17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Mersin’de Genç Yeteneklerin Adresi: Gençlik Ve Spor Kulübü


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, açılışını yaptığı 16 branşa ek olarak bünyesine masa tenisi ve bisiklet branşlarını da ekleyerek sayıyı 18’e çıkardı.

 

Tarih : 4 Kasım 2019 Pazartesi 08:01   Okunma : 1767

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, açılışını yaptığı 16 branşa ek olarak bünyesine masa tenisi ve bisiklet branşlarını da ekleyerek sayıyı 18’e çıkardı. Kulüp, alt yapıdan yetiştirdiği sporcularla Mersin’e kupalar kazandırmayı hedeflerken, spora ilgi duyan gençlere de kapısını açıyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sporu ayrı bir daire başkanlığı çatısı altında ele alarak spora ve gençlere verdiği önemi bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Amacımız çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Bu bir disiplin içerisinde olduğu zaman daha keyifli oluyor. Bu disiplini sağlamak için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak uzman antrenörlerimiz eşliğinde gençleri hem ilimiz sporuna, hem ülkemiz sporuna, hem de hayata hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, açılışını yaptığı 16 branşa ek olarak bünyesine 2 yeni branş daha ekleyerek sayıyı 18’e çıkardı. Yeni kurulan daire başkanlıklarından Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren kulüp, 300’ün üzerinde lisanslı, toplam 600’e yakın sporcuyla antrenmanlarını sürdürüyor.

Atıcılık, basketbol, jimnastik, futbol, güreş, hentbol, okçuluk, su topu, tekvando, tenis, voleybol, yüzme, boks, satranç, eskrim ve atletizmden oluşan toplam 16 branşla sezonu açan kulüp, bir hafta içerisinde bünyesine masa tenisi ve bisiklet branşlarını da katarak sayıyı 18’e çıkardı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı’nın yönetimi ve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur’un koordinesinde alt yapıdan sporcular yetiştirerek Mersin’e çeşitli spor dallarında başarılar kazandırmayı amaçlayan kulüp, yetenekli genç sporculara kapısını açıyor.

“16 branş açmıştık ama 2 tane branş daha ilave ettik”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, çok kısa bir süre içerisinde bünyelerine iki yeni branşı daha kattıklarını, Mersin’de spor alanında güçlü bir potansiyel gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Başkanımızın talimatlarıyla 16 Temmuz 2019 tarihinde Gençlik ve Spor Kulübümüzü kurduk. Hem gençlik faaliyetleri hem de spor faaliyetleri yapacağız. Gerekli çalışmalarımızı yaptık ve şu anda 600’e yakın sporcumuz var. Bunların 320-325 tanesini lisansladık. Tabii bu sayı her geçen gün artacak. Öncelikli olarak atletizm, atıcılık, basketbol, jimnastik, satranç, tekvando, yüzme, su topu, futbol, voleybol, masa tenisi, boks, güreş gibi branşlarda faaliyet göstereceğiz. Aslında 16 branş açmıştık ama 2 tane branş daha ilave ettik. Çünkü biz hemen hemen her hafta bir tane branşı ilave edeceğiz. Çünkü Mersin’de böyle güzel bir potansiyel var.”

“Bütün branşları altyapıdan başlattık”

Altyapıdan hazırladıkları gençleri geleceğin başarılı sporcuları yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Tarakçı, “Amacımız çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Bu bir disiplin içerisinde olduğu zaman daha keyifli oluyor. Bu disiplini de sağlamak için biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak uzman antrenörlerimiz eşliğinde gençleri hem ilimiz sporuna hem ülkemiz sporuna hem de hayata hazırlamak adına çalışmalar başlattık ve güzel de gidiyoruz. Bütün branşları altyapıdan ve Mersinli çocuklarımızla başlattık. Amacımız tabii ki en üst liglerde yer almak fakat bu zaman içerisinde olabilecek bir şey. Zaten en alt ligden başladığınız zaman, yukarı lige çıkabilmeniz 3-4 seneyi, bazı branşlarda 5 seneyi buluyor. Özellikle Mersin’in çok büyük özlem duyduğu erkek basketbol takımı konusunda ciddi çalışmalarımız var. Bu süreçte de isteğimiz, Mersinli gençlerimizin burada mücadele etmesi” dedi.

Kulüp, Mersin’deki genç yeteneklerin yuvası oluyor

Kurulan Gençlik ve Spor Kulübü’nün Mersin’de yaşayan genç sporcuların yuvası olacağını ifade eden Tarakçı, “Mersin’in çocukları kendi bünye kulübümüz olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışacaklar. Bunu söylemek bile bana büyük heyecan veriyor. Yıllarca burada antrenman yapan çocuklar farklı kulüpler adına kürsüye çıkıyorlardı. Şimdi kendi bünye kulübümüz adına çıkacaklar. Bunun mutluluğunu da yaşıyorum” diye konuştu.

“Dezavantajlı kesimlere eğileceğiz”

Başkan Vahap Seçer’in sporu ayrı bir daire başkanlığı çatısı altında ele alarak spora ve gençlere verdiği önemin altını çizen Tarakçı şöyle dedi:

“Başkanımız zaten sporu çok seven, kendisi de sporcu olan, geçmişinde bazı branşları yapan bir kişi. Spora çok değer veriyor. Spora verdiği değeri şuradan anlayabilirsiniz; spor Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın altında bir şube müdürlüğüydü. Başkanımız spor büyük bir güç ve ben de bu gücün hakkını vereceğim diyerek daire başkanlığı kurdu. Bu çok önemli. Bu daire başkanlığı çok daha güçlü bir şekilde birçok çocuğumuza eğilecek. Biz Başkanımızın talimatları gereği sadece bu çocuklarımıza değil; özel çocuklarımıza, bedensel, işitme, görme engelli sporcularımıza da yönelik birçok aktiviteyi bir arada yapacağız. Bunlardan hariç diğer dezavantajlı kesimlere de eğileceğiz.”

“Çocuklarımızın kötü tarafa geçmelerini izole ediyoruz”

Mersin’de spor alanında ayrım gözetmeden herkese ve her kesime ulaşacaklarını vurgulayan Tarakçı, “Başkanımızın talimatlarıyla şunu başlattık; belki de Mersin’de birçok kişi bunu bilmiyordur. Sıkıntılı bölgelerimiz var. Uyuşturucuyla mücadele, obezite, şeker ve tuz oranlarının azaltılmasıyla ilgili ve çocuklarımızın gelecekte iyi birer sporcu olmalarıyla ilgili çalışmalarımız var. Yetenekleri doğrultusunda hepsi birer iyi sporcu olmayabilir. İyi bir spor izleyicisi olabilirler. Hepsini bir kenara bırakalım, iyi birer birey olarak hayata hazırlanmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle şu noktayı vurgulamak isterim; uyuşturucuyla mücadelede dezavantajlı birçok okulda rehber öğretmenlerle görüşüp günler öncesinden çalışmalarımızı başlattık. O çocuklarımıza da eğilerek, kötü tarafa geçmelerini izole ediyoruz. Dolayısıyla onları sporla buluşturup, onların daha sağlıklı düşünen bireyler olmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

“Çocuklarımıza kapımız açık”

Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde görev alan Basketbol Antrenörü Eren Yılmaz, genç yeteneklere çağrıda bulunarak, “Mersin’de basketbola gönül vermiş, basketbol oynamak isteyen çocuklarımızı kulübümüze bekliyoruz. Mersin’deki tüm çocuklarımıza kapımız açık. Onlarla birlikte de iyi şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Biz tamamen alt yapıdan çocuklarımızı A takımlarına kadar çıkartmak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

“Yanımızda olduğu için Başkanımız’a çok teşekkür ederiz”

Basketbol branşında çalışmalarını sürdüren genç yetenek Şükran Şule Ak, “Antrenmanlarda maç çalışmaları yapıyoruz, turnikeler çalışıyoruz, top sektiriyoruz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyorum” sözleriyle yaptıkları çalışmalardan bahsederken, 5 yıldır yüzmeyle uğraşan 10 yaşındaki Zeynep Duru Sönmez ise “Başkanımız bizi düşünüyor. Yanımızda olduğu için ona çok teşekkür ederiz. Biz de tüm gücümüzle onun yanındayız”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, GENÇLİK, VE, SPOR, KULÜBÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA