10 Mart 2026 Salı

17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"   09:46   MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ PEDALLARı DÖNDÜ: 8 MART COŞKUSU SOKAĞA TAŞTı!   09:01   İRAN’DA TARIHI KıRıLMA: MÜCTEBA HAMANEY YENI DINI LIDER SEÇILDI! BABA-OĞUL DÖNEMI BAŞLıYOR   02:01   KADıKÖY’DE GOL YAĞMURU: FENERBAHÇE TAKIBI SÜRDÜRÜYOR!   01:10   MERSIN’DE MOR DALGA SOKAKLARA TAŞTı: 12. FEMINIST GECE YÜRÜYÜŞÜ’NDE TARIHI KATıLıM!  
 
     
   

Arslanköy’ün Kurtuluş Mücadelesi Şiirlerle Anlatılacak


Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 16:55   Okunma : 1642

Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birbirinden farklı birçok etkinliğin yer alacağı kutlama programında Arslanköy’ün Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması da düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ “26 ŞUBAT”

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek şiir yarışmasının başvuruları ise başlamış olup 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek. 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy’ün kurtuluş mücadelesinde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle herkesin vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan nasıl azim ve kararlılıkla savaştığı daşiirlerle gözler önüne serilecek.

BAŞKAN YILMAZ: ARSLANKÖY, ADINA YAKIŞIR BİR MÜCADELE VERMİŞTİR

 “Arslanköy Kurtuluş Savaşı’nda adına yakışır bir mücadele vermiştir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çukurova Bölgesinde ilk Kuvayi Milliye hareketi 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköyümüzde başlayarak azim ve kararlılıkla bastırılmış ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır” dedi.

 

“ŞİİR YARIŞMAMIZA BÜTÜN HALKIMIZIN KATILIMINI BEKLİYORUZ”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakın. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözüne hatırlatma yapan Başkan Yılmaz, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla o zaman ki adı Efrenk olan kasabamız, düşman işgalinden tamamen temizlenmesinin ardından Arslanköy adını aldı. Arslanköylü halkımız adına yakışır bir şekilde savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Biz de verilen bu destansı mücadeleyi düzenleyeceğimiz şiir yarışmasıyla anmak istiyoruz. Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında düzenleyeceğimiz şiir yarışmamıza bütün halkımızın katılımını bekliyoruz. Zorlu şartlarda zafere ulaşan bu mücadelenin her zaman hatırımızda kalmasını ve tarih şuuru kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerleUlu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye 250 TL’nin verileceği şiir yarışmasının katılım şartları ise şöyle;

•Yarışmaya isteyen herkes katılabilir.

•Elden teslim edilecek olan şiirler A4 kâğıdına yazılmış olacak.

•Şiirlerini elden teslim etmek isteyenler Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırabilirler.

•Elektronik ortamda teslim etmek isteyenler bilgi@toroslar-bld.gov.tr adresine e-mail yoluyla şiirlerini ulaştırabilirler.Aynı zamanda bilgi edinmek için; 0532 693 8803 numarasını arayabilirler.

 

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR , BELEDİYESİ, ATSIZ, AFŞİN , YILMAZ, ARSLANKÖY’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA