7 Aralık 2025 Pazar

11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR  
 
     
   

Barolar Toplumsal Şiddete Karşı Acil Eylem Planı Yapıyor


40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 14 Ocak 2020 Salı 11:01   Okunma : 2221

40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıda baro başkanları, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler sundu. Yeşilboğaz konuşmasında, “Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılışını yaptığı toplantının gündem maddeleri kapsamında;Yargı Reformu Strateji Belgesinin birinci paketinin değerlendirilmesi, takip eden paketler için yapılacak çalışmalar, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan arabuluculuk sınavı, arabulucuların sicili ile özlük iş ve işlemlerinin TBB ve barolar tarafından yürütülmesi konusunda değerlendirme, karşı yan vekalet ücretlerinin yatırılması sırasında gelir tevkifatı yapılması, ücretli avukatların haklarının korunması bakımından meslek kurallarında değişiklik yapılması ve avukatlara ek sosyal güvenlik hizmetleri sağlanması konusunda kaynak yaratılması, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında, baroların yapması gerekenler ve avukatların bu konudaki sorumlulukları ele alındı.

“LAİK HUKUK DEVLETİ İLKELERİNDEN VAZGEÇİLMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ”

Toplantıyı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Toplantıda, baroların ve avukatların meslek meseleleri kadar, ülke meselelerinde de etkin rol alması ve karşı duruş göstermesi gerektiğini vurguladık. Özellikle son dönemde Cumhuriyetin ilke ve yöntemlerinden uzaklaşılarak, âdeta İslam Devleti yaratılmaya yönelik eylemler başlatılmıştır.  İslam Anayasası yazılması, faizsiz bankacılık sistemi adı altında Resmi Gazete’de yayınlanan kurallar, laik demokratik hukuk devleti ilkelerinden vazgeçilmeye yönelik girişimlerdir. Bunlara da baroların karşı duruş göstermesi gerekiyor” dedi.

Toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlattıkları seferberliğe, tüm baroların ve avukatların tam destek vermesi gerektiğini belirten Yeşilboğaz, “Toplumumuzda kadın, erkek, çocuk ve hatta hayvanlar bile şiddetin hedefi haline geldi. Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Toplantıda özellikle, sigorta ve aracılık hizmeti verdiği iddia edilen aracı firmalarla hukuki mücadelenin kapsamı ve yöntemleri konuşularak, onlarla işbirliği yapan avukatların hukuki ve disiplin durumları değerlendirildi.  Vatandaşın mağdur olmaması için bu tür firmalarla mutlaka mücadele edilmesi için çözüm önerileri masaya yatırıldı. Avukatların hakkaniyetli ve düzenli bir sosyal güvencelerinin hiçbir zaman olmadığı daha önceden topluluk sigortasına bağlıyken, yaşadıkları mağduriyetin sonradan 4b'li olarak daha da arttığını gözlemledikleri belirtilerek, daha çok prim ödeyip daha az maaş aldıkları ve bunun bir an önce yasal mevzuatla giderilmesi, emeklilik haklarının hâkimlik savcılık sosyal güvencesi ile eşitlenmesi gerektiği ifade edildi.

Paylaş :
Etiketler :  TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, MERSİN BAROSU, 40.BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA