29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Çileğin Merkezi Atayurt, İhracatın Merkezi Olacak


Mevcutta 34 işyeri ile Silifke’den ayrı bir şekilde hizmet veren Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ilave 16 işyeri ile Silifke’de yer alan sebze ve meyve halini de bünyesine katacak.

 

Tarih : 24 Ocak 2020 Cuma 21:26   Okunma : 2752

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde gerçekleştirdiği altyapı ve asfalt çalışmaları ile çileğin merkezi olan bölgenin üretim ve ihracatta daha üst seviyelere çıkması için önemli faaliyetler yürütüyor. Büyükşehir tarafından ilave edilen 16 işyeri ile büyüyen ve altyapı çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuşan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları ile Atayurt bölgesi gücüne güç katacak.

Hal girişinden ortak alanlara kadar toplam 13 bin 400 metrekarede 3 bin tonun üzerinde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, 40 personel ve 6 iş makinesi ile çalışmaları 3 gün içerisinde tamamlayarak, bölge ekonomisine doping etkisi yaratacak bir hizmete imza atıyor.

Türkiye’nin çilek ihracatının yüzde 65’ini karşılayan ve üretimde yüzde 35’lik paya sahip olan Mersin’in Silifke İlçesi’nin Atayurt Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde hayata geçirilen iyileştirme çalışmalarının ardından artık üretim ve ihracatın tek merkezi olacak.

50 işyeri, 9 depo, altyapı ve asfalt

Mevcutta 34 işyeri ile Silifke’den ayrı bir şekilde hizmet veren Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ilave 16 işyeri ile Silifke’de yer alan sebze ve meyve halini de bünyesine katacak. Toplamda 50 işyeri ve 9 depo ile bölgenin toptancı merkezi haline gelmesi amaçlanan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, tamamlanan altyapı çalışmaları ve asfalt işlemlerinin ardından bölgenin üretim ve ihracat merkezi haline gelecek.

Rusya’dan Irak’a kadar birçok ülkeye başta çilek, muz ve limon ihracatının yapıldığı toptancı halinde, Türkiye çilek ihracatının yüzde 65’i karşılanıyor. Ülke genelindeki çilek üretiminin yüzde 35’i Atayurt’ta gerçekleştiriliyor.

3 günde 3 bin ton asfalt

Tarımsal ihracat ve üretimde önemli yer tutan Atayurt’ta, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen destekleme ve yenileme çalışmaları, esnafın olduğu kadar Silifkeli üreticilerin de yüzünü güldürecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilave edilen 16 işyeri ile büyüyen ve altyapı çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuşan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde son olarak tamamlanan asfalt çalışmaları ile Atayurt bölgesi gücüne güç katacak. Hal girişinden ortak alanlara kadar toplamda 13 bin 400 metrekareye 3 bin tonun üzerinde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 40 personel ve 6 iş makinesi ile çalışmaları 3 günde tamamlayarak, bölge ekonomisine doping etkisi yaratacak önemli bir hizmete imza attı.

Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacak

Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Kaynar, yürütülen çalışmaların ardından toptancı halinin Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Altyapı çalışmaları mükemmel bir şekilde tamamlandı ve şu anda asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların ardından Silifke Hali ve Atayurt Hali tek merkezde toplanacak. Bu toplanma bütün tüccar ve üreticilerin buraya gelmesi demek. Böylelikle burası 12 ay aktif çalışır duruma gelecek. Önceden tüketici haliydik ama şimdi 12 ay üreterek, hem üretici hem tüketici hali olacağız. Atayurt hali artık Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacak. Bu imkanı bize sunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Tarımda Silifke’nin bel kemiği Atayurt’tur. Silifke bir öncüdür. Turfanda ilk ürünler buradan çıkar. Özellikle çilekte coğrafi işaret ve tescil aldık. İhracatın da üretimin de önemli kısmı burada gerçekleşiyor. Bu çalışmalar ile hem Türkiye, hem Mersin hem de Silifke ekonomisine dev katkılar olacak.”

Atayurt’ta çok şey değişecek

Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali esnaflarından Ahmet Özmen ise yürütülen çalışmalar ile Atayurt’un artık büyük bir ivme kazanacağına işaret ederek, “Hizmetten çok memnunuz. Silifke’de küçük bir halimiz var ve o halin buraya taşınması ile ilgili ek işyerleri yapıldı. Oradaki arkadaşlarımız da buraya gelecek ve burada hep birlikte çalışacağız. Çok şey değişecek. Burası artık bir merkez haline gelecek. Esnaflar, üreticiler, ihracatçılar ve pazarlamacılar burada olacağı için mükemmel bir merkez olacak. Silifke’nin gelirinin yüzde 85’i tarıma dayalı. Bu ürünlerin alışverişi de buradan olacak ve haliyle ekonomiye de büyük katkısı olacak. Sayın Başkanımız’a bu hizmetleri bize sunduğu için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  ÇİLEĞİN MERKEZİ ATAYURT, İHRACATIN MERKEZİ OLACAK, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SİLİFKE, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA