29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

İYİ Parti’den Kocamaz kriziyle ilgili yeni açıklama


İYİ Parti, gecikme nedeniyle başvurusu kabul edilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz için Seçim Kurulu’na mazeret dilekçesi ile itirazda bulunacak.

 

Tarih : 21 Şubat 2019 Perşembe 00:08   Okunma : 1293

İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başvurudaki “gecikme” nedeniyle adaylığının tehlikeye girmesi Meclis’in de gündemindeydi. AKP, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri yaşanan durumla ilgili, “Bu bir ihmal ya da beceriksizlik olamaz” yorumunda birleşirken nedenler konusunda ise ayrı görüşler dile getirdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; İYİ Parti’nin hukukçu milletvekili yaşanan olayla ilgili, “Sonuç kimin işine yarıyorsa sorumlu odur” değerlendirmesinde bulundu. Burhanettin Kocamaz’ın aday olamamasının Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye yarayacağını ileri süren İYİ Partili konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme yapıldığını söyledi.

CHP milletvekilleri de yaşanan durumu bir operasyon olarak değerlendirdi. Siyasete “Kazanmak için her yol mübah” anlayışı hakim olduğu için bu tablonun yaşandığını ileri süren partililer buna neden olan kişi veya kişilerin yarattıkları siyasi etki göz önünde bulundurularak yargılanması gerektiğini söylediler.

KOCAMAZ’IN BAŞVURUSUNU HAMİT TUNA MI YAPACAKTI?

Kocamaz’ın aday başvurusunda yaşanan tartışmalı durum MHP’nin de gündemindeydi. Aday başvurusunun geciktirilmesiyle ilgili MHP’nin Mersin adayı Hamit Tuna’nın işaret edilmesiyle ilgili bir MHP milletvekili, “Ne olacaktı, Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunu Hamit Tuna mı yapacaktı” tepkisi gösterdi. Mersin Belediye hizmet binası ile seçim kurulu arasındaki mesafenin 5 dakika olduğuna dikkat çeken milletvekili, “25 yıllık tecrübeli siyasetçi bu duruma nasıl düşer” diye sordu. Aynı milletvekili Kocamaz’ın bir formül bulup adaylığı gerçekleşse bile ciddi bir itibar kaybına uğradığını belirterek, “Artık dikiş tutmaz” dedi.

BURHANETTİN KOCAMAZ ADAY OLACAK

İYİ Parti yöneticileri ise henüz sürecin bitmediği görüşünde. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ilk olarak seçim kuruluna itiraz hakkını kullanacaklarını söyledi.

Türkkan’ın verdiği bilgiye göre seçim kurulunun 24 saat içinde sonuçlandırması gereken itiraz başvurusunda mazeret dilekçeleri yer alıyor.

Türkkan mazeret dilekçelerinin içeriğini açıklamazken, “Kabul edilebilir bir mazeret. Burada ret geleceğini düşünmüyoruz. 1974 yılında yaşanmış benzer bir durum karşısında alınmış karar var. İçtihatlar var” dedi. Türkkan, itiraz başvurusu sonuçlanmadan başka bir formül arayışında bulunmadıklarını söylerken “Altını çizerek söylüyorum. Burhanettin Kocamaz aday olacak” diye konuştu.

KOCAMAZ İÇİN PARTİ ARAYIŞI

İYİ Parti yöneticileri Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili itiraz başvurusunun sonucunu beklerken kulislerde itirazın reddi durumunda adaylık için bir başka parti arayışının başladığı iddia edildi. CHP yöneticileri, “kendi adaylarının çekilip Kocamaz’ın aday gösterilmesi söz konusu olur mu?” sorusunu kesin dille reddederken İYİ Partililerin Demokrat Parti ve Saadet Partisi üzerinden nabız yokladığı konuşuluyor. Eğer söz konusu partilerden bunu kabul eden olursa adaylarını geri çekip yerine Kocamaz’ı göstermesinin önünde engel olmadığı ifade ediliyor.

AKDENİZ ADAYI DA ZAMANINDA BAŞVURU YAPAMADI

Bu arada İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Akdeniz Belediye Başkan adayının başvurusunun da gecikme nedeniyle kabul edilmediği öğrenildi.

Paylaş :
Etiketler :  İYI PARTİ, BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA