22 Mayıs 2026 Cuma

21:10   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’YARGı ELIYLE...’   20:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI: ’SARAY YARGıSıNıN KARARıNı TANıMıYORUZ!’   20:46   MANSUR YAVAŞ’TAN CHP’DEKI KURULTAY İPTALINE İLK TEPKI: ’BASKıN SEÇIM DAHIL HER ŞEYI YAPABILIRLER!   20:41   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ÇOK SERT ’YARGı DARBESI’ TEPKISI: ’MILLI İRADE YOK SAYıLMAKTADıR!’   20:40   İZMIR BAROSU’NDAN GÜNDEMI SALLAYACAK ’CHP’ ÇıKıŞı: ’BU BIR YARGı DARBESIDIR!’   20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’   20:25   İSTANBUL BAROSU’NDAN CHP KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’SIYASAL YAŞAMA AĞıR BIR DARBE!’   20:20   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’SIYASI BASKı OPERASYONU’   19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Tahir Elçi’ye Sıkılan Kurşun, Geleceğimize Sıkılmıştır”


Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

 

Tarih : 1 Aralık 2019 Pazar 00:51   Okunma : 1465

Baroların ve avukatların Türkiye’de adalet sistemindeki aksaklıklara, avukatlara yönelik giderek artan gözaltı ve tutuklamalara dur diyebilmek ve adil yargılama hakkı için her ay bir ilde gerçekleştirdiği adalet nöbeti bu kez, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar,  Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

Baroların İstanbul’da başlattığı, daha sonra Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli ve Artvin Baroları öncülüğünde tutulan adalet nöbeti bu kez Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Adalet nöbetine Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, TBB Delegemiz Av. Levent Demir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, Artvin, Aydın, Batman, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, YalovaBaro Başkanları ve çok sayıda avukatın katılımıyla gerçekleşti.Adalet nöbetine çevredeki vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Burada konuşma yapan Baro BaşkanıYeşilboğaz, “Bundan dört yıl önce yine kurşun gibi havada buradaydık. Yüzbinlerle beraber, sevgili barış elçisi dostumuz, değerli Başkanımız Tahir Elçi’yi yine uğurlamak için buradaydık. Dört yıl sonra bir arpa boy yol alınmadan bir adalet nöbetinde sevgili başkanımız Tahir Elçi’yi bir kez daha anıyoruz.  Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun, sadece bir insana sıkılmamıştır. Geleceğe, umudumuza, inancımıza sıkılan bir kurşundu. Ama o cenazenin ardında yürüyen kilometrelerce insan kuyruğunu gördüğümüzde; umudu, inancı olan insanları asla öldüremeyecekleri bir kez dahaanlaşılmıştır” dedi.

“BASKIYI GETİRMEYE ÇALIŞANLAR, YARGIDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Ülkeye hukuksuzluğun getirilmeye çalışıldığını ifade eden Yeşilboğaz,“Birilerinin söylediği gibi, bu ülke yargıda altın çağını yaşıyor. Doğru söylüyorlar. Bu ülkede gerçekten yargıda altın çağını yaşıyor. Ama kimler için? Bizler gibi emekçi, inançlı, geleceğe umutla bakan, barışı, demokrasiyi, birlikte yaşama kültürünü içselleştirmeye çalışan insanlar için değil. Bu ülkeye baskıyı, zulmü, faşizmi getirmeye çalışan insanlar için, kendi bekalarını, iktidarlarını sürdürmek için kurmuş oldukları hukuk sistemi, gerçekten altın çağını yaşıyor. Hep birlikte barışı, demokrasiyi, birlikte yaşamayı, insanların hukukun üstünlüğüne olan inancını kaybetmemesi için şehir şehir geziyoruz.

“KURUMLARA YAPILAN OPERASYONLAR SİYASİDİR”

Ülkemizde doğamız talan ediliyor. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın haklarına saldırılar oluyor. Aynı zamanda kurumlarımıza da saldırılar oluyor. Temel insan hak ve özgürlüklerde en temel hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımız, elimizden alınmaya çalışıyor. Kurumlara yapılan operasyonların birçoğunun siyasi olduğunu görüyoruz. Bu ülkede yargı siyasallaştı derken, siyaset yargılaştı. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ama biz inanan insanlar, gerçek hukuku bu ülkeye getireceğiz. Umudumuz hiçbir zaman sönmedi, sönmeyecek” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA