19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz: “Doğa Soykırımına Son Verilmeli”


Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimizde yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen ’durdurma, iptal’ kararları uygulanmalıdır”.

 

Tarih : 20 Ağustos 2018 Pazartesi 07:48   Okunma : 1172

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de Tarsus Nehri üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi’ni iptal eden yerel mahkeme kararının Danıştay 14. Daire tarafından temyiz yolu kapalı olmak üzere bozulmasını yaptığı yazılı açıklama ile eleştirdi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimizde yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen 'durdurma, iptal' kararları uygulanmalıdır” dedi.

“YASAL MÜCADEDLEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Danıştay kararının hukuka aykırı olduğunu belirten Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tarsus Nehri’ne HES kurulmasının önünü açanlar yasaya, hukuka aldırış etmiyor.  Danıştay 14'üncü Daire'nin 2018/25 esas ve 2018/4675 kararlarını doğru bulmuyoruz. Birilerini zengin edecek olan bu proje, gelecek nesilleri her anlamda yoksullaştıracaktır. Yaşam alanlarımızın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, Mersin’i kötü kaderine teslim etmeyeceğiz. Mersin’in geleceğini yok edecek projelere karşı, çevrecilerle birlikte yasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Denizlerimizi, nehirlerimizi, toprağımızı, havamızı, bitki örtümüzü, tarım alanlarımızı, canlıları, doğal yaşam alanlarımızı kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bu kent sahipsiz değildir” diye konuştu.

“BİREYSEL ÇIKARLAR DEĞİL, KENTİN ÇIKARLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmanın herkesin en temel görevi olduğunu belirten Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimize yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Ülkemizi yönetenler doğanın hakkını savunarak; doğamızı katledecek, yaşam alanlarımızı yok edecek olan soykırım projelerinden vazgeçilmelidir. Bireysel çıkarlar değil, kentin çıkarları göz önünde bulundurulmalıdır. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen 'durdurma, iptal' kararları uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, nükleer santral, balıkçiftlikleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA