29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Akbelen Çevrecilerinden, Bilirkişi Heyeti Üyesi Hakim Hakkında HSK’ya Şikayet


Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı açılması için ağaç kesimine karşı açtıkları dava kapsamında 7 Eylül 2021 tarihinde keşfe gelen Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede, Yüksel’in keşfe; görevlendirme yazısı olmadan katıldığı, davacı vekillerine

 

Tarih : 25 Eylül 2021 Cumartesi 22:49   Okunma : 1183

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda kömür ocağı açılması için ağaç kesimine karşı açtıkları dava kapsamında 7 Eylül 2021 tarihinde keşfe gelen Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede, Yüksel'in keşfe; görevlendirme yazısı olmadan katıldığı, davacı vekillerine "ruh hastası", İkizköy Çevre Komitesi Üyesi Deniz Gümüşel'e "geri zekalı" diyerek hakaret ve görevi kötüye kullanma suçları işlediği iddia edildi.

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’nin işletmecisi Limak-İçtaş ortaklığı tarafından kömür ocağı açmak amacıyla yapılmak istenen ağaç kesimine karşı köylülerin ve çevrecilerin başlattığı nöbet, 70 günü geride bıraktı.

Orman yangını ve yağmurlara rağmen nöbetlerini kararlılıkla sürdüren; Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü de pankart yapan köylüler ve çevreciler, bu kez ağaç kesimine karşı Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne açtıkları dava kapsamında keşfe gelen hakim ile ilgili harekete geçti.

Doğayı koruyarak gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakma adına hareket eden köylüler tarafından kurulan Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Murat Yüksel'i HSK’ya şikayet etti.

Adana Barosuna kayıtlı Avukat İsmail Hakkı Atal, ANKA Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada; bilirkişi heyetinin bölgeye keşif için geldiği gün kendisi ve dernek üyelerinin engellenmek istediklerini ve hakarete uğradıklarını belirterek, "Bütün bu haksız müdahaleler ve hakaretler, İkizköy halkının haklı davasında kömür madenini yarattığı ekolojik yıkımı bilim insanlarının dikkatinden kaçırma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

"REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNMUŞLARDI"

Bilirkişi heyetini keşfi tamamlamasının ardından yasal girişimlerinin sürdüğünü ifade eden Atal, şunları söyledi:

"Keşif olaylı geçmişti. Keşfi taraflı bir şekilde yapan, adete termik santralin avukatı gibi davranan, haklı taleplerimizi dikkate almayan, yasal haklarımızı kullanmamızı engelleyen, Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin taleplerini sürekli kabul ederken bizim taleplerimizi reddeden ve ayrıca Karadam Karacahisar Doğayı Koruma Derneği yönetim kurulu üyelerini keşfe almayarak Anayasal haklarını kullanmalarını engelleyen Muğla 1’inci Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Murat Yüksel hakkında reddi hakim talebinde bulunmuştuk.”

İsmail Hakkı Atal, keşiften sonra hakim Murat Yüksel'in dosyada herhangi bir görevlendirme yazısı olmaksızın keşfe son anda katıldığını ve keşiften 1 gün önce mahkeme kaleminde hazırlanan tutanaklarda da ismine yer açılmadığını fark ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Anayasa'nın 10. Maddesine göre, herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Şikayet olunan Mahkeme Hakimi Murat Yüksel, Anayasa'nın emredici hükmünü çiğneyerek, termik santral şirketine, yani bir zümreye ayrıcalık tanıyan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, Hakimler ve Savcılar Kanununa, İdari yargılama usulü kanununa ve Hukuk Muhakemeleri Kanununa aykırı yargılama faaliyeti yürüten ve keşif sırasında davacı vekillerine 'ruh hastası', İkizköy Çevre Komitesi Üyesi Deniz Gümüşel'e de 'geri zekalı' diyerek hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlemiştir.

Bu sebeplerden dolayı Muğla 1. İdare Mahkemesi Hakimi Murat Yüksel'in hakimlik mesleğinden el çektirilmesi için HSYK'ya (HSK) şikayet dilekçemizi gönderdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Akbelen Ormanı kesilmeden, son balık ölmeden, son nehir kirlenmeden önce bağımsız ve tarafsız yargı. Hemen şimdi."

ALİ GÜRELİ

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MUĞLA, KARADAM, KARACAHİSAR, AKBELEN, ORMANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA