19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

JuJitsu Mersin’de Yaygınlaşıyor


JuJitsu Mersin’de YaygınlaşıyorJaponya kökenli bir Uzak Doğu savaş sanatı olan Jujitsu Mersin’de yayılmaya devam ediyor. Samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle yaratılmış olan Jujitsu’yu Mersin’de yaklaşık 10 salonda öğre

 

Tarih : 21 Mayıs 2018 Pazartesi 12:55   Okunma : 1824

Jujitsu sporunu Mersin genelinde yaygınlaştırmak için mücadele eden Jujitsu Mersin İl Temsilcisi Murat Ekecik, “Dünya’da en çok bilinen sporlardan birisi olan bu sporumuzu Mersin’de de daha çok tanıtarak geliştirmek istiyoruz. Bu konuda yapılan seminerlere katılıyor, tanıtım toplantıları gerçekleştiriyoruz. Daha yeni yeni yaygınlaşmasına rağmen önemli yol kat ettik. İki kez Türkiye Şampiyonası yapıldı. Üçüncülük derecemiz var. Yine Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmiş sporcularımız var” dedi.

Mersin’de görev yapan antrenörlerle birlikte yapılan seminerlere katıldıkları bilgisini de veren Ekecik, gerek eğitim, gerek hakemlik kursu, gerek müsabaka organizasyonları, gerekse iller arası ve Türkiye şampiyonalarına katılımın aralıksız devam edeceğini belirtti.Ekecik, geçtiğimiz günlerde Muğla Fethiye’de gerçekleştirilen antrenörlük, aday hakemlik ve denklik seminerlerine de katıldıklarını ifade etti.

Türkiye’de maalesef henüz yeterince anlaşılamamış bir spor olduğuna dikkat çeken Ekecik, “Bu sporun uluslararası gelişimine bakarak ülkemizde de oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunun için biraz da bizlerin bu sporu profesyonel olarak masanın üzerine koyması, ülkemizde daha görünür hale getirilmesi ve uluslararası arenada Türkiye JuJitsu’sunu tanıtması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Asil Akrepler Spor Salonu Antrenörü Veysel Temurtaş, Jujitsu’nun kişiye özgüven ve sakinlik veren bir spor olduğuna dikkat çekerek, “Jujitsu fiziksel etkisinin yanında psikolojik olarak da bir insana stres altında düşünmeyi ve doğru karar verebilmeyi öğreten yapısı sanırım beni etkileyen bir diğer önemli faktör. Jujitsu, tamamen bilime, sürekli olarak yapılan deneylere, sonu gelmeyen bir deneme-yanılma ağına bağlı, tamamen fizik kuralları ile çalışan, kaldıraç kuvveti, zamanlama ve denge kullanılarak uygulanan tekniklere dayanan bir dövüş sporu, hatta bir sporun ötesinde, bir yaşam biçimi olarak adlandırabiliriz. Çünkü fiziksel etkisinin yanında psikolojik olarak da bir insana stres altında düşünmeyi ve doğru karar vermeyi öğreten bir sisteme sahip. Sizi ‘daha iyi bir insan’ olmaya iten yapısı ile hem güçlü düşünebilen hem de fiziksel olarak sağlıklı bir bireye dönüştürme gücüne sahip” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA