27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz:“Aladağ Hala Yangın Yeri”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Kasım 2016 yılında Adana’nın Aladağ ilçesinde 10’u öğrenci, 1’i çocuk olmak üzere, 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 öğrencinin de yaralandığı cemaate ait yurtta çıkan yangının üçüncü yılında yaptığı yazılı açıklamada, adalet bekleyen Aladağ’ın hala yangın yeri olduğunu belirtti.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 09:32   Okunma : 1142

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Kasım 2016 yılında Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci, 1'i çocuk olmak üzere, 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 öğrencinin de yaralandığı cemaate ait yurtta çıkan yangının üçüncü yılında yaptığı yazılı açıklamada, adalet bekleyen Aladağ’ın hala yangın yeri olduğunu belirtti.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında,‘Kasıtlı ya da ihmali davranışla ölüme denen olma’ suçundan açılması gereken dava, taksirle öldürme suçundan açılmıştır.En başından itibaren yapılmış olan yargılama ve 04.07.2019 tarihli kararın hukukiliği sorgulanacak nitelikte bir karardır. Tartışılan karara göre,  mahkeme 12 sanığı çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırırken, 6 sanık ise beraat etti. Kamu görevlisi sanıklar hakkında ölüme sebebiyet suçundan beraat verilirken, haklarında ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan ceza verilmiştir. Kamu görevlileri de dâhil, yargılanan bütün sanıklar açısından olası kast ile birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verilmesi suçundan, ceza tayini yönündeki talepleri reddedilmiş, bir kısım sanıklar hakkında bilinçli kastla ölüme sebebiyet verme suçundan hüküm kurulmuştur.

“KARAR VİCDANLARI YARALAMIŞTIR”

Neticede, bu hüküm kabul edilemez. Alınan karar, toplumun adalete olan inancını ve vicdanları yaralamıştır. Ayrıca dosyada, delillerin üzerinin kapatılması ve bazı delillere de ulaşımın engellenmesi çok açıkça kendini göstermiştir. Tevsii tahkikat talepleri reddedilmiş dosya, birçok eksiklikle karara bağlanmıştır. Aladağ hala yangın yeri. Çünkü çocuklarımızın yaşam hakları ellerinden alınmıştır. İhmal sonucu yanarak hayatını kaybeden çocukların hesabı hukuk önünde sorulmadıkça, Aladağ’a adalet gelmedikçe, bu yangın sönmeyecek. Mersin Barosu olarak, devam edecek olan sürecin takipçisi olacağız. Hayatını kaybeden çocuklarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ, ALADAĞ HALA YANGIN YERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA