10 Haziran 2026 Çarşamba

16:44   72 ILIN CHP İL BAŞKANLıĞı’NDAN ORTAK AÇıKLAMA: SEÇILMIŞ GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ ISE İMAMOĞLU’DUR   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ÖNÜMÜZDE DURAN, BU MILLETIN AYAKLARıNıN ALTıNDA KALıR”   16:08   İMAMOĞLU’NDAN JANDARMAYA TEPKI: "MERDIVENDEN AŞAĞı DÜŞECEKTIM, BENI KIM ITTI AZ ÖNCE?"   15:36   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "ESKIMIŞ, KÖHNEMIŞ, YOZLAŞMıŞ BU ÇIRKIN ZIHNIYETI GERIDE BıRAKTıK"   15:34   31 HUKUKÇU, TEK SES: TEDBIR KARARı ENGEL DEĞIL, KURULTAYA GITMEK HUKUKI ZORUNLULUK   15:32   ÖZEL’IN CHP GRUP TOPLANTıSı KONUŞMASı: "BURASı SEÇILMIŞLERIN YERIDIR"   13:31   KıLıÇDAROĞLU MYK’Yı TOPLUYOR   13:30   ÖZGÜR ÖZEL, TBMM ÖNÜNDEKI PARTILILERE SESLENDI: AK PARTI’NIN YARGı KOLLARıNıN GIRIŞIMIYLE YAPıLMAK ISTENEN DARBEYI PÜSKÜRTTÜNÜZ   09:12   MERSIN’DE TARIHI GECE: İLK KEZ DÜZENLENDI, GÖRENLER GÖZLERINE İNANAMADı!   22:07   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN ÜNIVERSITE KONTENJANLARı AÇıKLAMASı: ’EĞITIMDE TICARI YAKLAŞıM DEĞIL, TOPLUMSAL FAYDA ESAS ALıNMALı’   21:12   KÜRESEL EKONOMIDE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! İŞTE İŞ DÜNYASıNı BEKLEYEN BÜYÜK RISKLER VE FıRSATLAR   17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Tahir Elçi’ye Sıkılan Kurşun, Geleceğimize Sıkılmıştır”


Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

 

Tarih : 1 Aralık 2019 Pazar 00:51   Okunma : 1492

Baroların ve avukatların Türkiye’de adalet sistemindeki aksaklıklara, avukatlara yönelik giderek artan gözaltı ve tutuklamalara dur diyebilmek ve adil yargılama hakkı için her ay bir ilde gerçekleştirdiği adalet nöbeti bu kez, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar,  Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

Baroların İstanbul’da başlattığı, daha sonra Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli ve Artvin Baroları öncülüğünde tutulan adalet nöbeti bu kez Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Adalet nöbetine Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, TBB Delegemiz Av. Levent Demir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, Artvin, Aydın, Batman, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, YalovaBaro Başkanları ve çok sayıda avukatın katılımıyla gerçekleşti.Adalet nöbetine çevredeki vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Burada konuşma yapan Baro BaşkanıYeşilboğaz, “Bundan dört yıl önce yine kurşun gibi havada buradaydık. Yüzbinlerle beraber, sevgili barış elçisi dostumuz, değerli Başkanımız Tahir Elçi’yi yine uğurlamak için buradaydık. Dört yıl sonra bir arpa boy yol alınmadan bir adalet nöbetinde sevgili başkanımız Tahir Elçi’yi bir kez daha anıyoruz.  Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun, sadece bir insana sıkılmamıştır. Geleceğe, umudumuza, inancımıza sıkılan bir kurşundu. Ama o cenazenin ardında yürüyen kilometrelerce insan kuyruğunu gördüğümüzde; umudu, inancı olan insanları asla öldüremeyecekleri bir kez dahaanlaşılmıştır” dedi.

“BASKIYI GETİRMEYE ÇALIŞANLAR, YARGIDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Ülkeye hukuksuzluğun getirilmeye çalışıldığını ifade eden Yeşilboğaz,“Birilerinin söylediği gibi, bu ülke yargıda altın çağını yaşıyor. Doğru söylüyorlar. Bu ülkede gerçekten yargıda altın çağını yaşıyor. Ama kimler için? Bizler gibi emekçi, inançlı, geleceğe umutla bakan, barışı, demokrasiyi, birlikte yaşama kültürünü içselleştirmeye çalışan insanlar için değil. Bu ülkeye baskıyı, zulmü, faşizmi getirmeye çalışan insanlar için, kendi bekalarını, iktidarlarını sürdürmek için kurmuş oldukları hukuk sistemi, gerçekten altın çağını yaşıyor. Hep birlikte barışı, demokrasiyi, birlikte yaşamayı, insanların hukukun üstünlüğüne olan inancını kaybetmemesi için şehir şehir geziyoruz.

“KURUMLARA YAPILAN OPERASYONLAR SİYASİDİR”

Ülkemizde doğamız talan ediliyor. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın haklarına saldırılar oluyor. Aynı zamanda kurumlarımıza da saldırılar oluyor. Temel insan hak ve özgürlüklerde en temel hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımız, elimizden alınmaya çalışıyor. Kurumlara yapılan operasyonların birçoğunun siyasi olduğunu görüyoruz. Bu ülkede yargı siyasallaştı derken, siyaset yargılaştı. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ama biz inanan insanlar, gerçek hukuku bu ülkeye getireceğiz. Umudumuz hiçbir zaman sönmedi, sönmeyecek” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA