23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mukaddem Parkına muhteşem bir açılış..


Silifke Belediyesinin sosyal yatırımları kapsamında projelendirilen 3000 m2’lik Mukaddem Mahallesi Parkı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Gecede Rock Müzik grubu Zakkum sahne alarak, Silifkelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Tarih : 24 Nisan 2017 Pazartesi 10:52   Okunma : 1702

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut,Zakkum konseri öncesi yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla sevinçle kutluyoruz. Böyle bir bayram öncesi açılışını yaptığımız parkımız, çocuklarımıza ve mahallemize verebileceğimiz en güzel hediyedir. Bu vesileyle bütün çocuklarımızın ve siz değerli vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

“MUKADDEM MAHALLEMİZE YAKIŞIR BİR PARK OLDU”

“Hepimizin bildiği gibi bu alan daha önce toz içerisindemolozlar dökülmüş, otlar ve çalılar içerisinde kalmış kötü bir durumdaydı. 3000 m2’lik bu alan için hemen yazışmaları ve gerekli incelemeleri yaparak bir proje hazırladık.Bu projeyle birlikte parkımızda toplamda 300 adet ağaç türü bitki ve 2100 adet mevsimlik çiçek kullandık. Çocuklarımız için 1 adet oyun parkı,6 adet kondisyon aleti, oturma bankları ve 1 adet basketbol potası bulunuyor.Yetişkinlerin dinlenip, hava alabileceği, çocukları oyunlar oynarken kitaplarını, gazetelerini okuyabilecekleri kameriyeler ve gölgelikler kullandık. Şimdide siz değerli halkımızla birlikte bu güzel parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz.

Silifke Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden buyana imkânlarımız doğrultusunda var olan yeşil alanlarımızın işlevini arttırmak, olmayan mahallelerimize ise yeşil alanlar kazandırmak için çalışıyoruz.

“TARİH VE KÜLTÜR KENTİ SİLİFKE’MİZİ PARKLARLA GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

“Öncelikle bildiğiniz gibi Göksu Parkı’nı düzenledik. 4900 m2 alanda düzenleme yaparak burada ki alanı daha kullanılabilir hale getirdik. Konserlerimizi, gösterilerimizi ve etkinliklerimizi Atatürk Caddesi üzerinde daha dar bir alanda gerçekleştirirken şimdi şehrimiz daha kullanışlı bir alana kavuştu.  Artık daha geniş ve güzel bir alanda bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Hemen yanında insanlarımızın güzel havanın tadını çıkararak, çaylarını yudumlayabileceği Göksu Aile Çay Bahçesini hizmete koyduk.

Şimdi gece geç saatlere kadar vatandaşlarımız çocukları ile birlikte güvenle ve daha modern bir ortamda çaylarını kahvelerini içiyorlar. Çocuklarımız da güvenle bu alanda oyunlarını oynuyorlar.

Hemen arkasından Sayağzı Mahallemize giderken Su Büklümü civarında bulunan 9500 m2’lik bir alanda Demokrasi Parkımızı açtık. Bu parkımızda alanın genişliği ve içerisinde bulunan çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve kafeteryasıyla vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılıyor”

“79 ADET HALİ HAZIRDA PARKIMIZ YENİLEDİK”

“Diğer mahallelerimizde hâlihazırda var olan 79 parkımızı yeniden düzenledik. Birçoğunda oyun grupları eskimiş, paslanmış ve tehlike saçmaktaydı. Bunları yeni oyun grupları ile değiştirdik ve değiştirmeye devam ediyoruz.

İlçemizde bulunan oturma banklarına ve kameriyelere bakım yaptık, kullanılamaz olanları yeni model banklarımızla değiştirdik. Vatandaşlarımızın talebi üzerine 25 adet parkımıza 60 yeni spor kondisyon aleti montajı yaptık.Hâlihazırdaki parklarımızın bakımı dışında kırsal mahallelerimizde hiç parkı olmayan mahallelerimize öncelik vererek 33 adet yeni park alanı düzenledik. Tüm parklarımızda kullanılmak üzere belediyemiz serasında yazlık ve kışlık 170.000 adet mevsimlik çiçek tohumu ekilip yetiştiriliyor.25.000 adet kalıcı türde ağaç ve çalı türü bitki yetiştirilmiş olup, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirebiliyoruz. Parklarımıza 100.000 adet mevsimlik, 7500 adet ağaç türü olmak üzere 107.500 adet dikim yapılmıştır.

Silifke Belediyesi olarak kentimizi daha yeşil, daha bakımlı, daha nefes alınır bir Akdeniz kenti yapmak için mahallelerimizde ne kadar yeşil alan varsa projeler yaparak, park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz.

“KAFELER CİVARI YENİDEN DÜZENLENİYOR”

“Şimdi ekiplerimiz Feyyaz Bilgen Köprüsü civarı Göksu Nehrimizin sol sahil bandında çevre düzenleme çalışmalarımızı sürdürüyorlar.Göksu Nehri kenarında bulunan 11.000 m2 alan üzerine yapacağımız mesire alanı çalışmalarımızda yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Burada da piknik masaları, barbeküler, oyun grupları, yıkama alanları ve bir adet açık hava düğün salonu yer alacak olup, mesire alanımızı da kısa zamanda hizmete açacağız.

Yine Silifke Kalesi eteğinde yani Pazarkaşı Mahallemizin hemen üst kısmında kalan 3190 m2’lik alanda da Seyir Terası Proje çalışmalarımız sürüyor.

4. Köprü çalışmalarımız devam etmekte olup, ilçemize kazandıracağımız Becili Mevkiinde ki Canlı Hayvan Pazar Yeri ile Gazi Mahallesi ve Taşucu Mahallelerimize yapacağımız Kapalı Pazar Yerleri çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor.

Muhtar Evlerimiz, Anaokullarımız, Kapalı Otopark, Cem Evi Projelerimiz, Mara yaylası Çarşı Merkezi Düzenleme, Belediye Kreşleri, Cavit Erden Sokağı Sokak Sağlamlaştırması, Kültür Evi Restorasyon gibi proje çalışmalarımızı da kısa sürede siz değerli halkımızın hizmetine sunacağız.

“BÜTÜN HALKIMIZI 20-25 MAYIS MÜZİK VE FOLKLOR FESTİVALİNE BEKLİYORUZ”

“Tabi biz bu açılışlarımızı, şenliklerimizi ve sosyal etkinliklerimizi yaparken bu yıl yine 20-25 Mayıs tarihleri arasında 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizide kutlayacağız.

Thailand, Ukrania, Georgia, KKTC, Silivri, Bergama, Arhavi, Türkiye Folklor Kurumu, Tubil, Ankafem, Afagder, Mersine gibi yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları toplulukları festivalimize renk katacaklar.

Ayrıca hafta boyunca sergi açılışları, tiyatro gösterileri, basketbol turnuvaları, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, Türk pop ve Türk halk müziği yarışmaları, belediye fasıl grubu konserleri, batırık yarışması, heykel sempozyumu ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak olup festivalimizin her akşamında, birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacakHer yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır.

Böyle güzel bir akşamda bizleri yalnız bırakmayarak, uzaktan ve yakından açılışımıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Mukaddem Mahallesi Parkımızın mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA