17 Mart 2026 Salı

21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı  
 
     
   

Münevver Teyze Ve Kardeşi Geçici Evlerine Yerleştirildi


Elektrik ve suyu olmayan derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 74 yaşındaki felçli Münevver Azbay ve kardeşi 56 yaşındaki Yusuf Uysal, Yenişehir Belediyesi tarafından geçici olarak yaşayacakları eve yerleştirildi.

 

Tarih : 11 Şubat 2020 Salı 20:07   Okunma : 4513

Elektrik ve suyu olmayan derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 74 yaşındaki felçli Münevver Azbay ve kardeşi 56 yaşındaki Yusuf Uysal, Yenişehir Belediyesi tarafından geçici olarak yaşayacakları eve yerleştirildi.  Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni evleri bitene kadar burada yaşayacak iki kardeşi geçtiğimiz gün ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yardım sözü vermişti. Geçici evine yerleşen Azbay, “Kaldığımız ev üstümüze yıkılacak diye çok korkuyorduk. Ama şimdi korkmadan uyuyacağız. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla kurulan Sosyal Doku Tarama Grubu, Gökçebelen Mahallesi’nde Münevver Azbay ve birlikte yaşadığı kardeşi Yusuf Uysal’ın zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını belirlemişti. Elektrik ve suyu olmayan,  yağmurlu havalarda birçok yeri akan, pencereleri olmayan derme çatma evde zor günler geçiren Azbay ve Uysal kardeşleri yaşadıkları yerde ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kardeşlere barınma, sağlık ve gıda konusunda destek vereceklerinin sözünü vermişti. Başkan Özyiğit’in talimatlarıyla harekete geçen belediye ekipleri Azbay ve Uysal kardeşleri kötü koşullarda yaşadıkları evden aldı. Kişisel bakımları yaptırıldıktan sonra iki kardeş sağlık kontrolünden geçirilerek geçici evlerine yerleştirdi.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatı üzerine harekete geçen Yenişehir Belediyesi ekipleri Münevver Azbay ve Yusuf Uysal’ı belediyeye ait ambulansla evlerinden aldı. Hastaneye götürülen iki kardeş sağlık kontrollerinin ardından geçici olarak kalacakları eve götürüldüler. Yeni bir hayata başlamanın mutluluğu gözlerinden okunan iki kardeş Yenişehir Belediyesi’nin tahsis edeceği kalıcı evleri hazırlanana kadar yaşamlarına geçici evlerinde devam edecek. Azbay ve Uysal kardeşlerin diğer ihtiyaçları da Yenişehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

BAŞKAN ÖZYİĞİT “ZOR ŞARTLARDA HAYATA TUTUNAN HERKESE DOKUNMAK İSTİYORUZ”

İki kardeşle görüntülü olarak telefonla konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, mutluluklarına ortak oldu. Başkan Özyiğit, “Münevver Teyze ve Yusuf kardeşimizi zor şartlarda yaşamaya çalıştıkları derme çatma evden çıkardık. Yeni evlerini hazırlıyoruz, geçici olarak hazırladığımız evde kalacaklar. Onları mutlu görmek bizleri de çok mutlu etti. Bundan sonra yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yenişehirimizde zor şartlarda hayata tutunan herkese dokunmak ve onların daha sağlıklı koşullarda yaşamalarına olanak sağlamak istiyoruz. ” İfadelerini kullandı.

AZBAY “ŞİMDİ KORKMADAN UYUYACAĞIZ”

Başta Başkan Abdullah Özyiğit, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek mutlu olduğunu dile getiren Münevver Azbay “Başkanımız geldi burada bize bir söz verdi, sözünü de tuttu. Kaldığımız ev üstümüze yıkılacak diye çok korkuyorduk. Ama şimdi korkmadan uyuyacağız. Bir televizyon bir sıcak odası olan bir ev istiyorduk. Çok mutluyum, çok mesudum. Allah sizlerin de yüzünü güldürsün.  Ben kardeşim için uğraştım, ben öldüğüm zaman kardeşim demesin ‘Abla ben nerde kalacağım ne edeceğim’ demesin diye uğraşıyorum. Başta Başkanımız Abdullah Özyiğit olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, SOSYAL DOKU TARAMA GRUBU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA