22 Mayıs 2026 Cuma

19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"   15:41   DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: EMEKLI YOKSULLUĞU KARŞıSıNDA BAYRAM IKRAMIYESI ERIYIP PULA DÖNDÜ   13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:45   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı... İMAMOĞLU: "YıLMAYACAĞıZ, YORULMAYACAĞıZ, DURMAYACAĞıZ"   13:35   "KENT UZLAŞıSı" DAVASıNDA REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNULDU   10:10   ABD-KÜBA HATTıNDA TARIHI KRIZ! 94 YAŞıNDAKI RAUL CASTRO İÇIN YAKALAMA KARARı: İDAMı İSTENIYOR!  
 
     
   

Büyükşehir’den Personele İlkyardım Eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından “İlk Yardım Eğitimi” verildi.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 22:22   Okunma : 1829

Geçtiğimiz günlerde bir belediye otobüs şoförünün kalp krizi geçiren yolcuya ilk yardım uygulayarak hayatını kurtardığı Mersin’de, ilk yardım eğitimleri sürüyor. Her aşamada eğitime büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, personele yönelik“İlk Yardım Eğitimi”ne devam ediyor.

Bu kapsamda, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir, Büyükşehir personeline iki bölüm halinde ilk yardımı anlattı. Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline “İlk Yardım Eğitimi” verildi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından verilen eğitim, iki bölümden oluştu.

İlk yardım eğitimi hayat kurtarmıştı

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan bir olay, ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermişti. Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan ve daha önce Büyükşehir bünyesinde ilk yardım eğitimi alan Aziz Oğuz, geçtiğimiz günlerde bir kahramanlık hikayesineimza atmıştı. Kullandığı otobüste kalp krizi geçiren 63 yaşındaki Faruk Özcan’a müdahale edip, kalp masajı uygulayan Oğuz, otobüsü yolcularla birlikte hastaneye kadar götürmüş ve Özcan’ın hayatını kurtarmıştı.

Birinci bölümde önemli ilk yardım bilgileri teorik olarak anlatıldı

İlk yardım eğitiminin ilk bölümünde ilk yardımın teorik kısmı anlatılırken, ikinci bölümde hayati tehlikesi olan durumlarda yapılacak kurtarma hamleleri uygulamalı olarak personele gösterildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gün boyunca devam eden eğitime, itfaiye personelleri ve yeni göreve başlayan kadın şoförlerinyanı sıra tüm birimlerden ilgili personel katıldı.

Büyükşehir, herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, hayati önem taşıyan uygulama olan ilk yardımın bilincini personele aşılıyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitimi Dr. Kandemir iki bölümde gerçekleştirdi. İlk bölümde, ilk yardımın tanımı, acil yardım ve ilkyardım arasındaki farklar, ilk yardımın temek uygulamaları, solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım, Heimlich manevrası, kanamalı durumlarda ilk yardım, yanık, zehirlenme, kırık durumlarında ilk yardım gibi konuların teorik kısmı ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

Önemli olan soğukkanlılık ve ne yaptığını iyi bilmek

Olay yerinde önce kendi can güvenliğini sağladıktan sonra etrafındaki insanları doğru ve sakin bir şekilde yönlendirerek, eldekiimkanları en iyi şekilde kullanan kişinin iyi bir ilk yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Kandemir, Türkiye’de doğru bilinen yanlışların,en çok sağlıkla ilgili olduğunu belirterek, ilk yardımda da çok fazla yanlış uygulama yapıldığını söyledi

.

Hayat kurtaran ilk yardım tekniklerini öğretildi

Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi. Katılımcılar, bebek ve yetişkin maketler üzerinde suni solunum, kalp masajı, Heimlich manevrası, boğucu sargı(turnike), tekniklerini uyguladı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA