29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Kadınlardan ‘Cumhuriyet Okulu’ Teşekkürü


Mersin’de bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek sosyal yaşama yeniden kazandırılan Esenbağlar Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu (Taşmektep) teşekkürlerini ilettiler. Çeşitli dönemlerde Taşmektep’te, eğitim görmüş ya da öğretmenli

 

Tarih : 31 Ocak 2018 Çarşamba 20:53   Okunma : 1549

Esnebağlar Mahallesi’nde bulunan ve Mersin Valiliği’nin katkısıyla Mezitli Belediyesi tarafından restore edilen Eski Mezitli İlkokulu (Taşmektep) 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla kapılarını yeniden açacak. Temelinin atılması Cumhuriyet’in ilan edildiği yıla denk gelmesi nedeniyle Cumhuriyet Okulu olarak da adlandırılan, Taşmektep’in yeniden sosyal yaşama kazandırılması nedeniyle Mersin’de bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Okulda eğitim görmüş yada öğretmenlik yapmış olan kadınların yaşadıkları anılarını anlattıkları ziyarette, Taşmektep’in önümüzdeki süreçte kullanışıyla ilgili fikirlerini Başkan Tarhan ile paylaştılar.

 

“MEZİTLİ BELEDİYESİ HARABEDEN MUCİZE YARATTI”

Mersin tarihinin en önemli yapılarından birisi olan Taşmektep’in kaderine terkedilmiş durumdan kurtarılarak yeniden eski cıvıltılı günlerine dönmesinin mucize olduğunu ifade eden kadınlar, “Mersin’in belki de en önemli yapılarından birisi olan Cumhuriyet İlkokulu’nun harabe olarak kaderine terk edilmesi içimizi acıtıyordu. Başkanımızın burayı yeniden yaşama kazandırması bizi çok mutlu etti. Bu duyarlı yaklaşımı nedeniyle çok teşekkür ederiz” dedi.

Sayısız anılarının bulunduğu okulun harabe halini gördükçe çok üzüldüklerini belirten kadınlar, okulun yaratığı sinerjinin de bölgeyi kalkındıracağına dikkat çektiler.

“TAŞ MEKTEP KENT HAFIZASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Cumhuriyet İlkokulu’nu yeniden eski cıvıltılı parlak günlerine döndürmek istediklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terkedilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra buranın tahsisini aldık ve projelendirdik. Mersin Valiliği’nin de yapmış olduğu katkılarla bölgeye çok güzel bir bina kazandırdık. Sadece Esenbağlar Mahallesi’nde oturanların değil, şu an pek çok önemli görevler yapmış isimleri mezun eden okulun kent hafızasında önemli bir değeri bulunuyor” dedi.

 

7 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16:00’DA AÇILIYOR

Esenbağlar Mahallesinin gelişmeye aday bir yer olduğunu dile getirerek, kent merkezine yakın olması ve yerleşim alanın geniş ve iyi olmasının mahallenin gelecekte Mezitli’nin en önemli yeri olmasını sağlayacağını vurguladı. Taş Mektep’in restore edilmesiyle Esnebağlar’ın daha önemli ve tercih edilir bir yer haline geleceğinin altını çizen Tarhan, “Yaklaşık 7,5 dönüm arazi üzerinde bulunan bu okulumuzun çevre düzenlemesini de yaptık. Çok güzel bir yer oldu. 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da halkımızın kullanımına açacağız. Çok güzel bir havası ve manzarası var. İnsanlar zamanını temiz ve serin bir havada çayını yudumlayarak geçirmek için buraya akın edecektir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  cumhuriyet okulu, neşet tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA