18 Nisan 2024 Perşembe

11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"  
 
     
   

Kadın ve Çocuğa İstismara Karşı İşbirliği


Mezitli Belediyesi ve Mersin Barosu arasında hukuki desteğe ihtiyacı olan kadın ve çocuklara destek olmaya yönelik iki farklı protokol imzalandı. Protokol kapsamında Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi bünyesinde desteğe muhtaç kadın ve çocuklara hukuki destek sağlanacak.

 

Tarih : 21 Eylül 2018 Cuma 07:20   Okunma : 1092

Mezitli Belediyesi ve Mersin Barosu arasında “Sosyal Hizmete, Sosyal Yardıma, "Hukuki Korumaya İhtiyaç Duyan Kadınlara Yönelik İşbirliğini Protokolü” ve “Çocuk Refahı, Sorunlarına İlişkin Ortak Çalışma Protokolü” imzalandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın birlikte imzaladı ilk protokolde Mezitli Belediyesi ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile ortak hayata geçirilen Kadın Danışma Merkezi’ne başvuruda bulunan kadınlara hukuki açıdan destek olma ve yol göstermeyi hedefliyor. İkinci protokolde ise içerisinde bulunduğu olumsuz koşullar nedeniyle sosyal yardım, hukuki destek, rehberlik ve korunma ihtiyacı olan çocuklara yönelik işbirliği yer alıyor.

Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Şenol Çavuş ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Esra Alkan Uysal da katıldığı Mersin Barosu’nda yapılan imza töreninde konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mezitli Belediyesi ile birlikte birçok ortak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Kadına ve çocuğa yönelik istismar konusunda baromuzun önemli çalışmaları bulunuyor. Başka projelerde birlikte çalışma yaptığımız Mezitli Belediyesi ile bu projede de birlikte hareket etmek istedik. Bu konuda duyarlılığı artırmak adına protokolümüzü imzaladık. En önemli sorunlardan birisi olarak gördüğümüz kadın ve çocuk istismarı konusunda üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz” dedi.

MUTLU BİR KENT YARATMAK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise açıklamasında Kadın Odaklı Belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerine vurgu yaptı. Başkan Tarhan, “Toplumumuzda maalesef özellikle kadınlar ve çocuklar büyük oranda mağduriyet yaşamaktalar. Tüm insanlarının huzur içerisinde yaşadığı mutlu bir kent yaratma hayaliyle çalışan Mezitli Belediyesi kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı mücadelede de öncülük etmesi gerektiğini düşünerek böyle bir proje hazırladık. Kadın Danışma Merkezi bünyesine başvuran ya da bizim tespit ettiğimiz desteğe ihtiyacı insanlarımız için hukuksal destek ve yol gösterici olacaktır. Bize her zaman olduğu gibi destek vererek yükümüzü hafifleten Mersin Barosuna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, neşet tarhan, mezitli belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA