29 Mart 2024 Cuma

16:38   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL`DEN MİLLETVEKİLLERİNE TALİMAT; "31 MART`TA SEÇİM BÖLGENİZDEN AYRILMAYIN"    15:32   VAHAP SEÇER, MERSİN SANAYİ SİTESİ`Nİ ZİYARET ETTİ   14:29   MUHİTTİN BÖCEK`TEN TAMER KARADAĞLI’NIN "REZALET" SÖZÜNE CEVAP GELDİ   14:16   CHP`DEN ANAYASA MAHKEMESİNE TRT BAŞVURUSU   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”  
 
     
   

Hamleler 19 Mayıs İçin Yapıldı


Mezitli Belediyesi, Mezitli Belediyespor ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2. Satranç Turnuvası yurt içi ve yurt dışından gelen satranççıları ağırladı.

 

Tarih : 21 Mayıs 2018 Pazartesi 16:31   Okunma : 1569

Türkiye’nin 15 farklı ilinden ve yurt dışından profesyonel satranççıların katıldığı iki gün süren turnuvanın ödül töreni Mezitli Belediye Başkan Vekili Müslüm Duru, Mezitli Belediyespor Kulübü İlkim Tahinci, Mezitli Belediyesi Sanatevi satranç eğitmeni Remzi Küçük veçok sayıda vatandaş katıldı.Turnuva kapsamında dereceye giren sporculara, ödülleri dağıtılırken, tüm sporcularada satranç takımı hediye edildi.

‘SATRANÇ OLAN HER YERDE MEZİTLİ BELEDİYESİ YANIMIZDA’

Satranç turnurvasını yakından takip eden ve Mezitli’deki çalışmaları çok beğendiğini dile getiren Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay, “Bugün böylesine güzel faaliyetlerde bulunabiliyorsak bu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Atatürk her zaman gençlere güvenmiş ve Cumhuriyeti emanet etmiş. Şuan karşımızda duran tablo bu güvenin ne denli doğru bir yaklaşım olduğunu göstermektedir. Sizleri yetiştiren anne babalara çok teşekkür ederim. Çocuklarımız son derece önemli bir spor icra ediyorlar” dedi.

‘SATRANÇ DOSTU BAŞKAN’

Mezitli Belediyesi ile satranç alanında çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Tulay, “Özellikle belediyenin bağlı olduğu mekanlara verilen kursların yanında Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde satranç adına önemli bir faaliyet yürütülüyor. İki yıldır da rekor denebilecek katılımla satranç turnuvaları düzenliyoruz. Böyle güzel bir organizasyonun yanı sıra satranç olan her yerde yanımızda olan satranç dostu Mezitli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

‘TURNUVAYA KATILIM ARTIYOR’

Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle katılımcılara teşekkür eden Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız turnuvaya katılım katlanarak artıyor. İlk yıl 350 olan katılım bu yıl 475’e çıktı. Önümüzde ki yıllarda bu sayı çok daha büyük rakamlara ulaşacak. Özellikle turnuvaya yabancı ülkelerden gelerek katılan satranççıların profesyonel sporcular olması ne denli büyük bir organizasyon yaptığımızın göstergesidir. Hem nitelik hem de nicelik olarak çıtayı yükseklere çıkardık.” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIMIZ ANALİTİK DÜŞÜNCEYİ ÖĞRENİYOR’

Gelecek yıl daha geniş katılımlı ve daha güzel bir mekanda gerçekleştirecekleri müjdesini veren Başkan Tarhan, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu süreci göz önüne aldığımızda sürekli devrimler yapılması ihtiyacı doğmuştur. En önemli devrim de eğitim alanında olması gerekiyor. Çocuklarımızın satranç gibi zihni geliştiren çok önemli bir dala eğilim göstermesi de son derece önemli. Eğitimlerine de katkı sağlayacaktır. Her şeyden önce analitik düşünceyi öğreniyorlar. Yarınlarda arkadaşları arasında çok öne plana çıkacaklardır. Çocuk, genç, ileri yaşta olan tüm katılımcılara ve onlara destek vermek amacıyla buraya gelen ailelerine çocuklarımıza verdiğiniz bu destek için çok teşekkür ederim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA