22 Şubat 2026 Pazar

14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”   01:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ERDEMLI’DE 13 İLÇELIK RAMAZAN BULUŞMASıNı BAŞLATTı: BINLER AYNı SOFRADA, TEK YÜREK   23:56   CHP’DEN ABDULVAHAP GÖÇER’E KESIN İHRAÇ   23:55   ALI MAHIR BAŞARıR VE AHMET SERKAN TUNCER MEZITLI’DE SAHAYA İNDI: SEL BÖLGESINDE KRITIK MESAJLAR   23:54   YAYLAKONAKLıLAR BIR ARADA: MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYAN DERNEĞI’NE ANLAMLı ZIYARET   17:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ÇEVREYI KORUMANıN PARTISI OLMAZ   17:44   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LÂL DENIZLI IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   16:30   ERKAN BAŞ’TAN GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: "ALICAN ULUDAĞ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL, ATATÜRK BÜSTÜNÜ KORUYAN ADANALı GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ... ÖZEL: "İZLERKEN GÖZYAŞLARıMı TUTAMADıM"   14:28   ARZU ÇERKEZOĞLU: "EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI EN AZ 17 BIN 519 TL OLMALı"   14:26   BASıN MESLEK ÖRGÜTLERI ÇAĞLAYAN’DA AÇıKLAMA YAPTı: GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN DAHA FAZLA VAKIT GEÇIRILMEDEN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ   13:25   ALI MAHIR BAŞARıR: "EMEKLIMIZI DE MEMLEKETIMIZI DE BU SEFALETTEN HEP BERABER KURTARACAĞıZ, AZ KALDı"  
 
     
   

Tayvan Ticaret Merkezi’nden Tekstilkent’e Büyük İlgi


Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Jimmy Chen, Tayvan Ticaret Merkezi Tanıtım Müdürü Nazan Güngör ve Tayvan Ticaret Merkezi Menajeri Ceyda Kuo ile bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, heyete Tekstilkent ile ilgili bilgi verdi.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 08:45   Okunma : 4632

Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Jimmy Chen, Tayvan Ticaret Merkezi Tanıtım Müdürü Nazan Güngör ve Tayvan Ticaret Merkezi Menajeri Ceyda Kuo ile bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, heyete Tekstilkent ile ilgili bilgi verdi. “Bölgemize gelecek yatırımcılar için her türlü olanak var” diyen Başkan Yılmaz, “Yatırımcının önüne engel koyan değil, engelleri kaldıran bir anlayışla, bölgemize katma değer sağlayacak her girişime sonuna kadar destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

         Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi ekibini ağırlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçede hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. “Biz, kentimizin gelişime açık olmasından dolayı ‘gelecek vizyonumuzu’ üreten, gelişen ve refah düzeyi yüksek bir kent oluşturmak üzere hazırladık” diyen Başkan Yılmaz,  geleceğin Toroslar’ında üretim ve istihdam sahaları kurarak, ‘kendisine yeten’ bir kent inşa etmek istediklerini ifade etti.

         Toroslar’ın arsa zenginliği yönünden Türkiye'deki sayılı ilçelerden biri olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, “ Bu arsaları yatırımcıya açmak istiyoruz. Yatırıma uygun durumda olan arsalar üzerine kurulacak tekstilciler, mobilyacılar ve sanayi siteleri gibi iş üretim alanlarıyla istihdamı arttırıp, bölgeye nitelikli yatırımcı kazandıracağız. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz ilk projemiz Tekstilkent olacak” dedi.

         Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuracağımız Tekstilkent; tip atölyeler, meslek yüksekokulu, ar-ge tasarım merkezi, ara eleman yetiştiren birimi ve oteliyle büyük bir kompleks olacak.  10 bin kişiye istihdam sağlayacağımız Tekstilkent Projesinde tekstil ve konfeksiyon firmalarının daha düşük maliyetle yatırım yapabilecekleri, mevcut istihdama ilave 10 bin kişiye daha iş olanağı sağlayacak bir kompleks oluşturacağız.  Kapasite ve işlevsel açıdan çok büyük bir yatırım olacak Tekstilkent şu açıdan da çok önemli:  Dünyanın ünlü markaları Mersin’de fason olarak üretiliyor! Kuracağımız fonksiyonel merkezle dünyanın başka markalarının da Mersin’e gelmesini hedefliyoruz. Bu noktada Mersin’in, Türkiye’nin, dünyanın tanıdığı, üretimi denetleyen ciddi inspektörlerle de görüştük. İçinde tip atölyelerin, meslek yüksekokulunun olduğu, ara eleman yetiştirecek birimi, ar-ge tasarım merkezi, oteli olan büyük bir kompleks tasarlıyoruz”

TAYVANLI HEYET: “İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

         Türk ve Tayvan ortak girişimleri konusunda çalışmalar yapan Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul ofisi heyeti ise, Başkan Yılmaz’a Tayvan ekonomisi hakkında bilgiler vererek, “Tayvan iş dünyasının Türkiye’de yatırım yapma eğilimi var. Güçlü bir ekonomiye sahibiz. Ülkemizde Ar-Ge ve tasarım gelişmiş düzeyde. Bilgi teknolojilerinde önemli bir değere sahibiz. Ve bu anlamda işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Türkiye’de iş yapmak isteyen ve ortak girişim arayışında olan Tayvanlı firmalara ve girişimcilere; kanunlar, teşvikler ve yatırım fırsatları konusunda danışmanlık yapıyoruz. Ayrıca, Türk firmalarını Tayvan’da iş yapmaları ve kendilerini tanıtmaları konusunda da destekliyoruz. Her türlü bilgiyi sağlamak ve ortak yapıların oluşması konusunda onlara yardımcı olmayı her zaman gündemde tutuyoruz. Toroslar gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir ilçe. Tekstilkent Projenizi gerçekten takdir ediyoruz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde de 2 ülke arasında sağlanabilecek işbirlikleri konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR , BELEDİYESİ, ATSIZ, AFŞİN , YILMAZ, TEKSTİLKENT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA