28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

İşçi ve Memurlar Ücret Artışı İçin El Ele Verdi


Mersin’de işçi ve memurlar bir araya gelerek maaşlarına ücret zammı istedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2018 Perşembe 17:13   Okunma : 1075

Türkiye Kamu Sen Mersin İl Başkanlığı, Yenişehir ilçesi Göçmen PTT şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya taşerondan kamuya geçirilen işçiler de destek verdi. İşçiler "Eşit işe eşit ücret", "sürekli işçi enflasyona yenik düştü" "Memur işçi el ele" "Cumhurbaşkanımız, Çalışma Bakanımız duyun sesimizi", "2019 Kamu Toplu İş Sözleşmesi’ne evet" yazılı dövizler taşıdı.

Türk bayrağı açıldığı açıklamada Kamu Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, yüksek enflasyon karşısında memur ve emeklilerin maaşlarında değer kaybı yaşadığını söyledi. Ercan, "2018 yılı başından yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde enflasyonda yüksek oranlı artışlar görülmüş, memur ve emeklilerin maaşları reel olarak değer kaybederken alım gücünde büyük düşüşler yaşanmıştır. Maaşlarımız enflasyon karşısında bir yılda yüzde 10,4 değer kaybetmiştir. Yılın ilk on ayı itibari ile hesaplandığında ise kamu görevlilerinin alım gücünün yüzde 9,5 düştüğü ortaya çıkmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz yıl 5.336 TL. olan dört kişilik ailenin aylık zorunlu harcama tutarı bu yıl 854 TL. artış göstermiş ve 6.191 TL' ye ulaşmıştır." dedi. 

Ercan, 2019 yılı için memur ve emekli maaşlarına yapılması planlanan zamların, Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nda yeni hedefe göre revize edilmesini isteyerek,"Bütün bu gerçekler ışığında kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen,temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek için memur ve emeklilere ek zam yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.                                                               

ENFLASYON FARKI ALMIYORLAR

İşçilerden Gürhan Demirci ise çalışma barışı için eşit hak ve ücret istediklerini söyledi. Kamuya geçirilen işçilere enflasyon farkı verilmediğine dikkat çeken Demirci, “Ortak sorunlarımız için emekçi memur arkadaşlara destek verdik.Taşerondan kadroya geçen işçilere Yüksek Hakem Kurulu tarafından yayınlanan ücret, mali ve sosyal haklar uygulanmaktadır. Bu da aynı işi yaptıkları eski kadrolu işçilerle eşit hak ve ücretler sağlamamaktadır. Bizlere enflasyon farkı olmadan altı ayda bir yüzde 4 ücret artışı yapılması öngörülmektedir. Yüzde 25 enflasyon karşısında maddi kayıplar ve büyük geçim sıkıntıları yaşamaktayız. Kamuya geçirilen işçilerin toplu iş sözleşme hakkı 2020 yılına kadar yapılmayacaktır 2019 yılında kamu işçileriyle yapılacak olan Kamu Çerçeve Sözleşmesi Protokolüne dahil edilmeyi, yapılacak olan bu protokolün bütün işçileri kapsamasını Cumhurbaşkanımzdan ve Çalışma Bakanımızdan talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması imzalı dilekçelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilmesiyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  işçi, memur, zam

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA