19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

MERSİN TRAFİĞİ KARGAŞADAN KURTULUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin trafiğini iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2018 Pazartesi 17:22   Okunma : 1120

Büyükşehir Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu kavşaklara yeni nesil Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi yerleştirerek Mersin trafiğini kargaşadan kurtarıyor. 

Mersin’in sorunlarını, hayata geçirdiği yenilikçi ve çözüm odaklı projeler ile ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Mersin trafiğini rahatlatacak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mersin’in en önemli ve yoğun kavşaklarından biri olan PTT Kavşağı’na demosu yerleştirilen yeni nesil Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi’nin test aşaması tamamlandı. Trafiğin oldukça yoğun olduğu PTT Kavşağı’nda denenen Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi,  kavşağı trafiğin yoğunluğundan kurtarırken, vatandaşları da trafik karmaşasından kurtardı.

PTT kavşağında test edilen sistem, 2018 yılı içerisinde Mezitli Belediyesi Kavşağı, Dumlupınar Kavşağı, Çetinkaya Kavşağı ve Hilton Kavşağı başta olmak üzere trafiğin en yoğun olduğu 67 kavşağa yerleştirilecek ve bu sayede Mersin trafiği Rahatlama yaşanacak. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kavşaklara yerleştirilecek sistem sayesinde kavşaklardaki anlık sinyal düzeni görüntülenirken, anında müdahale edebilme ve şehrin trafik yoğunluğu haritasının çıkarılması da mümkün olacak. Kamera sistemleri, kavşağa bağlı her yön için ilgili yöndeki araçları sayabilecek şekilde yerleştirilirken, bu kameralardan elde edilen veriler Trafik Kontrol Yönetim Sistemi Merkezi’nde toplanacak şekilde ve b şehirdeki trafik kontrol altına alınacak.

Kavşağa bağlı kameralar sayesinde her yöndeki araçların sayısını tespit eden bu sistem, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetecek. En yoğun olan yöne daha uzun süre boyunca yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde, kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza inmiş olacak.

Araçların trafikte daha kısa süre kalması, trafik yoğunluğunun azaltılması, ortaya çıkan zaman kaybının en aza indirilmesi, yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlayacak olan sistem, buna bağlı olarak çevre kirliliğini de önemli ölçüde azaltmış olacak.

BU SİSTEMLE VATANDAŞ KAZANCAK

PTT Kavşağı’na kurularak test aşaması tamamlanan sistem sayesinde tek kavşakta günlük 1600 litre yakıt tasarrufu sağlandı. 67 kavşağa kurulacak olan sistem tamamlandığında   araçların günlük 107 bin 200 litre yakıt tasarrufu yapması sağlanacak ve vatandaşlara yıllık 39 milyon 128 bin litre yakıt kazancı sağlayacak. Elde edilen yakıt kazancı sayesinde günlük 448 bin 096 TL maliyet, yıllık ise 163 milyon 555 bin 40 TL yakıt parası vatandaşın cebinde kalacak.  Bu kazançla hem vatandaşın cebine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

Çevreci Büyükşehir’in çevreci projeleri

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Akıllı Kavşak sayesinde yakıt ve maliyetten kazancın yanı sıra araçların çevreye saldığı PM10, yani egzoz gazı sürüm salınımı da en aza indirilecek. PTT Kavşağı’nda günlük 4500 litre egzoz gazı salınımı, sistemin kurulmasının ardından önlenmiş oldu. Sitem diğer kavşaklarda da tamamlandığında günlük 301 bin 500 litre egzoz gazının atmosfere salınımı engellenirken, yıllık 110 milyon 047 bin 500 litre egzoz gazı salınımı engellenerek, hava kirliliğine neden olan etken en aza indirilecek. Sistem sayesinde egzoz gazının neden olduğu hava kirliliğinin zararlı etkileri önlenecek ve Büyükşehir Belediyesi bu sistem ile yaklaşık 26 bin ağacı kurtararak ekosistemin korunmasına katkı sağlayacak. 

 

Kırmızı ışıkta durma sayısı %21 azalacak

Trafiğin sürekli ve hızlı şekilde akmasını sağlayarak oluşan yoğunluğu önemli ölçüde azaltacak Akıllı Kavşak Yönetim Sitemi sayesinde, vatandaşlar trafikte zaman kaybetmeyecek. Kurulan sistem sayesinde araçların ortalama hızı %23 artarken, kırmızı ışıkta durma sayısı %21 oranında azaltılacak ve kırmızı ışıkta beklemelere bağlı oluşan gecikmeler %29 azalacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin, belediye, çalışma, trafik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA