19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

KAPALI KAPILAR ARDINDA NEYİN PAZARLIĞI SÜRÜYOR?


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, günlerdir kamuoyunu meşgul eden belediye başkanlarının istifası ile ilgili olarak, “Bu başkanlar niye istifa ediyor veya niye istifa ettiriliyor? Varsa bir suçları çıkarın yargı önüne. Eğer yoksa, kapalı kapılar ardında ne pazarlığı sürüyor? ” dedi.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 12:39   Okunma : 1349

Aytuğ Atıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 ilin belediye başkanının istifasını istediği haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Aytuğ Atıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TEK ADAM REJİMİ HER YERDE

“Kış lastiğinden güzellik salonlarının sorunlarına kadar her türlü kararı kendisi  veren  AKP Genel Başkanı, şimdi de seçimle gelmiş belediye başkanlarını değiştirmeye başladı. Bir gün eğitim sistemini değiştirilmesini isteyen, ertesi gün vergileri düzenleyen AKP Genel Başkanı, artık neredeyse ‘Bu ülkede nefes almak isteyen benden izin alacaktır’ diyecektir.

KİM İSTİFA ETTİ DEĞİL, NEDEN İSTİFA ETTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta istifa etti veya ettirildi. Şimdi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa dedikodusu kamuoyunu meşgul ediyor. Elbette ki sadece ikisi değil, bu istifaların devam ettirileceği de artık bilinen bir gerçek haline geldi. Burada önemli olan kimin istifa ettiğinden ziyade neden istifa ettiğidir.

SEÇMENİ YOK SAYAMAZSINIZ

13 yıldır İstanbul’u yöneten Topbaş’ı, 23 yıldır Ankara’yı yöneten Gökçek’i o makamlara siz getirmediniz, bu seçmen getirdi. Şimdi bu seçmenin oyları hiçe sayılıyor. Eğer, bu isimler bir yolsuzluk, bir soruşturma veya FETÖ bağlantısı nedeniyle görevlerinden ayrılıyorlarsa, derhal yargı önünde hesap vermelidirler.

PARSELLERİN ÜSTÜ MÜ KAPATILIYOR?

Milyonlarca insanı birebir ilgilendiren bu kararlar, kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar sonrasında alınıyor? Bu başkanlara ‘İstifa edersen, soruşturma açılmayacak’ garantisi mi veriliyor? Bülent Arınç’ın, ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ açıklaması hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Şimdi bu parsellerin üstü mü kapatılmaya çalışılıyor? Bu başkanların halka hiç mi verecek hesabı yok?

CANI SIKILINCA BAŞBAKAN DEĞİŞTİRİYOR

AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi partisi, tüm vatandaşları da kendi seçmeni zanneden bir yönetim anlayışı içinde. Canı sıkıldığı zaman Başbakan değiştiriyor, canı sıkıldığı zaman Belediye Başkanı değiştiriyor.  ‘Tek adam’ rejimine dur diyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler, tüm haksız ve hukuksuz uygulamaların takipçisi olmaya ve hesabını sormaya devam edeceğiz.

“GÜVENLİK SORUŞTURMALARI ADİL, TARAFSIZ VE SÜRATLE YAPILMALIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması tamamlanmadığı gerekçesiyle aylardır görevine başlatılmayan hekimleri de TBMM gündemine taşıdı.

Aytuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Hastaların doktor beklediği, doktor olmadığı için öldüğü veya sakat kaldığı bir ortamda yaklaşık 2.500 yeni mezun hekim atama beklemektedir. Güvenlik soruşturması bahane edilerek hekimler dört beş aydır bekletiliyor. Uçan sinekten haberi olması gereken devletimizi yönetenlerin, bir güvenlik soruşturmasını dört beş ayda tamamlayamaması ya acizliktir ya da kasıtlıdır.” dedi.

AKP Hükümeti’nin kendine muhalif olan hekimleri atamayarak halka âdeta zulüm yaptığını ifade eden Atıcı, “Güvenlik soruşturmalarının adil, tarafsız ve süratle yapılarak genç hekimlerimizin bir an önce atanması gerekmektedir. AKP'nin hekimler arasında bile ayrım yapması üzücü ve düşündürücüdür. Genç hekimler bir an önce atanmalı ve hastalarla buluşturulmalıdır.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin, Aytuğ Atıcı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA