28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Sabri Tekli: MTOSB Mersin’in gelişimine büyük katkı sağlıyor


Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. MTOSB’nin çalışmaları kapsamında basın mensuplarına bilgiler veren MTOSB Başkanı Sabri Tekli, OSBÜK Yönetimindeki yerini koruduğunu belirterek, ‘Mersin’in sanayi alanındaki sorunlarını Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu’na taşıyoruz’ dedi.

 

Tarih : 27 Temmuz 2019 Cumartesi 17:20   Okunma : 1694

La Sista Etkinlik Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda 3. Bölge, hotel ve restoran projesi, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarıları, Model Fabrika ve Kobi Danışmanlık Merkezi Projesi konularında bilgiler veren Tekli, MTOSB ile birlikte Mersin’i sanayi alanında geliştireceklerini belirtti.

6 dönemdir MTOSB Başkanlığını yürüten Tekli, MTOSB’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen üretim politikası olduğunu belirterek, ‘MTOSB Türkiye’deki 331 organize sanayi bölgesinden biri olup, 1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde faaliyet göstermeye başlamıştır. MTOSB 1. Bölge’nin 3 km. batısında yer alan 278 hektar alan üzerine kurulu 2. Bölge ile birlikte bölgedeki istihdam sayısı yaklaşık 19 bindir. 197 sanayi parseli üzerinde faaliyet gösteren 1. Ve 2. Bölgede toplam 185 işletme yer almaktadır. Bu parsellerde; 173 parsel üretim, 17 parsel inşaat, 1 parsel proje aşamasında olup, 6 parselde ise üretim durmuştur. Bölgelerimizde 2019 yılı temmuz ayına kadar olan 6 aylık dönemde toplam 210 bin 668 kwh tüketim sağlandığı görülmekte olup, 2018 yılının ise aynı dönemi baz alındığında 218.020.633 kwh elektrik tüketimi sağlanmıştır. 2019 yılında, bir önceki yılın aynı dönemi baz alındığında elektrik tüketimine yüzde 3,81 oranında düşüş görülmektedir. Bölgelerimizde 2019 yılı temmuz ayına kadar olan 6 aylık dönemde toplam 91. 549. 124 sm3 doğalgaz tüketimi sağlandığı görülmekte olup, 2018 yılının ise aynı dönemi baz alındığında 94.224.526 sm3 doğalgaz tüketimi sağlanmıştır. 2019 yılında, bir öndeki yılın aynı dönemi baz alındığında doğalgaz tüketimine yüzde 2,92 oranında düşüş görülmektedir’ dedi.

MTOSB 3. BÖLGE

MTOSB 3. Bölge ile ilgili de bilgiler veren Başkan Tekli, bölgede 32 sanayi parseli bulunduğunu ve yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti. Tekli, ‘3. Organize Sanayi Bölgesi 98 hektar alan üzerinde yer almakta olup, yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edileceği bölgede, 32 sanayi parseli yer almaktadır. MTOSB 3. Bölge şuana kadar 23 firmaya 28 parsel tahsis etmiş olup, kalan 4 parsel içinde görüşmelerimiz devam etmektedir. Tahsis edilen firmaların üretim konuları; elektronik ve beyaz eşya üretimi, gıda paketleme tesisi, bakliyat ve hububat işleme, alüminyum profil üretim tesisi, makine ve yedek parça imalatı, plastik şerit ve kova üretimi, ambalaj malzemeleri kasa imalatı, toplu yemek hizmetleri, altyapı malzemeleri imalatı, gıda katkı maddeleri üretimi, duvar kağıdı üretim tesisi, dental kağıdı üretim tesisi, dental ve medikal sarf malzeme üretimi, pelet üretimi, damlama ve sulama sistemleri, harç ve beton transfer makine üretimi, kaynak teli ve tozu üretim tesisi, asfalt üretimi, süt ürünlerinin işlenmesi ve bebek maması gibi üretim alanları faaliyet gösterecektir. Tahsisi yapılan firmalardan 3 tanesi şuanda tahsis yapılan parsellerde altyapı çalışmalarına başlamıştır. 3. Bölge altyapı ihalesi gerçekleştirilmiş olup, (elektrik, doğalgaz, su, kanalizasyon, yağmur suyu hatları vb…) 20.05.2019 tarihinde yüklenici firma olan Akdeniz Altyapı firması tarafından ilgili ihalenin yapım süreci başlamıştır. 180 gün süresi olan ihale bedeli 17.500.000 TL tutarında ihale edilmiştir. 20.05.2019 tarihinden 22.07.2019 tarihine kadar yüklenici firma işin yüzde 57’lik kısmını tamamlamış olup, planlanan tarih öncesinde işin tamamının bitirilmesi öngörülmektedir. 3. Bölge elektrik üstyapı ihalesi kapsamında 30.07. 2019 tarihinde yapılan ihale neticesinde en uygun teklifi sunan Schneider firmasında 6.020.000 TL bedel ile ihale sonuçlandırılmıştır. 150 gün sürecek elektrik üstyapı yapım işleri ağustos ayında başlaması planlanmaktadır.

MTOSB HOTEL RESTORAN PROJESİ

MTOSB sınırları içerisinde yer alacak olan Hotel ve Restoran projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Tekli, ‘Trakya Cam Şirketi parseli içerisinde yer alan ve Trakya Cam misafirhanesi olarak kullanılan binanın restoresi yapılarak sanayicilere ve misafirlerine yönelik butik hotel ve restoran hizmetleri çerçevesinde sosyal etkinlik alanı olarak kullanılması planlanmaktadır’ dedi.

MODEL FABRİKA/KOBİ DANIŞMANLIK MERKEZİ PROJESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, MTOSB ve MTSO ortaklığında yürütülen Model Fabrika ve Kobi Danışmanlık Merkezi projeleri hakkında da önemli bilgiler veren Başkan Tekli, ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, MTOSB ve MTSO ortaklığında yürütülen ve bölgemizde üretim yapan işletmelerin üretim verimlilikleri ile rekabetçi yapılarını güçlendirmesini amaçlayan Model Fabrika Projesi ile ilimizde imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin var olan ticari ve yönetsel kapasitelerini geliştirerek rekabet edebilirliklerine, ekonomik sürdürülebilirliklerine katkı sağlamayı amaçlayan, Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi Projesinin bölgemizde faaliyete alınması planlanmaktadır.

EĞİTİM

Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde toplam öğrenci sayısının 1145’e ulaşacağını belirten Başkan Tekli, ‘ Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10. Sınıf 356 öğrenci, 11. Sınıf 295 öğrenci, 12. Sınıflarda ise 134 öğrenci eğitim görmekte ve 9. Sınıflar olarak 360 öğrencinin eğitime alınması planlanmaktadır. Bu rakamlarla birlikte 2019-2020 eğitim öğretim döneminde toplam öğrenci sayısı 1145’e ulaşacaktır. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 50 öğretmen, idari ve teknik personel sayısı 3’tür. Lisemizde öğrenim gören 2 öğrencimiz FRC’nin ABD’de düzenlediği Uluslararası Robot Yarışması’na gözlemci olarak okulumuzu temsilen katılmış olup, bu kapsamda FRC yarışmasının MTOSB ve Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde 2019 ekim ayı içerisinde düzenlenmesine karar verilmiştir. NASA’nın düzenlediği FRC robot yarışmasını yerinde gören heyetimiz çalışmalara başladı. Bilim ve Teknoloji Kulübü kuruldu. JR Robotik firması mentörlüğünde 10-21 haziranda kurslar başlatıldı. Kurslara 21 öğrenci, 4 öğretmen katılmıştır. 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında yurt içi ve yurt dışında yapılacak yarışmalara katılmak için çalışmalar devam etmektedir. Lisemizdeki sportif başarılar kapsamında il içi ve dışında güreş, atletizm, halter, boks, muaythai branşlarında 10 öğrencimiz derece kazanmıştır. 2018- 2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin talebi ile Eskişehir Valisi Sn. Özdemir Çakacak’ın destekleri ileEskişehir’deki TEI uçak fabrikası, askeri tesisler, Tülomtaş fabrika ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve bu tesislerden aldıkları ilham ile öğrenci ve öğretmenlerimiz beraberce model uçağın projelerini hazırladıktan sonra bölgemiz içindeki Ansel Makine A.Ş fabrikasının makinelerini kullanarak hazırladıkları uçağı mayıs ayı sonunda bitirerek üreten gençlik sergisinde sergilemişlerdir. Bu aracın yapımını makine bölümünde 9 öğrenci, metal bölümünden ise 5 öğrenci koordinatör öğretmenlerinin işbirliğinde gerçekleştirmişlerdir. MEB’in düzenlediği özel okullar iyilikte yarışıyor projesine okulumuz iyilik kulübü katılmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği okullara bölgemiz firmalarının da desteği ile 14 ton narenciye, oyuncak, giysi ve kırtasiye yardımında bulundu. Narenciye grubu dereceye girdi. Sonuçları ise eylül ayında açıklanacak’ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  MTOSB, SABRİ TEKLİ, KOBİ DANIŞMANLIK MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA