24 Ocak 2026 Cumartesi

16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI  
 
     
   

Arslanköy’ün Kurtuluş Mücadelesi Şiirlerle Anlatılacak


Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 16:55   Okunma : 1606

Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birbirinden farklı birçok etkinliğin yer alacağı kutlama programında Arslanköy’ün Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması da düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ “26 ŞUBAT”

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek şiir yarışmasının başvuruları ise başlamış olup 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek. 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy’ün kurtuluş mücadelesinde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle herkesin vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan nasıl azim ve kararlılıkla savaştığı daşiirlerle gözler önüne serilecek.

BAŞKAN YILMAZ: ARSLANKÖY, ADINA YAKIŞIR BİR MÜCADELE VERMİŞTİR

 “Arslanköy Kurtuluş Savaşı’nda adına yakışır bir mücadele vermiştir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çukurova Bölgesinde ilk Kuvayi Milliye hareketi 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköyümüzde başlayarak azim ve kararlılıkla bastırılmış ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır” dedi.

 

“ŞİİR YARIŞMAMIZA BÜTÜN HALKIMIZIN KATILIMINI BEKLİYORUZ”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakın. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözüne hatırlatma yapan Başkan Yılmaz, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla o zaman ki adı Efrenk olan kasabamız, düşman işgalinden tamamen temizlenmesinin ardından Arslanköy adını aldı. Arslanköylü halkımız adına yakışır bir şekilde savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Biz de verilen bu destansı mücadeleyi düzenleyeceğimiz şiir yarışmasıyla anmak istiyoruz. Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında düzenleyeceğimiz şiir yarışmamıza bütün halkımızın katılımını bekliyoruz. Zorlu şartlarda zafere ulaşan bu mücadelenin her zaman hatırımızda kalmasını ve tarih şuuru kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerleUlu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye 250 TL’nin verileceği şiir yarışmasının katılım şartları ise şöyle;

•Yarışmaya isteyen herkes katılabilir.

•Elden teslim edilecek olan şiirler A4 kâğıdına yazılmış olacak.

•Şiirlerini elden teslim etmek isteyenler Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırabilirler.

•Elektronik ortamda teslim etmek isteyenler bilgi@toroslar-bld.gov.tr adresine e-mail yoluyla şiirlerini ulaştırabilirler.Aynı zamanda bilgi edinmek için; 0532 693 8803 numarasını arayabilirler.

 

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR , BELEDİYESİ, ATSIZ, AFŞİN , YILMAZ, ARSLANKÖY’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA