25 Nisan 2024 Perşembe

11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI  
 
     
   

Üç Ocak EKK’den ekonomiye 20 milyon liralık soluk..


Mersin ESOB ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılı sonu itibarıyla 20.5 milyon liralık kredi kullandırarak kent ekonominin canlanmasına ve esnaf sanatkarların dinamizme kavuşmasına önemli oranda katkı sundukları

 

Tarih : 21 Şubat 2017 Salı 22:15   Okunma : 1446

Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperati’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı, Kooperatif Başkanı Talat Dinçer ve ekibi üyelerinden bir hizmet dönemi için daha vize aldı.

Mersin ESOB Konferans Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısına TESKOMB  Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhamet Yalçın, Mut EKK Başkanı Hasan Manav, Anamur EKK Başkanı Ahmet Özdemir, Erdemli EKK Başkanı Hüseyin Aksay, Silifke EKK Başkanı Uçal  Mavili, Mersin EKK Başkanı Sabit Yelkovan, Karataş EKK Başkanı Ahmet Oktay, Tömük EKK Başkanı İsmail Öztemur, Mezitli EKK Başkanı Bünyamin Önel, Tarsus 1 Nolu EKK Başkanı Mahmut Şahin, Yenişehir EKK Başkanı Levent Gizli, Mersin Birlik Başkan Yardımcısı Nesil Aydın, Mersin Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Şahbudak, Mustafa Köç, İsmet Erdoğan; Oda Başkanları Ayhan Kabaali , Ali Cin ve Halil Şekerci ile çok sayıda kooperatif üyesi katılım gösterdi.

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda oy birliğiyle Divan Başkanlığına TESKOMB Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhammet Yalçın, Başkan Yardımcılığına Hüseyin Aksay ve Sabit Yelkovan getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması sonrası, kooperatifin çalışma, hesap, denetim ve tahmini bütçesi  okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Raporların kabul edilmesi sonrası teşekkür konuşması yapan Mersin ESOB ve Üç Ocak EKK Başkanı Talat Dinçer, 2012 yılında kurulan kooperatifin hızla büyüyerek üye sayısını arttırdığına dikkat çekti. Dinçer, esnaf ve sanatkarların kredi kullanım yolundaki engelleri aşmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken,  üyelerinde geri ödemelerde aynı hassasiyeti gösterdiğini, bunun sonucu takipteki üye sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu vurguladı. 

Başkan Dinçer, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi ile ülkenin üzerine kabus gibi çöken olumsuzluklarla birlikte, yazın yaşanan kuraklık, kışın yaşanan sel  felaketi ve hemen yılbaşında dövizde yaşanan artışa rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerinin altını çizerek, “Kuruluşumuzdan bu yana 543 esnafımıza 20,5 milyon lira kaynak aktararak esnafımıza can suyu olduk. Sadece 2016 yılında  115 esnafımıza 3 milyon 217 bin liralık faizsiz kredi, 209  üyemize ise 8,5 milyon lira faizli kredi kullandırarak esnafımıza soluk aldırdık. Geri dönüşümlerde ise tam başarı elde ettik. Esnafımız geri ödemelerde gereken hassasiyeti göstererek takibe düşmeme konusunda duyarlı davrandı. Bu durumda kooperatifimizin başarısına zemin hazırladı” dedi.

Konuşmasının devamında bu yıl KOSGEB tarafından esnafa 50 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi kullandırılacağını kaydeden Başkan Dinçer, “Mart ayından itibaren KOSGEB muslukları açacak. 10 milyar liralık kaynak aktarılan bu krediler ise tabandan tavana yayılacak. Sicili bozuk olan ve zora düşen esnafımıza kaynak aktarmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Daha sonra ise seçimlere geçildi. Açık oylama sonucu yapılan seçimlerde Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Yönetim kuruluna Ali Cin, Mehmet Erol, Nazmi Kunt ve Levent Kaptan getirilirken, Hasan Ersin Durukan ve Ayhan Ayaydın Denetim Kuruluna seçilen isimler oldu.

Paylaş :
Etiketler :  hayır, esob, ekk, talat dinçer.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA