20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Özdemir: "Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Farkındalık Çalışmalarımız Devam Edecek"


Mersin Barosu Başkan Vekili Gazi Özdemir, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yayımladığı yazılı mesajla, tüm eğitim camiasına ve öğrencilere, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir tatil dönemi geçirmelerini diledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2018 Cuma 16:13   Okunma : 1709

Mersin Barosu olarak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Mersin genelindeki tüm okullarda çocuk hakları, suç sayılan davranışlar ve cinsel istismar konusunda başlatmış oldukları eğitim seferberliğinin, yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğinin bilgisini veren Gazi Özdemir, “Okullarda yoğun bir çalışma gerçekleştiren Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimizin, okullarda öğrencilere vermiş oldukları maddi -manevi destekler ve etkinlikler yine devam edecektir. Türkiye’de bir ilk olan, çocuklara haklarının ve cinsel istismardan korunma yollarının anlatıldığı, avukatlarımız tarafından sahnelenen Sihirli Küre adlı tiyatro oyunumuzu, Mersin’de izlemeyen hiçbir çocuk kalmayacak” dedi.

Mesajında karne heyecanı yaşayan öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin yaz tatilini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Vekili Gazi Özdemir, “Karne notunuz ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi ve kendinize olan güveninizi asla yitirmeyin. Hayatın her aşamasında başarılı olabilmesinin sırrı öncelikle kendine güvenmek ve planlı çalışmaktır. Uzun bir eğitim maratonunun ardından hak ettiğiniz tatili ailenizle birlikte en güzel şekilde geçirmenizi temenni ediyorum. Tatil süresince sizleri dinlendirecek, eğlendirecek aktivitelerin dışında, kendinizi zayıf bulduğunuz derslerinize vakit ayırırsanız, önümüzdeki dönemde derslerinizde daha başarılı olabilirsiniz. Bunun dışında, mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazanmalısınız. Baromuzda ilk kez gerçekleşerek, Mersin Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında, tüm avukatlarımız aileleriyle birlikte üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinden indirimli olarak faydalanabilecekler. Yarıyıl tatilinde meslektaşlarımız aileleriyle birlikte bu fırsatı değerlendirebilirler”şeklinde konuştu.

Çocukların başarısının ya da başarısızlığının, öğretmenlerinin ve velilerinin başarısı ve desteği ile doğru orantılı olduğunu dile getiren Özdemir,“Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, çocuğunuza karşı ilginizi ve güveninizi azaltmayın, onları başarılı olması için motive edin. Çocuklarımız eğer kötü bir karne getirmiş ise veliler öncelikle kendisini sorgulamalı, kendisine pay çıkarmalıdır” dedi.

“TÜM ÇOCUKLAR HAKLARINI VE CİNSEL İSTİSMARDAN KORUNMA YOLLARINI ÖĞRENECEK”

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin, okullarda öğrencilere vermiş oldukları maddi-manevi desteklerin, etkinliklerinin ve eğitimlerinin yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğinin bilgisini veren Başkan Vekili Gazi Özdemir, “Mersin Barosu ve Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, çocuklara cinsel istismardan korunma yollarını ve haklarını, avukatlar tarafında sahnelenen ‘Sihirli Küre’ adlı tiyatro oyunu ile anlattı. Ulusal çapta ses getiren tiyatro oyunumuz, yeni eğitim-öğretim yılında da avukatlarımız tarafından sahnelenmeye devam edecek. Tiyatro gösterisini, Mersin merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere, izlemeyen hiçbir çocuk kalmayacak.

Çocuk Hakları Merkezimiz ayrıca, okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi-manevi destek olarak, kıyafet ve kırtasiye malzemesi desteği vermektedir. Baromuza ve ilçe temsilciliklerimize koymuş olduğumuz çocuk kumbarasında biriken kitap, oyuncak ve kıyafetleri ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra, Baromuz okullarda etkinlikler düzenleyerek, çocukların sosyal aktivitede yer almasını sağlamaktadır. Mersin Barosu yine bir ilki gerçekleştirerek, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile imzalamış olduğu protokol kapsamında, Mersin merkezde ve tüm ilçelerde bulunan okullarda eğitim seferberliği başlatmıştır ve başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Merkez üyesi avukatlarımız eğitim kapsamında öğrencilere hakları, suç sayılan davranışlar ve hukuki boyutları ile cinsel istismardan korunma yolları konusunda eğitimler vermektedir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da eğitimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir.

Yeni eğitim-öğretim döneminde başarılarınızın devam etmesini temenni ederek, çocuklarımızın ülkesini, milletini, bayrağını seven birer insan olarak yetişmenizde en büyük fedakârlığı gösteren velilerimize ve öğretmenlerimize sevgilerimi sunarak, sağlıklı ve huzur dolu bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Barosu, Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA