29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Erdemliden Mezitliye Sanat Köprüsü..


Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Jeanne Darc’ın Öteki Ölümü” isimli oyun Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından izlendi. Başkan Tarhan, sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı rolünün toplumun tüm kesimlerinde örnek alınması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 11 Nisan 2017 Salı 19:59   Okunma : 1932

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu “Jeanne Darc’ın Öteki Ölümü” isimli oyun ilgi çekmeye devam ediyor. Her Cuma ve Cumartesi günleri sahnelenen oyunu bu hafta Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tam kadro olarak izledi.

Yaşar Uraslı, Tamer Güven, Başak Karatepe, Vedat Yalçın, Erkan Uzdur ve Gökhan Doğan’ın görev aldığı ve 15. Yüzyılda Fransa’nın bağımsızlık mücadelesinin konu edildiği oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İNSANIN ÇAĞDAŞLAŞMASI SANATLA MÜMKÜN OLUR

Oyunun sonunda Erdemli Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı, oyunculara çiçek vererek kutladı.

Tiyatroyu halkla buluşturmak adına tüm tiyatrocuların çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Sandalcı, “Şuanda bir arada olmamız geçmişte çok idealist ve heyecanla başladığımız o yılların meyvelerini toplamaya başladığımızı gösteriyor. Mersin Şehir Tiyatrosu’nu birlikte kurduğum arkadaşlarım şimdi çeşitli platformlarda sanata ve tiyatroya hizmet etmeye devam ediyorlar. Gönül istiyor ki her belediyenin kendi tiyatrosu olsun. İnsana yatırım en büyük görevdir. İnsanların düşüncelerinin, beyinlerinin ileriye gitmesi ve çağdaşlaşması gerekir. Bu da sanatla tiyatro ile olur. Sanat çok güçlü bir kalemdir. Biz ülkemizi sevdiğimiz ve ilerletmek istediğimiz için sanat yapıyoruz. Çok güzel bir ortamda çok güzel bir oyun izlettiğiniz için teşekkür ederiz. Uygun olursa bir hafta sizi Erdemli’de ağırlamak isteriz. Bu tür sanatsal faaliyetlerin gelişmesi en büyük dileğimiz” dedi.

MEZİTLİ’DE SANATA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

Belediye olarak sanatın her türüne destek verdiklerine vurgu yapan Mezitli Belediyesi Sanat Etkinlikleri sorumlusu Oğuzhan Karayiğit ise, sadece izlenilen oyunda değil, tiyatronun ortaya çıkmasında bu salonun oluşturulmasında bu sanatçı arkadaşlarımızın büyük payı olduğunu söyledi.  Karayiğit, “Her vidasına kadar emeklerini ortaya koyarak böylesi sıcak ve nezih bir salona sahip olmamızı sağladılar. Biz sadece onların bu çabalarına destek olmaya çalıştık ama şuanda Mezitli halkının bu muhteşem oyunu izlemesi bu sanatçı arkadaşlarımızın duyarlılığı ile olmuştur. Ben daha önce iki kez daha izlemiş olduğum halde her izlediğimde yeni bir şey kapıyor ilk kez izlemiş gibi şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Özellikle Erdemli Şehir Tiyatrosu’ndan arkadaşların da bugün burada olması ayrıca mutluluk verici bir şey. Birlikte bu mutluluğu yaşanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MEZİTLİ SANATSAL OLARAK DAHA İLERİDE OLMALIYDI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptığı değerlendirmede, sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı rolünün toplumun tüm kesimlerinde örnek alınması gerektiğini söyledi. Başka bir belediye tiyatro ekibinin, Mezitli’ye gelerek oyun izlemiş olmasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli halkı maalesef daha önce bu tür sanatsal etkinlikleri görmek için başka yerlere gitmek zorunda kalmış. Binlerce yıldır büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış Mezitli, sanatsal alanda şimdinin çok önünde olmalıydı. Ama biz Mezitli’nin bu kaderini değiştirmek için çok önemli projelere imza atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ihalesini yaptığımız Amfi Tiyatromuzu Temmuz ayında bitirmeyi planlıyoruz. Yine önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Kültür Merkezimizin de Mart ayı 2018 yılında tamamlayarak bunun gibi sayısız oyunların sergilenmesi, sanatsal etkinlerin yapılması imkanı olacak. Mezitli, sanatsal alanda sayısız etkinliklerin yapıldığı mekanlara kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mezitli belediyesi, neşet tarhan, mükerrem tollu, oda tiyatrosu.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA