24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

Taraftarlar: Kulübe Sahip Çıkılmıyorsa Yönetime Talibiz!


TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Mahmut Karak’ın istifa ederek olağanüstü kongre kararı almasının ardından taraftar grupları, hafta sonu yapılacak olan kongre öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde(MGC) basın toplantısı yaptı.

 

Tarih : 8 Kasım 2017 Çarşamba 16:27   Okunma : 2033

Taraftarlar adına konuşan Onursal Başkan Alaaddin Bulut, Mersin’deki mülki amirlere seslenerek takıma sahip çıkmaları doğrultusunda çağrı yaptı. Bulut; "Hayır, çıkmayacağız diyorlarsa biz taraftarlar olarak kulübe talibiz. Hiç olmazsa bizim önümüzden çekilsinler” dedi.

“Kendimizi Sorgulamamız Gerekir”

Bulut, “Tabiri caizse bir atasözümüz var: ‘Vermeden almak Allah’a mahsustur’ Bakanlarımız Mersin’e olan ilgilerini zamanında gösterdiler. Mersin, bu bakanlarımıza ne verdi? Diye kendimizi sorguladığımız zaman koskoca karşımıza çıkan bir hiç. Bunun akabinde 43’üncü başkanımız Mahmut Karak döneminde bu şehrin bakanı, milletvekili Sayın Lütfi Elvan’ın misafiri olarak getirdiği Tanju Çolak ile geldiğinde statta yuhalamayla karşılandı. Peki, yuhalamayla karşılanan bir spor camiasında Bakan Mersin’e ne kadar sahip çıkar. Onun için önce kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bunların hepsinin yanlış olduğunu biliyoruz. Ardından kulüp başkanımız; ‘Ben pası verdim fakat Sayın Bakanımız iyi bir forvet değil’ gibi alay edercesine bir basın açıklaması yaptı. Peki, böyle bir açıklamayı bir kulüp başkanı yaparsa bu bakan bu milletvekilleri takıma ne kadar sahip çıkar?” diye konuştu.

“MİY Mersin Şehrinin Kulübüdür”

Alaaddin Bulut, Mersin İdmanyurdu kulübünün içinde bulunduğu duruma gelme sürecini; “Ali Karamanlı döneminden sonra bu kulüpte temlik koymalar, borçlandırmalar adeta moda haline geldi. Geldiğimiz nokta da içi boş oturmuş bir kulüp. Gelen para bir şekilde buharlaşırken yapılan masraflar kulübün üzerine borç olarak yazıldı. Araştırdığın zaman alt yapıdaki hocalara, futbolculara, çalışanlara para verilmiş mi? Hayır.

Bu kulüp Mersin şehrinin kulübüdür. Bu Ahmet’in, Mehmet’in ya da herhangi birinin kulübü değildir. Geldiğimiz noktada kulüpte bir tane sporla ilgili doğru düzgün üye kalmaması. Son zamanlarda her aileden 3-4 kişi üye yapıldı. Siyasi bir oluşummuş gibi iktidarı elinde tutmak için etrafında eş, dost, akrabalar kulübe üye yapıldı. Bu camiada stada girdiğin zaman stattaki insanları bir kontrol edeceksen olsan o insanların yüzde 90’ı üye bile değil. Kaldı ki bu camianın bir taraftarı var. Bu taraftar bu zamana kadar kulüpte bir türlü yerini alamadı.” İfadeleriyle anlattı.

" Sesimizi Kimseye Duyuramadık. Ne Yapmamızı İstiyorsunuz? Caddelere Mi Çıkalım?”

Mersin İdman Yurdu'nun şu anki geldiği noktanın kulübün bitişi olduğunu söyleyen Bulut, “Biz 11 aydır taraftarlar olarak yazılı ve görsel basından, sosyal medyadan açıklama yaptık. Ama sesimizi kimseye duyuramadık. Ya biz iyi anlatamadık ya da kimse anlamak istemedi. Onu da kamuoyuna bırakıyoruz. Kaptanlarımız Nurullah Bey, Mahmut ve Metin arkadaşımıza bazı önerilerde bulunuyorum. Bak siz gelmiş geçmiş en eski futbolcularımızdansınız. En azından şunu yapın. İlk 18’e giren arkadaşları etrafınıza toplayın deyin ki; ‘Ufuk Tepebaş ve kardeşleri 11 maç boyunca hiçbir protesto yapmadı. 90 dakika boğazları yırtılana kadar bağırdılar. Bu çocuklara en azından bir beraberlik hediye edelim’ Hiç bunun hesabını yaptınız mı sevgili kaptanlarımız? Takımın, armanın ve formanın peşinde koşan insanlar bunlar. 11 Maçta 42 tane gol yemisiniz. Bunu yönetime söyledik. Bu U21’den hiçbir şey olmaz. Lig bitene kadar en az 105 tane gol yersiniz. Bak 11’inci hafta olmuş 42 tane gol yemişsiniz. Dünya rekoru kıracaklar. Biz anlatmaktan, insanlar duymamaktan çaresiz bırakıyorsunuz bizi ne yapalım? Ne yapmamızı istiyorsunuz? Caddelere mi çıkalım?” şeklinde konuştu.

“MİY Mersin’in Takımıysa, 92 Yıllık Bir Geçmişi Varsa, Bütün Belediyeler Birleşin”

Mersin İdman Yurdu'nun Mersin'in takımı olduğunu vurgulayarak tüm Mersin yerel yönetimlerine çağrı yapan Bulut, “Takıma sahip çıkın denildiği zaman Burhanettin Kocamaz akla geliyor. Evet, Burhanettin Kocamaz ama diğer belediye başkanlarımız yok mu? Diğer belediye başkanlarımız bu şehrin belediye başkanları değil mi? Bütün belediyelerin aynı zaman da takımları var. Bu takımlar Mersin’e ne kazandırdı. Her sene 3-5 Milyon masrafla hiçbiri bulunduğu ligden daha yukarıdaki bir lige çıkamadı. O zaman bu Mersin’in takımıysa 92 yıllık bir geçmişi varsa bütün belediyeler birleşin bu 3-5 Milyonunuzu Mersin İdmanyurdu çatısı altında biriktirin, MİY’e destek çıkın. Bugün 2019 seçimleri yaklaşırken armanın altına yazılar yazılıyor ve paylaşılıyor. ‘Mersin İdmanyurdu’nun yanındayız. Mersin İdmanyurdu’nu sahipsiz bırakmayacağız’ diye. Bugüne kadar ne yaptınız? Geçmişte ne yaptınız? Taraftara ne yaptınız?” ifadelerini kullandı.

“Sadece Formayla Armanın Arkasındayız”

Mahmut Karak delegelerini kendisine yönlendirirse başkanlığa aday olacağını açıklayan Bulut, “Taraftarlar burada biz öyle bir söz kimseye vermedik. Hiçbir zaman hiçbir kulüp başkanının adamı olmadık. Biz sadece armanın, formanın ve kulübümüzün peşinde olduk. Seçilmiş kulüp başkanlarımıza da saygı duyduk. Biz sadece formayla armanın arkasındayız.” dedi.

“Sahip Çıkmayacaklarsa Biz Taraftarlar Olarak Kulübe Adayız, Talibiz.”

Son olarak Bulut, “Bakanımız, valimiz, milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız kendi aralarında toplansınlar güzel bir yönetim kursunlar. Bu takıma sahip çıksınlar. Hayır, çıkmayacağız diyorlarsa biz taraftarlar olarak kulübe adayız, talibiz. Biz çıkarız davullarımızla, formamızla ve atkımızla tüccar tüccar gezerek 5 TL, 10 TL, 20 TL toplayarak biz bu kulübümüzü kurtarmaya çalışacağız. Hiç olmazsa bizim önümüzden çekilsinler. Biz parayı halkımızdan toplarız.” açıklamasını yaptı.

 

M. Gülşah Arslan

Paylaş :
Etiketler :  MİY, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA