17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Üretici kadınlardan kooperatifleşme yolunda dev adım


Üretici kadınlar kooperatifleşme yolunda ilk adımı attı. Mezitli Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda ‘Kadın Üreticiler Sorunlarını Tartışıyor’ isimli toplantıda farklı kesimlerinden bir araya gelen yüzü aşkın üretici kadın, yaşadıkları sıkıntıları aşmanın yollarını konuştu.

 

Tarih : 4 Ağustos 2019 Pazar 16:00   Okunma : 3158

Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle ‘Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi Girişimi’ adıyla örgütlenen kadın üreticiler kooperatifleşme yoluyla elde edecekleri avantajlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Toplantıya katılan üretici kadınlar üretim ve pazarlama esnasında yaşadıklarını anlattı.

Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi Girişimi üyeleri kooperatifleşme yolunda kat ettikleri mesafeyi anlatırken, “Mezitli Belediyemizin kooperatifleşme yolunda bize büyük desteği var. Doğrudan ilişkili değiliz ama yürek bağımız var, gönül bağımız var. Amacımız farklı yetenekleri farklı güçleri bir araya getirerek daha büyük bir fayda sağlamak. Daha kaliteli ve çok üretim ortaya koymak istiyoruz. Her zaman kadınların özellikle üretici kadınlarımızın yanında olan Mezitli Belediyemiz de bize her alanda destek veriyor” ifadelerine yer verildi.

Kooperatifleşme yolunda yapılması gerekenlerinde anlatıldığı toplantıda kadın kooperatifi kurulması çalışmasını yürüten Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç, “Kendisi Yüksek Ziraat Mühendisi olan Başkanımız Neşet Tarhan’ın hayali olan üretici kadınlarımızın kooperatifleşmesi yolunda büyük bir adım attık. Kooperatif Girişimcisi kadınlarımızla aynı amaç üzerinde birleşerek bir yol yürüme kararı aldık. Bununla da sınırlı kalmadık hem yaşayacağımız sorunları önceden görebilmek hem de sorunsuz şekilde koperatifleşmesi için herkesin üzerine düşen görevi idrak edebilmek amacıyla eğitim toplantılarında bir araya geldik. Son olarak ta hedeflerimizi belirleyerek üretici kadınlarımızı aynı amaç üzerinde birleştirmek amacıyla burada toplandık. Burada kadınlarımız hem sorunlarını tartıştı hem de bir araya geldiklerinde güçlerinin ne denli artacağını önceden yaşanan örneklerle gördü. Artık kadınlarımız sorunlarını daha iyi biliyor, kazanımlarına daha fazla sahip çıkabiliyorlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, MEZİTLİ, KADIN, ÜRETİCİ, KOOPERATİFİ, GİRİŞİM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA