlarımız var. İnsanlar spor yapacak, üretim aktivitelerinin içerisinde bulunacak. Organik ürünlerle kahvaltı yapabilecekler. İnsanlar kentin boğucu havasından kurtulmak için buraya gelecekler. Oluşturacağımız atölyelerde kendi el ürünlerini üretebilecekler. Daha geçen hafta bir sivil toplum kuruluşu Anne-Baba ve Çocukları Kampı yaptılar. Farklı bir model ve Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Biz zaten Türkiye’de ilkleri yapmaya çalışan bir kentiz."

“2023’TE MEYDANLARA ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN BU PROJEYİ GÖSTERECEĞİZ”

Sadece Mersin Mezitli’nin değil tüm Türkiye’nin mutlu bir yaşama ihtiyacı olduğuna vurgu yapan CHP mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Mutlu Yaşam Köyü bu yüzden çok önemli. Mezitli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim hizmet olarak da isim olarak da çok önemli bir karar verilmiş. Hizmetlerin en kralı Mersin’de üstelik çalmadan yapılıyor. Biz 2023’te meydanlara çıktığımız zaman bu projeyi göstereceğiz” diye konuştu.

“MEZİTLİ BELEDİYEMİZ EN GÜZEL ŞEKİLDE BAŞARIYOR”

Alana geldiği zaman üretici kadınların kendisine, “Gelin Mersin’de yaşayın. Burada yaşayanlar hep mutlu” dediklerini söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok güzel ve özgün proje. Mezitli Belediyesinin bunun gibi çok sayıda projesinin olduğunu da biliyorum ve gurur duyuyorum. Özellikle kadının emeğinin değerini yükseltmesi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Kadını özgürleştiren her proje bizim için çok değerli ve önemli. Belediyeler kadınların yaşamını ne kadar kolaylaştırırsa o kadar güzel ve başarılı bir ülke oluruz. Mezitli Belediyemiz bunu en güzel şekilde başarıyor. Burada çalışkan ve yürekli kadınlar var. Başkanımız Neşet Tarhan’a ve başarılı ekibine çok teşekkür ediyorum."

“MUAZZAM BİR ÇALIŞMA. BÖYLESİ YERLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Sözlerine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ederek başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise şunları söyledi:

“Çok güzel düşünülmüş ve uygulanmış bir proje. Muazzam bir çalışma yapılmış. Pandemi koşullarında herkes böyle bir ortamda yaşamak istiyor. İnsanlar bu sürede travma yaşadı. Böylesi yerlere ihtiyacımız var. Kutluyorum. Mersin halkı mutlu. İnsanların parka gelmek için korku yaşadığı bir kentten mutlu oldukları bir kente dönüştük. 2023 kurtuluşun başlangıç yılı olacak. Bunu gerçekleştirecek olan ise Mezitli’de Neşet Tarhan’ın, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan’ın, Yenişehir’de Abdullah Özyiğit’in Mersin genelinde ise benim başarılarımla olacak. Türkiye’de değişim yaşanıyor ve bunun öncüleri bizler olacağız. Bizler; çağdaş, modern, hukuk devleti normlarına inanan, hakça paylaşan ve en önemlisi Atatürk ilke ve devrimlerine inanan bir ülkede yaşayacağız. Özellikle Mezitli Belediyesi gibi, doğa, çocuk, kadın, çevre dostu bir belediyemiz çok daha büyük işler yapacak. Mezitli Belediyesi için böyle çok daha büyük projelerin açılışını yine birlikte gerçekleştireceğiz."

“İNSANLAR DOĞAYA DÖNEREK MUTLU YAŞAMA KAVUŞACAK”

Doğadan uzaklaşmanın insanları mutsuz ve hasta ettiğine dikkat çeken CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise “Kent içerisine sıkışıp kalmış günümüz insanı için köy hayatını teneffüs etmek çok önemlidir. Mersinlilere için köy hayatının mutluluğunu ve özgürlüğünü yaşamak için nefes adası oluşturan başta başkanımız Neşet Tarhan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mutlu Yaşam Köyümüzün örnek olmasını diliyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, MUTLU, YAŞAM, KÖYÜ, ULUSLAR ARASI, GENÇLİK, DENEYİM, GÖNÜLLÜLÜK, MERKEZİ, AÇILDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA