19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Çocuk İstismarcısına 20 Yıl Hapis Cezası


Mersin’in Tarsus ilçesinde 9 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan M.K. 20 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

Tarih : 14 Eylül 2018 Cuma 01:19   Okunma : 1365

Olay Tarsus'ta meydana geldi. Olay ilk yaşandığında istismara uğrayan kız çocuğu henüz 9 yaşında olup, kendisine istismarda bulunan  sınıf arkadaşının babası M.K. idi.

Söz konusu davada mağdurun avukatlığını yapan Mersin Barosuna kayıtlı Av. Fatma Yakaryılmaz olayı ve gelişmeleri şöyle anlattı; "Olaya Musalla (Yeşil) mahalle muhtarı Emrah Kara'nın tarafıma haber vermesiyle davaya müdahil oldum. Müvekkil mağdur, sanık M.K.'nın oğlu ile aynı okula ve aynı sınıfa gitmektedirler. Her ikisinin evleri de birbirine yakın olup, birbirine bitişik bahçelerdeki evlerde yaşamaktadırlar. Mağdur müvekkil ders çalışmak için sınıf arkadaşının evine gidip gelirken yaklaşık olarak bir yıl kadar önce 2016 yılının Kasım ayında arkadaşının babasının cinsel istismarına maruz kalır. Bu durumu öğretmenine anlatır. Öğretmeni bunun üzerine durumu okul müdürüne ve rehber öğretmene anlatır. Ayrıca mağdurun babasını da çağırarak, durumu babasına anlatır. Okul idaresince durum karakola bildirilir. Fakat karakol babanın şikayetçi olmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapmaz.

Mağdurenin babası kızını sanığın evine göndermeye devam eder. Bazen mağdureyle birlikte bazen mağdurenin babaannesi ile birlikte bu gidiş gelişler devam eder. Mağdure sanığın evine ders çalışmak için gidip gelmektedir. Mağdurenin babası mağdureye "sen git, ben seni takip edeceğim" diyerek, mağdureyi sanığın evine göndermektedir. Müvekkil bu arada 3. sınıf öğrencisi olmuştur.

Yine bir gün sanık M.K , mağdurenin  ailesini yemeğe davet eder. Mağdure, babası ve mağdurenin babaannesi birlikte sanık M.K'nın evine giderler. Mağdurenin babası telefonuna bakmak için dışarı çıktığında, evin mutfağında sanığın eşinin yanında sanık M.K'nın mağdureye cinsel istismarda bulunduğunu görür. 

Bu arada mağdurenin babası ile sanık M.K'nın eşi arasında bir gönül ilişkisi başlamıştır. Sanık S. K bu ilişkinin başlangıçta gönüllü başladığını ama bilahare kendisinin devam ettirmek istemediğini, mağdurenin babası tarafından kendisinin cinsel ilişkiye zorlandığını iddia eder. Kocasına mağdurenin babasının kendisini tehdit ederek, kendisiyle birlikte olmaya çalıştığını söyler. Savcılığa mağdurenin babasının kendilerine şantajda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurlar. Savcılıkça bu konuda dava açılmaz. Takipsizlik kararı verilir.

Son yaşanan olaydan dolayı bilgi sahibi olan mağdurenin öğretmeni tekrar mağdurenin babasını çağırmış, şikayetçi olmasını aksi takdirde kendisinin şikayetçi olacağını söylemiştir. Bunun üzerine mağdurenin babası karakola gidip, şikayetçi olmuştur.

Fatma Yakaryılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Yapılan şikayet neticesinde sanık M.K hakkında çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan , sanığın eşi S.K hakkında ise çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçuna yardım etmesinden dolayı dava açılmıştır. Sanık M.K hakkındaki dava tutuklu olarak devam etmiştir.

Sanık M.K'nın eylemleri başlangıçtan beri mağdureye cinsel organını tutturmak, mağdurenin özel bölgelerine eliyle dokunmak ve okşamak şeklinde olmuştur. Sanık M.K bu eylemleri gerçekleştirirken mağdureye, "babana söylersen, sigara içtiğini söylerim" şeklinde tehditlerde bulunmuştur.Mağdur beyanlarında diğer sanık S.K'nın , kendisini yatak odasına götürdüğünü, orada kendisini karyolaya yatırdığını bu şekilde sanık kocasının eylemini gerçekleştirdiğini söylemiştir.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık M.K hakkında yaşı küçük mağdureye cinsel istismar suçunda bulunmaktan 11 yıl hapis cezası , suçu 15 yaşından küçük mağdureye  karşı cebir ve tehditle işlediğinden cezası yarı oranında arttırım yapılarak 16 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ve söz konusu eylemi birden fazla kez gerçekleştirdiğinden cezası dörtte bir oranında arttırılarak 20 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Sanık M.K halen Tarsus Cezaevinde tutukludur.

M.K'nın eşi diğer sanık S.K hakkında ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle mahkemece beraat kararı verildi.

Her ne kadar mahkemeden müvekkil mağdurenin söz konusu olaydan dolayı ruh sağlığının bozulup bozulmadığı hususunda mağdurenin bir süre müşahede altına alınarak, kendisinin raporunun alınması talebinde bulunmuş isek de mahkemece bu talebimiz reddedilerek, dosyadaki raporla yetinilmiştir.

Yine mahkemece yapılan tahkikata rağmen olayın meydana geldiği ilk tarihteki polis memurlarının kimler olduğu tespit edilemedi.

Av. Fatma Yakaryılmaz sanık M.K hakkında verilen cezayı az bulduklarını ve eşi diğer sanık hakkında verilen beraat kararını yerinde görmediklerinden mahkeme kararını temyiz edeceğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  tarsus, musalla mahallesi, cinsel taciz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA