4 Ocak 2026 Pazar

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu


Yenişehir Belediyesi, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan yürüyüş yolunu estetik bir dokunuşla yeniledi ve bir de bisiklet yolu ekledi.Sanatçıların birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslediği yürüyüş ve bisiklet yolu görkemli bir açılışla yeniden hizmete sunuldu.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 23:28   Okunma : 1791

Farklı bir çehre kazandırılan yürüyüş ve bisiklet yolunun açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını kaydetti. Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de sözlerine ekleyen başkan Özyiğit,daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldığını anımsattı. Bu gelişmelerin ardından Yenişehir Belediyesi olarak, Müftü Deresi’nin yetki alanları içerisinde bulunan kıyısında çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi, ilçedeki parkları yeniden düzenlemeye ve parkları vatandaşlar açısından daha güvenli, daha keyifli hale getirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra peyzaj mimarları ve resim sanatçıları da görev alıyor.

Mersin’in en eski değerlerinden biri olan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazisi uzun zaman boş kalmış ve bu izbe görüntü, stat arazisi ile Müftü Deresi arasındaki yürüyüş yolunun kullanılmasını da imkansız hale getirmişti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatlarıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak yürüyüş yolunda genel temizlik ve budama çalışması yaptı. Yürüyüş yolunun aydınlatma sorununu da çözen ekipler, stat arazisi ile yürüyüş yolu arasına istinat duvarı ördü. Yolun ortasına ve yanlarına çiçek ve çim ekimi yapan ekipler, yorulan vatandaşların dinlenmesi için oturma grupları yerleştirdi. Böylece yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların gönül rahatlığıyla girip yürüyecekleri, dinlenebilecekleri bir hale getirildi.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalar sırasında sanatçıların görüş ve önerilerinden de faydalandı. Bu kapsamda yürüyüş yolu boyunca 5 adet ‘selfie duvarı’ yapıldı, bu duvarlar birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslendi.

 Çalışmalarda, Mersin’in en köklü markası olan Mersin İdman Yurdu da unutulmadı. Kapanmasına rağmen on binlerce Mersinlinin gönlünde yaşayan Mersin İdman Yurdu’nun logosu da, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in isteği üzerine yürüyüş yolundaki bir selfie duvarına işlendi.

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan alanda yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra görkemli bir açılışla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını anımsattı.Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirileceği açıklandı ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldı. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda çalışmalarımızı yaptık. Burası şehrin ortasında bir nefes alma alanı. Müftü Deresi’nin kıyısında, önemli bir koridor. Burayı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarımız günlerce çalıştılar ve bu yürüyüş ve bisiklet yolunu düzenlediler. Artık daha düzenli, daha estetik, daha temiz bir görüntüye kavuştu. Vatandaşlar açısından daha güvenli hale geldi” dedi.

“DENİZ FENERİNİ MÜZE YAPMAK İSTİYORUZ”

Yenişehir ilçesinin günümüzde de kullanılan en eski yapısı olan Deniz Feneri’nin Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istediklerini de sözlerine ekleyen belediye başkanı Özyiğit, “Yenişehir’in en eski yapısı olan tarihi Deniz Fenerini Ulaştırma bakanlığından Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istedik. Konuyu Mersin Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’ada ilettik. Amacımız burayı müze haline getirip arazisini de yeşillendirerek Yenişehirlilerin ve Mersinlilerin hizmetine sunmak.Öte yandan Devlet Su İşleri, Büyükşehir, Yenişehir, Akdeniz ve Tororslar belediyelerinin sorumluluk alanında olan Müftü Deresi ile ilgili de ortak bir proje geliştirilerek, su sporlarının yapıldığı yeni bir çehre kazandırabiliriz. Bunu yapmak el ele verdikten sonra hiç de zor değil” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit açılışın ardından, yürüyüş ve bisiklet yolu boyunca yapılan 5 adet ‘selfieduvarı’na resimleri nakşeden sanatçılar Cihan Marangoz, Merve Sağ ve  Sevda Mengi’ye birer plaket takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, MÜFTÜ DERESİ, YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA