29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir, Öğrenim Yardımının İlk Taksidini Ödedi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önemle bu yıl 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi,7 bin 200’ün üzerindeki üniversite öğrencisinin hesabına yatırıldı.

 

Tarih : 11 Kasım 2019 Pazartesi 21:32   Okunma : 1314

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime ve öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önem ve Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla bu sene 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi, üniversite öğrencilerinin hesabına yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı SerdalGökayaz, şu ana kadar 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını belirterek, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde kalan 1000 TL’lik tutarı beş taksit şeklinde öğrencilerin hesaplarına yatırmayı planladıklarını söyledi.

“250 TL’yi hesaplara yatırdık”

Gökayaz, ilk taksitin öğrencilerin hesabına yattığını belirterek, “Şu ana kadar öğrenim yardımıyla ilgili 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bu başvurular 1 Kasım tarihinde sonlandı. 250 TL’yi öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık. Geri kalan 1000 TL’lik kısmı da 5 takside bölerek, yine diğer aylarda hesaplara yatıracağız” dedi.

Öğrenciler en yakın şubeden öğrenim yardımını alabilecek

Gökayaz, öğrencilerin izlemesi gereken yolla ilgili ise şunları söyledi:

“Öğrencimiz paranın hesaplarına geçmesiyle beraber Türkiye’nin herhangi bir yerindeki Vakıfbank şubesine giderek bir sözleşme imzalayacaklar. O esnada hesaplarından paralarını çekebilecekler.  Ayrıca banka kartları anlık olarak kendilerine orada verilecek. Sonraki aylarda kartları kendilerinde olduğu için ilgili tutarı direkt olarak bankamatiklerden çekebilecekler. Ama ilk etapta biz kendilerinin bulundukları noktadaki en yakın Vakıfbank Şubesi’ne giderek, orada ilgili işlemleri yapmalarını istiyoruz.”

Başkan Seçer: “Eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğrenim yardımlarını 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkardıklarını açıklayarak,“Eğitime çok daha fazla kaynak ayırmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl 1000 TL olarak öğrencilerimize bu yardım yapılıyordu. Ben yönetime geldiğimde de bu yardımların 500 TL’si ödenmiş 500 TL’si duruyordu. Kısa süre sonunda kalan 500 TL’yi ödedik ve bunu tasarruf tedbirleri kapsamından çıkardık. Eski dönemde 1000 TL olan yardımı yüzde 20 oranında bir fark koyarak 1200 TL yapalım diye düşündüm. Sonra komisyonda müzakere edildi. Komisyondaki arkadaşlarımız biraz daha fark yaratalım dediler ve komisyon üyelerimizin talebi ve önerisiyle 50 TL daha ekledik. Yani geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 gibi bir fark getirdik. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, EĞİTİM YARDIMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA