29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Feyzioğlu;


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin kuvvetler ayrılığı yönünden sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bu sürecin avukatların ve baroların da etkinliğine doğrudan zarar verdiğini belirterek,

 

Tarih : 21 Şubat 2019 Perşembe 12:07   Okunma : 1093

Türkiye Barolar Birliği ile Alman Barolar Birliğince Türk-Alman Avukatlar Konferansı Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi. Feyzioğlu, TBB Konukevi'nde düzenlenen Türk-Alman Avukatlar Konferansı Yuvarlak Masa Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, özetle şunları söyledi:

SIKINTILARIMIZ VAR AMA UMUTSUZ DEĞİLİZ: Türkiye sıkıntılı bir sürecin içinden geçiyor. Kuvvetler ayrılığı yönünden oldukça sıkıntılarımız var. Kuvvetler ayrılığının bu kadar yıpranmış olması hiç kuşkusuz yargı gücünün bağımsızlığını dolayısıyla tarafsızlığını ve buna bağlı olarak güvenirliğini doğrudan etkiliyor. Biz avukatların ve baroların da etkinliğine doğrudan zarar veren bir durumla karşı karşıyayız. Ancak durum ne içeriden bazılarının göstermek istediği kadar kötü ne de dışarıdan bazılarının göstermek istediği kadar kötü ya da tam tersi; ne de o kadar iyi. Bu sıkıntılı sürecin içinden yine Türkiye'nin demokrasi tecrübesiyle ve kurumlarımızı koruyarak, akıllı davranarak çıkabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü doğrudan doğruya halkın içinde yer alan bir büyük meslek
örgütünün temsilcisi olarak Türk halkının demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine, hukuk devletine inançlı olduğunu biliyorum. Bu konuda hiçbir zaman umutsuz değiliz.

GÜVENLİK ÖZGÜRLÜK ÜZERİNE BASKI KURMAKTA: Aslında Avrupa'da da şu anda özgürlük ve güvenlik dengesi noktasında güvenlikçi bir anlayış özgürlükçü anlayışın üzerine baskı kurmakta. Popülist siyasetçilerin, ekonomik anlamda sıkıntıda olan, kültürel anlamda kendini itilmiş gören kitlelerin birtakım duygularını suistimal ederek onların bu duygularını kullandığını biliyoruz. Örneğin Macaristan'da olduğu gibi. Ancak Avrupa Birliği kurumlarının dengeleyici, denetleyici, frenleyici duruşu Avrupa'daki kaymaların ileri boyutlarda olmasını kuşkusuz engelleyebiliyor. 

SIKINTININ KAYNAĞI 2010 REFERANDUMUNDA ATILDI: 2016 referandumundan sonra oldukça ciddi bir sıkıntının yaşandığını, bu sıkıntının kaynağının temelinin 2010 anayasa referandumunda atıldığının bilinmesinde fayda var. Biz o tarihte 2010 referandumunu destekleyenleri inandıramamıştık. O tarihte Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısına ilişkin değişiklik ve ilk derece hakimlerinin kendi içlerinde seçim yaparak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda çoğunluk üyeyi belirleme yetkisi; bir suç örgütü gibi çalışan, bir suç örgütü olduğu bugün sabit olan dini istismar eden bir cemaatin yargıyı tamamen o tarihte ele geçirmesine neden oldu. Ve bugünkü sıkıntılarımızın en önemli sebebi, çıkışı oradadır.

AVUKATLAR OLARAK GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞTIK: Bugüne ilişkin yaptığımız çok ciddi eleştiriler dünün doğru olduğu anlamına gelmiyor. Dünden ve bugünden ders alıp daha iyiyi yapmamız gerektiğini görmemiz lazım. Yani siyah-beyaz değil. Bugünün yanlışlığını söylemek dünü geri getirdim demekse eğer, biz avukatlar olarak dün hâkim, savcı görünüşlü ama talimatlarını başka yerden alan bir yapı ile adeta göğüs göğüse çarpıştık. Bunun tabi Avrupa'da özellikle çok farklı şekilde takdim edildiğini biliyorum. Ayrıntılarını uzun uzun konuşabilirim, delillendirebiliriz de…

HAKİMİ HAKİM, SAVCIYI SAVCI YAPAN KURUCU UNSURUZ: Avukatların sistem içinde varlığı ve avukatların sistem içindeki varlığını güvence altına alan baroların ve üst kuruluş Türkiye Barolar Birliği'nin varlığı, hâkim sıfatını taşıyan kişiyi gerçekten hâkim yapan, savcı sıfatını taşıyan kişinin de gerçekten savcı statüsünde görev yapmasını sağlayan vazgeçilmez bir kurucu unsur. Çünkü her devlette o ülkede yaşayan kişileri suçlayan, suç işlediğini iddia eden, soruşturma yapan görevliler olur. Yargılama yapan kişiler de olur. Ama sadece ve sadece bireysel özgürlükleri vazgeçilmez kabul eden, bireysel özgürlükler korunmazsa güvenlik de sağlanmaz, kamusal özgürlükler de korunamaz diyen bir toplum düzeninde bağımsız savunma olabilir. 

BAROLAR VE TBB REFERANS NOKTASIDIR: Bu anlamda 1969 tarihli Avukatlık Kanunumuz son derece ileri bir kanundur. İki ayrı maddesinde barolara ve üst birlik olarak Türkiye Barolar Birliği'ne insan haklarını bireysel özgürlükleri koruma ve ihlallere karşı mücadele görevi vermiştir. Biz bu görevimizi hep yerine getirdik. Halkımız da bunu büyük bir teveccühle karşıladı ve bizi referans noktası olarak gördü. Türkiye Barolar Birliği, halkın önemli bir referans noktasıdır. Medyanın medya özelliğini yitirdiği, demokrasinin taşıyıcı kurumlarının ağır zedelendiği bir ülkede halkın ne olduğunu anlayabilmek için baktığı bir yapı haline geldik. 

AVUKATSIZ YARGILAMADA KİŞİLERİ KORUYACAK HİÇ KİMSE KALMAZ: Biz yargılamada eğer gerçeği arıyorsak avukat olmadan gerçeğe ulaşamayız. Çünkü gerçeğin ışığı ancak fikirlerin çatışmasından doğar. Gerçeği ararken; özgürlük-güvenlik dengesinde ideal noktayı da bulup, kişilerin bireysel özgürlüklerini koruyarak gerçeğe ulaşmak gerekir. Avukatsız bir yargılamada, kişilerin bireysel özgürlüklerini savunacak hiç kimse olmaz. Yolun belki çok başında değiliz ama ortasına geldiğimizi de düşünmüyorum. Bu bayrak yarışında amacımız bizden sonraki neslin bugüne göre daha başka sorunlarla uğraşacak ileri bir seviyeye gelmiş olması. Yani bugünün sorunlarını bugün bizler çözmeliyiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA