20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Tüm Çocukların Bayramı..


Mezitli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada kutladı.

 

Tarih : 24 Nisan 2017 Pazartesi 22:59   Okunma : 1343

Mezitli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada kutladı. Kanserle mücadele eden çocuklarla halay çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, cezaevinde anneleriyle yaşayan çocuklara hediyeler gönderdi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel, tebeşirle duvar boyaması, minik çocuklarla kitap okuyan Başkan Tarhan başarılı sporculara da madalya taktı.

Tüm Mersin’de hava şartları nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları iptal edilirken, Mezitli Belediyesi, bir çok yerde çocuklara bayram coşkusu yaşattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada olmaya gayret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocukların 23 Nisan’ı en renkli ve güzel şekilde kutlamasını sağladı.

Kanserle mücadele eden çocuklarla halay çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, cezaevinde anneleriyle yaşayan çocuklara hediyeler gönderdi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel, tebeşirle duvar boyaması, minik çocuklarla kitap okuyan Başkan Tarhan başarılı sporculara da madalya taktı. Başkan Tarhan, kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı MezitliKart kullanıcıları arasından çekilen kura ile 23 kişiye bisiklet dağıttı.

ÇOCUKLARLA ÖYKÜ OKUDU, KAĞITTAN EL İŞİ YAPTI

Demokrasi Meydanı’nda Çocuk Ülkesi Derneği ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde ise tam bir karnaval havası yaşandı. Vatandaşların yoğun katılımının yaşandığı etkinliklerde Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nda gerçekleştirilen çocuk öyküleri yazarı Tülin Kozikoğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşi ve kitap okuma etkinliğine katıldı. Çocuklarla öykü okuyan ve kağıtlar ile çeşitli figürler yaparak farklı bir gün geçiren Başkan Tarhan’a bu kez aileler tarafından bir sürpriz yapıldı. Başkan Tarhan, ailelerin getirdiği 23 Nisan pastasını yine çocuklar ve aileleriyle birlikte kesti.

ÇAMURDAN HEYKEL, TEBEŞİRLE DUVAR BOYAMA

Çocuk Ülkesi Derneği’nin desteğiyle düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel çalışması yapan Başkan Tarhan, oluşturulan duvara tebeşirle resim çizdi. Çocuklara pamuk şekeri, patlamış mısır gibi sürprizlerin yapıldığı kutlamalarda, Mezitli Belediyesi Spor Okulları tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan Turnuvalarında başarılı olan sporculara madalya ve sertifikaları verildi. Okçuluk, futbol ve tenis turnuvası şampiyonlarına madalyaları Başkan Tarhan tarafından takıldı. Bol bol fotoğrafın çekildiği etkinlikler kapsamında çocukların serbest kürsü şeklinde yeteneklerini sergilemesi neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

ATATÜRK’ÜN AMACINI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUZ

Konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün

tüm dünya çocuklarına armağan etmesinin amacının günümüzde daha çok anlaşıldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bir günlüğüne de olsa tüm her şeyi çocuklarımız için yaptık. Sadece kutlamalarla yetinmedik çok zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan çocuklarımızın da varlığını hatırladık. Sadece bugün Mersin Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Bölümü'nde çocuklar ve ailelerine 23 Nisan coşkusunu yaşatırken, cezaevinde aileleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan çocuklarımıza da paydaşımız olan bir grup aracılığı ile sürprizler yaptık. Her kesimi bu kutlamaların içersine katmak amacıyla Demokrasi Meydanı’nda da pek çok etkinlikte halkımızın şölene ortak olmasını sağladık” dedi.

ATATÜRK’ÜN ESERLERİNDEN VE DEĞERLERİNDEN ASLA VAZ GEÇMEYECEĞİZ

Tüm şartlara rağmen alana gelerek kutlamalara ortak olan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Tarhan, “Biz, Atatürk İlke ve Devrimlerine, çağdaş Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Atatürk’ün eser ve değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Büyük bedeller ödenerek, atalarımızın bize armağan ettiği Cumhuriyete ve ülkemize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun en güzel yolu da aydınlık, ve çağdaş bir gelecek sağlayarak çocuklar yetiştirmektir. Onların tüm duyguları temiz. Hepimiz onlar kadar temiz ve sevgi dolu yüreklere sahip olabilirsek dünyada hiçbir sorun kalmayacaktır. Şairin söylediği gibi ‘Dünyayı hiç olmazsa bir kere çocuklara verelim. Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı’ Biz çocuklarımıza inanmayı ve onlara çağdaş mutlu ve özgür bir gelecek sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, başkan neşet tarhan, 23 nisan ulusal egemenlik çocuk bayramı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA