28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Anamur’un Gündemindeki Başkan Adayı Cenk Cenkçimenoğlu: "Biz Dağda Bittik Gül Bittik"


Anamur’un gündemindeki Belediye Başkan aday adayı Cenk Cenkçimenoğlu ile projelerini ve hedeflerini konuştuk.

 

Tarih : 5 Aralık 2018 Çarşamba 21:31   Okunma : 2843

Anamur'un gündemindeki Belediye Başkan aday adayı Cenk Cenkçimenoğlu ile projelerini ve hedeflerini konuştuk.

Beyaz Adam : Uzun zamandır iş ve siyaset dünyasının içerisindesiniz, çok başarılı bir özgeçmişiniz var bunu biliyoruz. Daha önce de yayınlarımızda ve toplantılarda bunu dile getirdiniz ama kısaca değinmek gerekirse Cenk Cenkçimenoğlu kimdir?

C C : Teşekkür ederim sağ olun. Ben 1966 yılı doğumluyum. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni bitirdim çevre mühendisiyim. Daha sonra Mersin'de çeşitli görevlerde bulundum. Yenişehir Belediyesi'nde başkan danışmanlığı, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, ardından Ankara Sanayi Odası'nda genel sekreter yardımcılığı ve daha sonrasında serbest ticaret hayatına atıldım. Mersin'de ikamet edip yaşıyorum. Kısaca özgeçmişim bu. Birde oğlum var 21 yaşında. Organize sanayi bölge müdürlüğü yaparken Mersin'in istikbalini çizecek, Mersinle ilgili önemli kararları verecek RIS Mersin Projesinin hem saha koordinatörlünü hem de proje koordinatörlüğünü yürüttüm. Bu projeyle Mersin'de Mersinin önünde önemli sektör belirlemelerini yaptık ilçe ilçe gezdik. ilimiz için 3 önemli sektörü gelecekte önemli olduğunu çıkaran çok ciddi bir proje. Mersin'de yapılan en iyi saha araştırmasıydı. Ve orada Mersin'in önünün tarım, tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizm sektörlerinde olduğu hem sahada yapılan çalışmalarla hem de Mersin'in fiziki coğrafik yapısıyla tespit edildi.

Beyaz Adam : Aslında bu proje sadece büyük koskocaman bir ili kapsayan bir proje belki de bölgeyi kapsayan bir proje yani dolayısıyla siz Anamur Belediye Başkanı olsanız bunun bir portatifi de Anamur'da uygulanabilir bir proje aslında.

C C : Zaten projenin sonunda üç sektörde çalışma grupları belirlendi. Çalışma grupları da sadece kamu temsilcileri değil hem özel sektör temsilcileri yani üç taraflı temsiliyeti olan üç tane platform belirlendi. Bu platformlar bir çalışma programı çıkarttılar. Bu program dâhilinde de güzel projeler hayata geçti. Hem turizm platformu hem tarım platformu hem de lojistik platformu kuruldu. Ve sektörün önde giden, sektörün içinde olan temsilcilerinden oluşan bir yönetim kurulu vardı. Böylece hem Mersin'in ihtiyacı olan projelerle ilgili görüşülürken hem de kamunun bu işin neresinde olacağı, devletin bu işin neresinde olacağı, özel sektörün bu işin neresinde olacağı yani herkesi kucaklayan bir yönetim kurulu oluşturuldu ve çok güzel projeler yapıldı on yıldır aslında bu projenin sonucu olarak. Bu proje deneyimsel olarak bize çok şey kazandırdı. Mersin'de olması gereken sektörlerle ilgili zaten herkesin bildiği şeyleri biz de proje bazında kağıda dökmüş olduk. Bu uygulamalar kısmen yapıldı ama tabi Anamur'da Belediye Başkanlığı yapacak olduğumuzda bununla ilgili özellikle tarım, gıda ve turizm sektöründe yapılacak bu tip çalışmalarla Mersin'e örnek olacak şeyler yapılabileceğini gördük.

Beyaz Adam : O projelerinize gelmeden önce daha önceden organize sanayide olmanız, Yenişehir'de belediyede önemli görevde olmanız, babanızın da geçmiş dönemde Anamur'da iki dönem Belediye Başkanlığını yapması ve ayrıca efsane isimlerden birisidir Allah rahmet eylesin. Neden yerel siyaset, neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?

C C : Ben doğduğumda belediyenin içinde doğdum yani rahmetli babam Ankara Belediyesi'nde müfettişti ve gerçekten belediyeciliğin ne olduğunu ilk önce kendisinden öğrendim. Daha sonra Anamur'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde birebir Anamur'da yaşadığım dönemdi zaten o dönem belediyeciliğin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, nasıl yürütüldüğünü hani hep deriz ya eğitim ilk aileden başlar diye biz zaten ailede belediyenin içinde doğarak büyüdük. Yetim hakkının ne olduğunu, belediyeciliğin nasıl yapıldığını, dürüst ve güvenilir olunca insanlar size güvenip adaletli davrandığınızı görünce belediyeciliğin hayata nasıl geçtiğini babamdan öğrendim. Gerçekten kendisi Anamur'da güzel işlere imza attı. Hatta her zaman şunu söylerdi insanın içindeki güzelliği dışarı çıkarmak adına "biz dağda bittik, gül bittik" derdi. Bu lafı Anamur'da çok kullanırdı kendisi. İnsanın hem geçmişini unutmaması gerekiyor, iyi ve doğru insan olması gerektiğini her yaptığı işle herkese anlatmaya çalışırdı. Adaletli bir insandı bize de bu anlamda iyi bir miras bıraktığını düşünüyorum. Yerel siyaset şu açıdan önemli genel siyasette böyle. Ben siyasete bütün gençlerin bu yüzden girmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin bu işi bırakmaması gerektiğini düşünüyorum.

Gençlere her zaman siyasetin içinde olmaları gerektiğini, hangi düşünce de olursa olsun düşüncesine en yakın siyasi oluşumun içinde olmaları gerektiğini her zaman söylüyorum. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Gençlerimiz olmazsa biz geleceğimizi kaybederiz. Geleceğini kaybetmiş toplumlar Avrupa'nın bugün yaşadığı gibi mesela yaşlılıkları çok arttı mesela. Yaş oranları çok yükseldiği için gelecekleriyle ilgili endişeleri var gençlerin. Sürekli dışarıdan insan gücü getirme söz konusu. Bizim de genç nüfusumuz oldukça fazla ama genç nüfusu doğru tarafa kanalize etmemiz lazım. Bunlar eğitimleriyle, eğitime önem vermeleriyle, onlara üretimi anlatmakla, ihracatı anlatmakla biz bunu üretmek ve yurtdışına satmak zorundayız. Potansiyelimiz var bu potansiyeli hayata geçirmemiz lazım. Siyasetin içinde olmakta böyle bir şey. Siyasetin içinde olarak bir şehre sadece kaldırım, yol yaparak değil; sosyal yapısını, gençlerini, yaşlılarını, orta yaşlılarını ve üretimin içinde olan insanları heyecan vermeniz o heyecanla beraber toplumu doğru yöne kanalize etmeniz gerekiyor bunu yapmanın en kolay yolu da yerel yönetimler oluşturuyor.

Beyaz Adam : Neden Anamur?

C C : Anamur benim kendi memleketim coğrafi ve sosyal yapısını çok iyi bildiğim; akrabalarımın dostlarımın da yaşadığı bir kent. Kent diyorum kendi kafamdaki modeli Anamur'da oturtabileceğimi düşünüyorum. Anamur'da bu modeli tarım ve tarıma dayalı sanayi hem Anamur'un gelirlerini çeşitlendirerek Anamur'da doğru işler yapabileceğimizi belki de Türkiye'ye bir pilot uygulama yapabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için Anamur'u çok önemsiyorum. Anamur'un geleceğine doğru şeyler bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi memleketim olduğu için Türkiye'nin gurur duyduğu bir şehir olsun istiyorum.

Beyaz Adam : 20 yıl önceki Anamur'la şu anki Anamur'u kıyasladığımızda aynı yerde durduğunu ileriye gitmediğini görüyoruz. Anamur nasıl olmalı? Nasıl bir Anamur hayal ediyoruz. Nasıl bir Anamur olmalı artık? Siz başkan olursanız eğer 5 yıl sonra nasıl bir Anamur göreceğiz?

C C : Belediyecilik hizmet işidir. Hayal kurmak çok önemli bir şeydir. Hayal geleceğin kurgusudur. Hayal lafını yanlış anlamamanız lazım. Herkesin hayalleri var ama ben gerçekten bizim yapabileceklerimizin başkalarının hayallerine sığmayacağını düşünüyorum. Çünkü Anamur'da biz Anamur'u yeni baştan imar etmeyeceğiz. Anamur'un mevcut kaynaklarını doğru yere kanalize ederek, doğru imkanları yaratarak Anamur'da herkesin içinde bulunmaktan gurur duyacağı bir şehir yaratacağız. Fiziki yapı başka sosyal yapı başka... Fiziki yapıyı insanların istediği kaliteye getirmezseniz,  sosyal yapıyı istediğiniz kadar zenginleştirin kimse o yapının içinde aradığını bulamaz. İskelesiyle, bizde yolun altı ve üstü olarak tabir edilir Antalya asfaltını yol olarak kabul edip yolun altında biliyorsunuz deniz tarafı var; yolun üstünde de dağ ve şehir tarafı eski kent merkezi var. Dolayısıyla biz hem kent merkezini hem de deniz tarafını insanların istediği şeyleri istediği yerde bulacağı hale getireceğiz. Yani bugün iskeleye giden bir vatandaş turizm konusunda gerçekten fiziki mekânlarıyla, temizliğiyle, yollarıyla, kaldırımlarıyla herkes doğru yerde olduğunu düşünecek. Bunların hepsini plan dahilinde gerçekleştireceğiz. Yolun üstünde de tarım ve tarımla ilgili gıda sektörünü getirerek kenti bir yönde biz yönlendireceğiz. Kenti doğru yöne yönlendireceğiz. Fiziki yapılarıyla, sosyal yapısıyla herkesin Mersin'dekilerin bile aklına tatil geldiğinde gelebileceği bir kent yaratacağız. Bu çok önemli. Yani hafta sonu ne yapalım dediklerinde Anamur'a gidelim diyecek insanlar. İnsanların huzur bulacağı bir mekan yaratacağız. Tüm bu çalışmaları birlikte entegre bir şekilde insanlar eğitim ve adalet duygusunu Anamur'da tadacaklar. Yatırımcılarımız için de ticari yapısı zaten yeteri kadar elit fakat tek sektörde yapılaşmış bir durumda. Muzun üzerine giden bir yapı var. Biz bunu çeşitlendireceğiz. Muzun yanına değişik sektörleri de koyarak Anamur'un kendi yatırımcılarını yaratıp Anamur'u marka haline getireceğiz. Anamur'da çıkan ürünler Türk Hava Yolları'nda (THY) verilmeye başladığında, yurtdışındaki marketlerde satıldığında ben gerçekten yapmak istediğimi başardığımı düşüneceğim.

Beyaz Adam : Projelerinizde öne çıkan ana konu ve gençlerle, kadınlarla yapacağınız projeler nelerdir?

C C : Benim kafamda hep üretim var. Yani üretim ana konu. Ne olursa olsun ürettiğiniz zaman şehrin mesela iskelede birisi turizm ile ilgili yatırım yapmak istiyorsa zaten üreten bir kentin içinde o kendiliğinden olur. Belediye başkanı oturup her şeyi belediyenin parasıyla halledecek değil.

İmkanlar biraz da dışarıdan gelir. Yatırımcı gelir ama bu yatırımcı daha çok Anamur'un içinde var zaten dışarıdan yatırımcıya da çok fazla ihtiyacı olmayan bir yer önemli olan Anamur için kimi transfer doğru yönlendirebilir insanlar doğru yere giderken daha çok kazansın kazandıkça başka sektörlere yatırım yapsın Anamur kendi kendini yenileyebilen bir kent olsun tek kafamdaki şey bu bunun dışında proje olarak tarımla ilgili çok önemli bir proje var bunu yüksek lisansta tez konusu olarak da çalışmıştım Anamur'un tarımsal potansiyeli daha butik sanayi diyince insanlar bacası tüten sanayi anlıyor böyle değil. Kurutma tesisleriyle, soğuk hava tesisleriyle, yeni tarım hal yasası ile ilgili çıkan konuları da değerlendirerek Anamur'un tarımsal potansiyelini işlenmiş gıda ürünlerine çevirerek Türkiye'de bir marka yaratma derdimiz var. Bununla ilgili hem çiftçimizin hem tüccarımızın kazanacağı bir model var projelerimiz arasında. İnşallah belediye başkanı olduğumda bu modeli hayata geçireceğim. Zaten bu tek başına çok önemli bir proje. Ben Anamur'da başlayarak Tarım Müdürlüğümüzle, Tarım Bakanımızla, Sanayi Bakanımızla modelleyerek Anamur'dan çıkıp tüm Türkiye'ye doğru model oluşturma peşindeyiz. Bunu yapabilirsek Mersin'de çok ciddi bir projeye imza atmış bulunacağız. Anamur'dan Tarsus'a herkes bu modeli uygulamak için sırada olacaktır diye düşünüyorum

Beyaz Adam : Türkiye'nin çok önemli bir üniversitenin ODTÜ'nün çevre mühendisliği bölümünden mezunsunuz. Çevre mühendisi olarak Türkiye'de ses getirecek bir belediye olur mu? Çevreye duyarlı bir Anamur? Çevre kirliliğinin en az olduğu bir yer bunu korumak ve geliştirmek için neler düşünüyorsunuz?

C C : Deniz Bilimlerinin yaptığı araştırmada da her sene çıkar Anamur açık deniz olması nedeniyle Türkiye'nin en temiz denizine sahip yeri. Kirlilik insan kaynaklıdır. İnsanın olduğu yerde kirlilik de olur, bu çok normal bir şey. Önemli olan ise bunu nasıl bertaraf edeceğimizi düşünmek. Mesleğim olduğu için bu konuda bizde iki tane şey vardır birincisi çevreci diğeri çevre mühendisi. Çevre mühendisi demek insanlardan kaynaklı kirliliği bertaraf edecek sistemleri hayata geçirmek demektir. Çevreci herkes olur ama çevre mühendisi bu ilimi okuyan olur. Ben daha çok çevre gönüllüsü yaratmak için çalışacağım.

Beyaz Adam : Ne kadar güzel bir model olur bu. Bir belediye başkanının okullarda çevreyle ilgili seminer verdiğini düşünsenize mesela.

C C : Kesinlikle şimdi herkesin aklına okullar geliyor çünkü öğrenciler kırk dakika oturup karşınızda sizi dinlediği için herkesin hoşuna gidiyor ama aslında bunu toplumun her kesimine yaymamız lazım sadece okullarda değil yani. Bunu Ticaret Odasında da, belediyede de, muhtarlarımızla da, kıraathanelerimizde de, mahallelerimizde de bu bilinci uyandırmak için her şeyi yapacağız Anamur 18 kilometre sahil iyi de Türkiye'nin en uzun ikinci sahne sahip bu sahili korumak Bu sayede insanların hizmetine temiz sunmak çok önemli insanların da bunu kirletmemesi için gerekli önlemleri de bizim almamız gerekiyor bir de tabii önemli olan bu kirlilikle bizim şimdi bertaraf dediğimiz yöntemleri oluşturmak lazım.

Bertaraf çok önemli tabii yeni yasa ile birlikte büyükşehir'e verildi ama toplama görevi belediyede bertaraf görevi Büyükşehir de ama biz büyükşehir belediyemizle birlikle bertarafla ilgili kendi önerilerimizi sunarız. Çünkü artık biliyorsunuz plastik atıklar naylon atıklar teneke kutular aslında bunlar altın. Avrupa buna altın gözüyle bakıyor. Onun için bizim bu altını ekonomiye döndürmemiz lazım. Yani bunlara atık gözüyle değil de altın gözüyle bakmamız lazım. biz bu atıklara altın gözüyle bakacak bir sistem oluşturacağız ve bunları ekonomiye tekrar kazandırmanın geri dönüşümün bildiğimiz bütün metotları uygulayacak şekilde yöntemleri Anamur'da gerçekleştireceğiz. Bu arada bir şey daha var az önceki sorunuzun devamı gençler ve yaşlılar için ne yapacağız dediniz . Öncelikle gençlere çalışma odam açık olacak. Bu kesin bir şeydir bizde gizli saklı hiçbir şey yok her şey güvenilir ortamda olacak. Şeffaf belediyeciliği sözde bırakmayacağız. Ben Yenişehir Belediyesi'nde başkan danışmanlığı yaparken de odamın kapısı sürekli açıktı insanları yaptığımız işin içine dâhil edeceğiz. Bu sadece gençler değil yani bizimle beraber yol yürümek isteyen herkes benim gün içinde yaptığım her şeye şahit olabilecek. Bu çok önemli onlara da bunu aşılayacağız. Onlar da gittikleri yerde bunu anlatacaklar. Gençlerimiz için çok çeşitli eğitimler yapacağız örneğin ihracat eğitimi gibi her sene 25 tane gencimize ihracat eğitimi aldıracağız. Bu gençlerimiz Anamur'da ürettiğimiz ürünleri yurt dışına nasıl pazarlayacağımızın, yurt içine nasıl pazarlayacağımız, o markayı nasıl pazarlayacağımızın oturup çalışmalarını yapacaklar. Artık gençler ne yapacağız sorusunu annelerine babalarına sormayacak. Ne yapacaklarının cevabını biz vereceğiz. Nasıl yapacağımızı birlikte konuşacağız gençlerle. Gençleri çok önemsiyorum. Ben siyasetin içinde de gençleri çok önemsedim. Bunun dışında kadınlarımız çok önemli. Kadınlarımız anne olmalarının dışında kadın kimlikleriyle her girdikleri yerde bizim yaptığımız işlerin bir nebze pazarlamasını yapacaklar Anamur herkes anlatacaklar Anamur'un daha iyi seviyeye gelmesi için kadınlarımızla birlikte çok ciddi çalışmalar yapacağız. yaşlılarımız ekonomiye değer kattıkları günde onlara nasıl saygı gösterdiysek yaşlandıklarında da onlara nasıl saygı göstermemiz gerektiğini her aşamada göstereceğiz

Onların gün içinde, içinde olabilecekleri nasıl bir ortam istiyorlarsa bunun adı kıraathane olur çay evi olur pasta evi olur onlara bu ortamları sağlayacağız ve onların bilgi birikiminden faydalanacağız. Yani yaşlandınız deyip insanları bir köşeye atmak yerine gençliklerinde ekonomiye nasıl değer kattıklarını onlardan öğreneceğiz. Bunları gençlere anlatarak Anamur'un geleceğini modelleyeceğiz. Ben adına yaşlı demek istemiyorum ama şuan ekonomiye katkı sunmadığını düşünen ağabeylerimizi, büyüklerimizi biz tekrar ekonominin içine sokacağız. Ve onlarla beraber gençlerimizle Anamur'un geleceğini modelleyeceğiz

gençler ve kadınlar ile ilgili proje Deniz anlatırken aklıma şu geldi Anamur'da halen sosyal anlamda bir etkinlik yok yani bir sinema tiyatro bir spor salonu spor etkinliği kulüpler buna tarz insanların hem yeteneğini gösterebileceği hem de enerjilerini streslerini atabilecekleri sosyal anlamda bir çalışma sağlar ve alanları yok bununla ilgili neredeyse bir tiyatro ve konser bile yılda bir kere ya da iki kere geliyor Bu anlamda neler düşünüyorsunuz

Beyaz Adam : Şimdi gençler ve kadınlarla ilgili projelerinizi anlatırken aklıma şu geldi, Anamur'da halen sosyal anlamda bir etkinlik yok, yani bir sinema, bir tiyatro, bir spor salonları, spor etkinliği, kulüpler buna tarz insanların hem yeteneğini gösterebileceği hem de enerjilerini streslerini atabilecekleri, sosyal anlamda bir çalışma Sahaları ve alanları yok. Bununla ilgili yani neredeyse bir tiyatro ve konser bile yılda ya bir kere ya da iki kere geliyor. Bu anlamda neler düşünüyorsunuz?

C C : Benim önemsediğim, yani sosyal yapının gelişmesi ile ilgili önemsediğim üç tane şey var. Birincisi spor, ikincisi sanat, üçüncü 'de eğitim. Şimdi bunu çok tabi çeşitlendirebiliriz ama ben kısaca söyleyeyim, bir kere sporla ilgili tabi sadece futbol değil, ama yani Anamur'da Anamur'un Hem futbol takımıyla, hem basketbol takımıyla yani gençleri özendirecek her türlü sporla,  sporun alt yapısını bir kere oluşturacağız. Anamur'da yetişmiş çok gencimiz var bu konunun eğitimini almış gençlerimiz de var ama bunlar ne yapıyorlar, bir süre Anamur'da kaldıktan sonra il ilçe dışına çıkıyor, bu gençlerimizin hepsini tekrar oyunun içine oyuncu yapacağız, dâhil edeceğiz ve sporla ilgili yani, özellikle futbolla ilgili ve onun yanında diğer branşlarla ilgili çok ciddi atılımlar yapacağız. Anamur'a yatırım yapan herkes sadece Anamur'a değil Anamur'un sporuna, sanatına, kültürüne ve eğitimine de yatırım yaptığını unutmayacak. Çünkü sadece bir konuya yatırım yapmak, diğerlerini bir tarafı bırakmak demek olmamalı. Toplu olarak her şeyin bir arada yükselmesi gerekiyor sadece üreterek değil bunun yanında, Dediğiniz gibi hem kültürü sanatı hem de sporu ve özel eğitimi bir arada götürmemiz gerekiyor. Sporla ilgili sporun her branşında, Elimizden geldiği kadar yatırım yapacağız. Futbol gerçekten insanlar için çok önemli, bir kentin marka olmasında bir kentin takımının yükselmesi çok önemli, Onun için özellikle futboldan başlayarak diğer branşlar için de çalışmalar yapacağız.

Beyaz Adam : Ben bu konuda Akhisar'ı çok örnek alırım. Sadece köftesi ile bilinirdi şimdi futbol takımıyla da biliniyor.

 C C : Kesinlikle tabi ama bu iş biraz da maddiyata bakıyor. Orada yatırım yapan insanların da desteği ile Akhisar bir yerlere geliyor. O yüzden bunu planlı bir şekilde yapmak lazım.

Beyaz Adam : Bizim mesleğimiz olduğu için ilgimi çekti. Bunu da sorayım sizde birleştirerek devam edin. Mesela biz sektörde medyada olduğumuz için aslında, Anamur böyle doğal bir film çekilebilecek, böyle doğal bir Plato aslında ama sordum. Hiç orada bir film dizi falan da çekilmiyor. Ulusal medya ve yapım şirketleri Türkiye'de yani çok fazla çekim yapıyor biliyorsunuz. Bu anlamda da değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?

C C : Zaten bakın şimdi tarih deseniz var, doğa deseniz var, zaten eğitimi biliyorsunuz, Anamur'un eğitimi çok yüksek seviyededir. Anamur'daki insanlar eğitimli insanlar, dolayısıyla bizde her türlü kaynak var. Önemli olan bu kaynakları harekete geçirmek, bunu da planlı bir şekilde yapmak. Rastgele yapmamak için günü iyi değerlendirmek gerekiyor. Biz ununla ilgili çalışmalarımızı da süratle hayata geçireceğiz. Sporun dışında sanatla ilgili olarak da, Anamur'da sanat merkezleri var. Anamur'da sanata çok yakın insanlar var. Bir kere bunların kendini bulacağı sanat merkezlerine oluşturacağız. Dışarıdan gelen, yani turizm kanalıyla Anamur'a gelen üç beş gün kalacak insanların bile, bu merkezleri gezmesini sağlayacak çok güzel şeyler yapacağız.

Beyaz Adam : Sona doğru geliyoruz. Aslında çok heyecanlı gidiyor röportajımız çünkü böyle dolu dolu olunca bizim de sorularımız bitmiyor. Yaptığımız çalışmalarda sizin için "Cenk Cenkçimenoğlu belediye başkanlığını yapar." söylemini çok duyuyoruz. Partili partisiz herkes sizin için Belediye Başkanlığı yapabilir dediler. Bunları siz de duymuşsunuzdur mutlaka yani size karşı bir güvenin olması devamında da bir sevgi, saygı ve desteği de getiriyor. İnsanların size karşı olan güvenini neye bağlıyorsunuz? Bununla ilgili neler söylemek istersiniz? Ve sizce Belediye Başkanları nasıl insanlar olmalı? Tabi bizim gibi etten kemikten insanlar ama onları farklı kılan neler olmalı?

C C : Ben şimdi şöyle düşünüyorum. Belediyecilik konusunda tevazu göstermeyeceğim. Çünkü belediyecilik konusunda masanın her tarafında oldum. Yani rahmetli babamdan aldığım eğitim, ondan sonrasında yaptığım Başkan Danışmanlığı sonrasında Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü. Organize sanayi Aslında sınırları Sanayi Bakanlığı tarafından belirlenmiş bir belediyededir. Ruhsatı da siz verirsiniz, altyapıyı da siz yaparsınız, herhangi bir belediye karışmaz. Yani, dolayısıyla belediyeciliğin her alanında ciddi deneyimlerim oluştu. İdarecilikte deneyimim var, mesleki deneyimim var. Ben şöyle düşünüyorum akşam üç dört kişiyle konuşup yarın belediye başkanı adayı olamamalı kimse. Bu çok önemli bir şey yani o koltuğa oturduğunuz andan itibaren sürekliliğini sağlayacak bilgi birikimimizin olması gerek. Yoksa yarın o koltuğa oturduğunuzda hangi kâğıdı imzalayacağınız, hangi kâğıda imzalamayacağınızı bilmiyorsanız boşu boşuna kimseyi de meşgul etmemek gerek. Belediyecilik çok ciddi sorumluluk gerektiren bir iştir. Neyi ne zaman yapacağınızı bilmeniz gerekir. Nerede oturup nerede kalkacağınızı bilmeniz gerekir. Ama daha da önemlisi bu şehirle ilgili ufkunuzun, vizyonunuzun olması gerekir. Bütün bunları kendinizde buluyorsanız belediye başkanlığına aday olabilirisiniz. Belediye Başkanlığı bana göre en kutsal mesleklerden biridir. Her meslekte olduğu gibi insanlara dokunmuş olmanız gerekir. Hayatınızın her kademesinde yaptığınız işlerin, insan ilişkilerinizin, bilgi birikiminizin buna uygun olması gerekir. Belediye başkanlarının yetim hakkının üzerinde oturduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Orası kendi makamları değil, yetimlerin emanet ettiği bir makamdır. Ona göre davranmamız gerekir ve o kentte yaşayan insanlar için hem örnek olmanız gerekir hem de o insanların insanca yaşamasını sağlayacak sosyal mekânları, fiziki mekanları hayata geçirmeniz gerekir. O yüzden çok önemsediğim bir görev.

Beyaz Adam : Anamur'un il olması herkesin istediği bir şey. Vatandaşlar Anamur'un il olmasında onlara kaptanlık edecek bir başkan istiyor. Anlattığınız her şey çok güzel, çok önemli tabii ki size başarılar diliyoruz bu yolda memleket için Anamur için hayırlısı neyse o olsun. Siz de Bununla ilgili İnsanları mutlu edecek neler söylemek istersiniz.

C C : Anamur bağlı bulunduğu şehre Türkiye'de en uzak ilçe. Bu yüzden de Anamurlular mesafeden dolayı Mersin ile bağını zayıf kurmuş. Yani 230 kilometreydi şimdi işte 210 kilometreye düştü yapılan tüneller ile. Yine de az bir mesafe değil yani hadi işim var çıkıp gideyim biraz sonra da döneyim diyeceğiniz bir mesafede değil tabii. O yüzden Anamur şehir olmayı hak eden ilçelerden birisiydi bugüne kadar. Bununla ilgili ben zaten slogan olarak "Anamur'u marka şehir yapacağız." diye yola çıktım Bizim bu çalışmalarımızın altında şehir olacak altyapıyı yapmak ve artık Anamur'u il olmaya hazırlayacak bütün altyapıyı hazırlamak vardı. Şehir olmak için sadece coğrafi konumum yeterli değil, ekonomik yeterliliğinizin de olması gerekiyor. O şehrin bir cazibesi olması gerekiyor, büyüklüğüyle, altyapısıyla, turizmiyle,  tarımıyla, her şeyi hak etmesi gerekiyor. Bu altyapıyı en iyi hazırlayacak kişilerden birisi olduğumu düşünüyorum. Ben bu amaçla yola çıktım. İnşallah bu süreç içinde Anamur'u marka şehir yapacağız.

Beyaz Adam : Ak Parti'nin belediye başkan aday adayısınız. AK Parti Anamur başta olmak üzere Mersin ve Türkiye genelinde son bir bilgi yani AK Parti bu son seçim yerel seçimlerde nasıl bir başarıya ulaşacağını tahmin edip nasıl öngörüyorsunuz? Bu konularla ilgili ve genel anlamda da eklemek istediğiniz bir şey varsa onları da alalım.

C C : Ak Parti 16 yıldır belediyeciliğin nasıl yapılacağını Türkiye'ye göstermiş bir parti. İktidar partisi olmasının yanında bir de belediyecilik anlayışını nasıl olduğunu herkes artık marka olarak göstermiş bir parti. Tabi böyle bir yapının içinden gelerek kendi memleketime doğru işleri yapmayı istemek ve bunları başarabilmek çok önemli. Onun yanında da ben şuna da inanıyorum yaptığınız her şeyi Belediye Başkanı olarak siyaset üstü yapmanız gerekir. Yani evet belediye başkanı seçilene kadar siyaset çok önemlidir. Ama seçildikten sonra siyaseti bir kenara bırakıp herkesin Belediye Başkanı olmanız gerekir. O yüzden belediyecilik anlayışını Türkiye'de marka olarak hayata geçiren bir partinin aday adayı olarak Anamur'da herkesin benimseyeceği bir belediye başkanı olmak üzere yola çıktığımı belirtmek isterim.

Beyaz Adam : Yani o zaman şöyle diyebilir miyiz? AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza Anamur'da bir seçim Zaferi ile Anamur hediye edeceksiniz.

C C : Ben herkesin gönül rahatlığıyla elini tutabileceği güvenebileceği, gurur duyacağı bir belediye başkanı olmak istiyorum. Ben yine rahmetli babamın çok önemsediğim bir laf ile bitireyim, bugüne kadar görev yaptığım yerlerde hiç makam masam olmadı. Ben hep toplantı masalarında oturdum. Rahmetli babam belediye başkanı olduğunda toplantı masasında oturuyordu, makam masasının kullanmıyordu. O zamanlar çok değerli bir gazeteci abimiz "Başkanım masanıza geçin de orada bir fotoğrafınızı alalım." dedi. Rahmetli babam da "Ben kalkacağım masaya oturmam." demişti. Dolayısıyla bu anekdot herkese örnek olmalı. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan oturduğunuz makama değer katmak, o makamın gelecek nesillere bir örnek olmasını sağlamaktır. Bu vesileyle ben de çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Mersin için yapacağınız her şeyin her zaman arkasında oldunuz. Çok teşekkür ederim.

Beyaz Adam : Bu anlamda biz de teşekkür ediyoruz. Medya grubumuz olarak da kim başkan olursa olsun bu anlamda biz de yanında olacağız. Portakal ajansa bağlı Sokaktan Haber, Mersin'in Sesi, Mersinerji, Mersin Turistik yayın grupları olarak, AK Parti Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Cenk Cenkçimenoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Dolu doluydu kendisine çok teşekkür ediyoruz çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz.

Paylaş :
Etiketler :  ANAMUR, AK PARTİ, SOKAKTAN HABER, ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI, CENK CENKÇİMENOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA