28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

YEDİ OYUNLA “SAHNE”


Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2017-2018 sezonunu yedi oyunla açtı. Her hafta farklı bir oyun ile izleyicinin karşısına geçilecek. Oyunlar kapalı perde oynuyor.

 

Tarih : 30 Ekim 2017 Pazartesi 18:51   Okunma : 1310

2014 yılı içerisinde temelleri atılan ve ilçenin ilk olma özelliğini taşıyan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2015 yılından bu yana sergilediği oyunlarla, Erdemli halkının tiyatro ihtiyacını karşılıyor. Her hafta Cuma günleri perdelerini açan şehir tiyatrosu, 2017-2018 sezonuna hızlı bir giriş yaparak seyircisiyle buluşmaya başladı. Şehir Tiyatrosunun 2015’de izleyici karşısına çıktığı Deli Dumrul oyundan itibaren sürekli olarak yeni oyunlar hazırladığı ve her oyunda salonun tamamen dolduğu kaydedildi. Bu durumun Erdemli insanın tiyatroya olan açlığının ve ilgisinin bir işareti olduğu yorumları yapılırken, Erdemli’nin sanat şehri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğü sanat çevrelerince yorumlandığı gözlemlendi.

BAŞKAN TOLLU: ERDEMLİ SANAT ŞEHRİ OLUYOR

2009 yılında göreve geldiklerinde Erdemli’nin her anlamda eksiklikleri olduğunu kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin hem fiziki hem sosyal hem de kültürel anlamda bu eksikliklerini giderme gayreti içerisine girdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını dile getirdi. Bu anlamda ilk olarak bir öncelik sırası yaptıklarını ve işe fiziki sorunların halli ile başladıklarını ifade eden Tollu, süreç ilerledikçe diğer hizmetlere de başladıklarını ve her işte olduğu gibi bu işte de başarıyı yakaladıklarını beyan etti. Şu an Erdemli’nin sanat şehri olması yolunda çok önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Tollu, her alanda gelişim sözleri olduğunu ve bunda da kararlılıkla icraatlarını yerine getirdiklerini söyledi. Kültürel ve sanatsal belediyecilik anlamında özellikle de 2014 sonrasında başarıyı yakalamak adına büyük hamleler gerçekleştirdiklerini beyan eden Tollu, “amacımız toplumun bu ihtiyacını gidermek, onları bir araya getirmek, bizler için en önemli hadise olan birlik ve beraberlik olgusunu tesis etmektir. Halkımız yıllardır bu tür faaliyetlerden mahrum edilmiş ve sanatsal, kültürel gelişim hep eksik kalmıştır. Bizler, belediye bünyesinde birçok sanat faaliyetini kendi imkanlarımızla başlattık. Önce sanat kursları açtık sonra da uygulamaya geçtik. Şehir tiyatromuz da bunlardan bir tanesi. Son derece başarılıyız. Bir taraftan oyunlarımız sahneleniyor, bir taraftan da devam eden kurslarımız sayesinde yeni yeni oyuncular alttan yetişiyor, tiyatroyu bir kültür olarak ilçemize bu vesileyle armağan ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

Ekim ayı içerisinde başlayan yeni sezonda Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosunun “Töre” ve “Kırmızı Işık” adlı iki oyunla seyirciyle buluştuğu bildirilirken, bunlardan hariç beş yeni oyunun da sahnelenmeye hazır olduğu ifade edildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA