19 Kasım 2025 Çarşamba

12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

Barolar Toplumsal Şiddete Karşı Acil Eylem Planı Yapıyor


40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 14 Ocak 2020 Salı 11:01   Okunma : 2205

40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıda baro başkanları, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler sundu. Yeşilboğaz konuşmasında, “Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılışını yaptığı toplantının gündem maddeleri kapsamında;Yargı Reformu Strateji Belgesinin birinci paketinin değerlendirilmesi, takip eden paketler için yapılacak çalışmalar, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan arabuluculuk sınavı, arabulucuların sicili ile özlük iş ve işlemlerinin TBB ve barolar tarafından yürütülmesi konusunda değerlendirme, karşı yan vekalet ücretlerinin yatırılması sırasında gelir tevkifatı yapılması, ücretli avukatların haklarının korunması bakımından meslek kurallarında değişiklik yapılması ve avukatlara ek sosyal güvenlik hizmetleri sağlanması konusunda kaynak yaratılması, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında, baroların yapması gerekenler ve avukatların bu konudaki sorumlulukları ele alındı.

“LAİK HUKUK DEVLETİ İLKELERİNDEN VAZGEÇİLMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ”

Toplantıyı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Toplantıda, baroların ve avukatların meslek meseleleri kadar, ülke meselelerinde de etkin rol alması ve karşı duruş göstermesi gerektiğini vurguladık. Özellikle son dönemde Cumhuriyetin ilke ve yöntemlerinden uzaklaşılarak, âdeta İslam Devleti yaratılmaya yönelik eylemler başlatılmıştır.  İslam Anayasası yazılması, faizsiz bankacılık sistemi adı altında Resmi Gazete’de yayınlanan kurallar, laik demokratik hukuk devleti ilkelerinden vazgeçilmeye yönelik girişimlerdir. Bunlara da baroların karşı duruş göstermesi gerekiyor” dedi.

Toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlattıkları seferberliğe, tüm baroların ve avukatların tam destek vermesi gerektiğini belirten Yeşilboğaz, “Toplumumuzda kadın, erkek, çocuk ve hatta hayvanlar bile şiddetin hedefi haline geldi. Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Toplantıda özellikle, sigorta ve aracılık hizmeti verdiği iddia edilen aracı firmalarla hukuki mücadelenin kapsamı ve yöntemleri konuşularak, onlarla işbirliği yapan avukatların hukuki ve disiplin durumları değerlendirildi.  Vatandaşın mağdur olmaması için bu tür firmalarla mutlaka mücadele edilmesi için çözüm önerileri masaya yatırıldı. Avukatların hakkaniyetli ve düzenli bir sosyal güvencelerinin hiçbir zaman olmadığı daha önceden topluluk sigortasına bağlıyken, yaşadıkları mağduriyetin sonradan 4b'li olarak daha da arttığını gözlemledikleri belirtilerek, daha çok prim ödeyip daha az maaş aldıkları ve bunun bir an önce yasal mevzuatla giderilmesi, emeklilik haklarının hâkimlik savcılık sosyal güvencesi ile eşitlenmesi gerektiği ifade edildi.

Paylaş :
Etiketler :  TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, MERSİN BAROSU, 40.BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA