13 Ocak 2026 Salı

16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”  
 
     
   

Iraklı Yatırımcı MTOSB’de Yatırım Avında


Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 14:25   Okunma : 1858

Ortadoğulu yatırımcılar; yeni iş fırsatları, yatırımlar için Türkiye’yi çekim merkezi olarak görmeye devam ediyorlar. Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti. MTOSB Konferans Salonunda MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TISİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt ve bölge sanayicileriyle bir araya gelen Iraklı iş insanları gerçekleştirilen sunum eşliğinde bölgenin yatırım olanakları hakkında bilgi aldılar.

Toplantıda konuşan TISİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt, Mersin’de Iraklı iş insanlarıyla buluşmuş olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. Kardeşten öte birlikteliğimiz var. Dış güçler bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Bizler kardeşiz. Birbirimize her daim muhtacız.” dedi.

“MERSİN’DEN DÜNYAYA AÇILIN”

Mersin’in yatırım açısından oldukça cazip bir kent olduğuna işaret eden Akkurt, şunları söyledi:

 “Mutlaka Mersin’i hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Mersin limanından dolayı lojistikte, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgeleriyle ticarette, 321 km sahil şeridiyle turizmde, verimli topraklarıyla tarımda, yaylalarıyla yayla turizminde, ören yerleriyle kültür turizminde önemli bir kent. Sizlerin bu güzellikleri çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Buradan güzel sonuçlarla ayrılmanızı temenni ediyoruz. Gelin Mersinimizin güzel insanlarıyla kaynaşın, yatırım yapın. Küçük bir yerde değilde, Mersin’den dünyaya açılın. Bize bu bulaşmayı sağlayan MTOSB yönetimine teşekkürlerimi sunarım.”

“YATIRIMCILARIMIZI BÖLGEMİZE YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ”

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, komşu ülkenin iş insanları ile MTOSB’de bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin sanayiyi kucaklamış, belirlediği kriterlerle, sanayicinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sağlayan bölgelerden oluştuğunu dile getiren Tekli, şunları kaydetti:

“Mersin’de 4 tane faal Organize Sanayi Bölgemiz var. 6 tanede yapılma aşamasında. Toplamda 10 tane sanayi bölgemiz oluşacak. Organize Sanayi Bölgemizde toplamda 3 bölgenin kontrolü bizim tarafımızdan sağlanıyor. Yaklaşık 233 parselimiz bulunmakta. Bunun 23 tanesi yabancı yatırımcı. Bölgemizde 14 değişik sektörde faaliyet gösterilmektedir. Türkiye’nin en büyük birinci limanı konumuna gelen Mersin limanına yakınlığımız nedeniyle bölgemize yapılan yatırımlar her geçen gün artmaktadır. Şuan 3. Organize Sanayi Bölgemizin parsellerinin tahsisatı bitim aşamasında. Alt yapılar sene sonunda bitecek olan bölgemize yılsonuna kadar kampanya başlattık. Son 2-3 parselimiz var. Yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından, ağaç sanayiinde Irak’a da ihracat gerçekleştiren Yıldız Entegre firmasının üretim fabrikası ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Paylaş :
Etiketler :  MTOSB, TSİAD, YILDIZ ENTEGRE, MERSİN LİMANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA