28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı Şevket Can "Bir Belediyeden Çok Daha Fazlasıyız"


Tarsus Beledie Başkan Aday Adayı Şevket Can, gazetemizle yaptığı röportajında projelerini anlattı.

 

Tarih : 6 Aralık 2018 Perşembe 17:27   Okunma : 1486

Şevket Can gazetemize projelerini ve geleceğin Tarsusunu anlattı.

Beyaz Adam: Sayın Başkanım, sizi ve çalışmalarınızı yakinen takip ediyoruz. Çok güzel hizmetlere imza atıyorsunuz. Bu takdire şayan çalışmalarınızla ilgili sizin görüşlerinizi ve açıklamalarınızı öğrenmek isteriz uygun görürseniz.

Şevket Can: Öncelikle bana bu fırsatı verdiğinizden dolayı Mersinerji Gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Göreve geldiğimiz 4 buçuk yılı aşkın zamandan beridir 49 açılış gerçekleştirdik. Bir çok tesisimizin de temellerini attık. Çok yoğun bir çalışma temposuyla gece, gündüz, hafta içi ve hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışma arkadaşlarımızla birlikte Tarsus’un ve Tarsus’luların daha güzel, daha yaşanabilir bir şehre sahip olabilmeleri ve yaşam standardına kavuşmaları bağlamında durmadan dinlenmeden çalışıyoruz.

Beyaz Adam: Dört buçuk yılı aşkın hizmetlerinize baktığımızda yaptığınızı çalışmalar içerisinde öne çıkan projelerden birisi “Taziye Evi Projesi” ki bu projeye önem verdiğinizi her aşamada gösteriyorsunuz. Konuyla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Şevket Can: Taziye Evi kültürü bizim bölgemizde yaygın olan bir kültür. Buralarda cenazesi olan vatandaşlarımız, kendilerine taziyeye gelen eş, dost ve akrabalarını, sevenlerini, bu merkezlerde karşılayarak onların taziyelerini kabul etmektedirler.

Biz çalışma prensiplerimiz noktasında mahalle muhtarlarımızın, dolayısıyla da vatandaşlarımızın görüşlerini ve taleplerini dikkate alarak hizmet yapmayı amaçlamış bir belediyeyiz. Taziye Evleri konusunda da tamamen vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda hareket ettik ve ediyoruz. Şimdiye kadar 9 taziye evini hizmete açtık. 4 taziye evinin yapım çalışmaları devam ediyor. Onları da en kısa zamanda hizmete açacağız. Bunların dışında 5 farklı yere de taziye evi yapmayı düşünüyoruz.

Taziye evlerimizin içerisinde bayan ve erkek oturma salonları, mutfak ve lavabo bulunmaktadır.

Beyaz Adam: Sayın Başkanım, Tarsus Belediyesi olarak kendi elektriğinizi kendiniz üretmeye başladınız takip ettiğimiz kadarıyla ki bu gerek ulusal gerek yerel basında da yer aldı. Konuyla ilgi bilgi verir misiniz?

Şevket Can: Dünyada ve Türkiye’de hızla artan yenilenebilir enerji kullanımını göz önünde bulundurarak güneş enerjisi santralimizi hayata geçirdik. Bu proje ile doğayı koruyarak, elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderlerimizi azaltıp ek gelir sağlayacağız. Belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için çalışıyoruz. Bir çok konuda örnek olduğumuz gibi GES projesinde de örnek olmaya devam edeceğiz. Her şey Tarsus ve Tarsuslular içindir. Güneş enerjisinden elektrik üretim için kurduğumuz paneller, Yeni Mahalle Semt Pazarı, Kırklarsırtı Pazar Yeri, Bağlar Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazarı, Şehit İshak Mahallesi Turkuaz Semt Pazarı ve Belediye yerleşkesi içindeki müdürlük binalarının çatılarına monte edildi.

Geçen sene 3,5 Megawatt’lık lisansımızı alarak güneş panelleri ihalemizi gerçekleştirmiştik. Şubat ayından itibaren elektrik üretmeye başlamıştık. Bu ay Tarsus Belediyesi olarak ilk elektrik faturasını kesmenin mutluğunu ve heyecanını yaşadık. Üretken belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz Türkiye’de örnek bir belediye, marka bir belediye, ödüllü bir belediye.  Hizmetlerimiz hemşehrilerimiz tarafından takdir ediliyor. Diğer mega projelerimizin, prestij projelerimizin de temellerini attığımız zaman şehrimiz büyük bir değişim sergileyecektir. Şehrimizi güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum.

Beyaz Adam: Ödül demişken Sayın Başkanım, Tarsus Belediyesi, Kalitede Avrupa ve Türkiye Mükemmellik Ödülleriyle, Mükemmellikte devamlılık ödüllerine de sahip bir belediye ve bu anlamda Türkiye’de tek belediye olarak biliyoruz. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?

Şevket Can: 2002 yılında başladığımız kalite yolculuğu, 2013 yılında Türkiye’de ilk ve tek belediye olarak elde edilen “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü” sonrasında, 2015 yılında EFQM’e üye olduk. 2016 yılında Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne başvuru yaptık ve finalist olma başarısını elde ettik. Çalışmalarımıza durmadan devam etti. 2017 ve 2018 yılında yeniden başvuru yaptık ve 2 yıl üst üste Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü alarak hizmet kalitemizi sürekli geliştirdiğimizi ortaya koyduk. Bu başarıyı elde etmemizin en önemli sırrı “Biz büyük bir aileyiz” sloganımızdır.

Tarsus Belediyesi olarak 2 yıl üst üste hem Avrupa’da hem de Türkiye’de mükemmellik ödülü alan tek belediye olduk. Ayrıca Tarsus Belediyesi, belediye hizmetlerindeki iyi uygulamalarıyla, EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) tarafından hazırlanan ve onlarca ülkenin yer aldığı “EFQM Global Excellence Index (EFQM Küresel Mükemmellik Endeksi’nde)’’ iyi uygulamalarıyla yer aldı.

Beyaz Adam: Sayın Başkanım, Tarsus’lulara çok güzel müjdeler veriyorsunuz. Bunlardan birisi de “Tarsus’ta Ev’lenmeyen kimse kalmayacak” sloganı ile yola çıktığınız “Toplu Konut Projesi” Bu konuda neler söylersiniz bizlere?

Şevket Can: Malumunuz olduğu üzere konut problemi sadece Tarsusluların değil tüm vatandaşların bir problemi ve aslî ihtiyacıdır. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza baktığımızda, alt ve orta gelirlilerin daha yoğun olduğu bir yapı ile karşılaşırsınız ki bu vatandaşlarımızın en öncelikli konularından birisi konut problemidir. Biz de vatandaşlarımızın tüm sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştığımız gibi bu sorunuyla da ilgilenmek için kolları sıvadık ve çalışmalara başladık.

Gerçekten çok güzel bir projeye parmak basmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Beklendiğimizin üzerinde müracaat oldu. Hemşehrilerimize bizlere inandıkları için, bizlere güvendikleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Buradan şunu belirtmek istiyorum 472 aileye konut çıkacak, belki kurada ama vatandaşlarımızdan heyecan gördükten sonra, Rabbimin izniyle hemşeherilerimizin duası ve desteğiyle bu 1302 aileye ev verene kadar konut projesine devam edeceğiz. Tarsuslu vatandaşlarımız her zaman en iyisini ve en güzelini hak ediyor.

Slogan haline getirdiğimiz üzere ilçemizde herkesi Ev’lendireceğiz.

Beyaz Adam: Yine büyük bir projeniz olarak gözlemlediğimiz Gösteri Merkezi projeniz var. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?

Şevket Can: İlçemizde çeşitli etkinliklerin ve toplantıların yapılabileceği bir merkez olarak şuana kadar ilçemiz 75. Yıl Kültür Merkezi’nin hemen yanında bulunan ve yerine biraz önce bahsettiğim Karma Proje’nin yapıldığı alanda Açık Hava Gösteri Merkezi’miz vardı ve burayı kullanıyorduk, fakat burası ihtiyaca cevap veremiyordu. Biz de kentimiz için önemli bir problem teşkil eden bu yer ile ilgili olarak Kırklarsırtı Mahallemizde uygun bir alana yeni bir açık hava gösteri merkezi yapmaya karar verdik ve çalışmaya başladık. Yapacağımız projeyi 15.000 kişilik olarak düşündük.

Kırklarsırtı’ndaki 15 Bin kişilik gösteri merkezi inşaatının yapımında sona doğru geliyoruz. Şu ana kadar membran çatı döşemesi ve koltukların montajı bitti. Çevre duvarının yapımına devam ediliyor. Gösteri merkezimiz bittiğinde 7538 kişilik koltuklu oturma kapasiteli ama içi ve dışıyla beraber toplam 15 Bin kişiye hitap edecek, güzel ve Tarsus’a yakışan bir mekan olacak. Bu merkezimizi de en yakın zamanda hizmete açacağız.

Beyaz Adam:Sayın Başkanım, “Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Güzelleşecek” şeklinde bize göre de iddialı bir sloganınız var. Bu bağlamda neler yaptığınızı anlatır mısınız?

Şevket Can: Büyükşehir Yasası olarak da bilinen 6360 Sayılı Yasa gereğince malumunuz olduğu üzere Büyükşehir Belediyelerinin sınırları genişledi ve tüm il sınırlarına şamil oldu. İlçelerin de sınırları genişledi, köy olarak tanımlanan yerler artık mahalle oldu ve ilçe belediyeleri kendilerine bağlı olan bu mahallelere de tıpkı merkezde olan mahalleler gibi hizmet götürmek ve buralardaki vatandaşların taleplerini karşılamak zorunda kaldı. Şimdiye kadar köy statüsünde olan bu yerler doğal olarak merkez mahalleler gibi yatırıma sahne olmamıştı. Bu sebeple biz üretken belediyecilik anlayışıyla harekete ederek yasa gereği mahalle statüsüne alınan önceden köy statüsündeki bu yerlerimize de tıpkı merkezde olduğu gibi hizmet götürmeyi amaçladık ve bu sebeple biraz önce sizin de bahsettiğiniz slogan ile yola çıktık ve bu konuda iddialıyız.

“Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Güzelleşecek” derken, bu mahallerimizin öncelikle yol sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu mahallelerimizin içerisinde sokakları toz toprak haldeydi ve en küçük bir yağmurda çamurdan geçilemiyordu. Biz bu konuya el atarak köylerimizin içindeki cadde ve sokakları parke döşeme yoluna gittik. Tarsus’umuzda 129 tane köyümüz var. Yaptığımız hizmetleri anlatmakla, saymakla bitmez. Bu hizmetlerin yanında biz 129 köyümüzden 80 köyümüzün parke çalışmasını bitirdik. 129 köyümüzden 110 köyümüzde park çalışmasını bitirdik.

Ayrıca buralarda yaşayan küçük ve büyük tüm vatandaşlarımız için parklar yapmak istedik. İçerisinde oturabilecekleri, dilerlerse spor yapacakları, çocukların oynayacağı oyun gruplarının da bulunduğu parklar tasarladık. “Parkı Olmayan Köy Kalmasın” sloganıyla yola çıktı. Seçimlerde ‘Köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek’ diye söz verdik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu oyun gruplarımızı ve spor aletlerimizi monte edip, hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Parke çalışması biten köylerimizde park çalışması başladı. İnşallah bu yılın sonunda kadar. Bütün parke çalışması ve park çalışması bitmiş olacak.

Bizim hizmetle ilgili bir sıkıntımız yok. Tarsus’umuzda yaşayan bütün insanlarımızı severek, kucaklayarak eşit hizmet anlayışıyla Tarsus Belediyesi olarak çalışıyoruz. Biz Tarsus’ta yaşayan 336 bin insanın belediye başkanı olarak çalışıyoruz. Tarsus’umuzun suyunu içen bütün vatandaşlarımıza biz hizmet etmekten de mutluluk duyuyoruz.

Beyaz Adam: Sayın Başkanım, siz aynı zamanda Tarsus’un Kirvesi ünvanını da taşıyorsunuz geçen sene yapmış olduğunuz toplu sünnet etkinliğiniz ve hizmetleriniz sebebiyle. Toplu sünnetle ilgili bilgi verir misiniz, neler yaptınız ve bundan sonra neler yapacaksınız?

Şevket Can: Sünnet, inancımız gereği her Türk erkeğinin başından geçecek bir olaydır. Vatandaşlarımız bunu bireysel olarak, değişik yerlerde bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrım yapmadan sünnet çağına gelen bütün çocuklarımızı sünnet ettireceğimizi söyledik, geçen sene yaptığımız bu çalışmayla Allah’a şükürler olsun sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu değerli hemşehrilerim ve çocuklarımızla birlikte yaşadık. İlçemizde bir özel hastane ile  yaptığımız anlaşma doğrultusunda sünnet olayını gerçekleştirdik. Tabi bunların toplu olarak yapılması mümkün değildir. Belirli bir sıralama çerçevesinde yapıldı. Tüm çocuklarımız sağlıklı bir şekilde sünnet oldular. Tarsus Belediyesi olarak geçen sene yani 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamız kapsamında 606, 2018’de 1750  çocuğumuz sünnet oldu.

Tarsus’ta tüm çocukların kirveliğine aday olduğumu daha öncede belirtmiştim. Geçen yıl başladığımız sünnet etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Evlatlarımız vatana, millete hayırlı birer evlat olsunlar inşallah.

Beyaz Adam: Sayın Başkanım sonuç olarak neler söylemek istersiniz?

Şevket Can: Belediyecilik dokunmaktır hissetmektir. Vatandaşla iç içe olmaktır. Biz halkın içindeyiz, halkımızla yan yanayız, onlardan biriyiz. Birinci önceliğimiz, şehrimizde huzurumuzun ve kardeşliğimizin devam etmesidir. Çünkü huzurumuzun ve kardeşliğimizin olmadığı yerde hizmet yapmanın da bir anlamı yoktur. 336 bin insanımızın burnu kanamaması için gündüz yorulmadan, gece uyumadan çalışıyoruz. Bunu yaparken de kimseyi ayırt etmedik, etmeyeceğiz. Bizim görevimiz sadece yol, park yapmak değil. Eşit hizmet anlayışımızla hizmet etmek ve huzuru sağlamaktır. Allah’a çok şükür belediyemiz her mahallemize hizmet götürüyor, götürmeye de devam edecektir.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızdan aldığımız destekle, çalışma arkadaşlarımla birlikte büyük bir güven ve özveri içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Sizlere ve sitenize tüm yönetici ve çalışanlarına şükranlarımı sunar, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.

Paylaş :
Etiketler :  tarsus belediyesi, şevket can, mhp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA