25 Nisan 2024 Perşembe

11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI  
 
     
   

Muhtarlar Şiddete Uğrayan Kadınlara İlk Desteği Verebilecek


Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen eğitim çalışmasına, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve muhtarlar katıldı.

 

Tarih : 8 Mart 2020 Pazar 03:14   Okunma : 6092

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner ile merkezi üyesi Av. Serap Angay ve Av. Battal Gazi İnci’nin sunumuyla gerçekleşen eğitimin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 21. yüzyılda hala zencilerle beyazların mücadelesi gibi, kadın ve erkek mücadelesinin gündemimizde yerini koruduğunu belirterek, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını söyledi. Kadına yaklaşımlardaki en büyük sıkıntının bir tanesinin kadının meta, mal olarak görülmesi olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamaması, kadının ailede dahi ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi, kadının toplumdaki rolünü küçümsemektedir. Kadının rolünü 21. yüzyılda yüceltmek gerekiyor. Kadınların her alanda aktif bir şekilde varlığını sürdürmesi gerekiyor. 21. yüzyılın egemen güçleri, kadınların uyanışından korkuyorlar. Erkekler güçlerini kimseyle paylaşmak istemiyorlar. Güçlerini Kendi cinsleriyle paylaşmadıkları gibi, kadını da en büyük tehlike olarak görüyorlar. Çünkü bir işe kadın eli değdiği zaman çok daha farklı, başarılı sonuçlar elde ediliyor” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ KADININ HAYATINA DOKUNUP, ONU İYİLEŞTİRMEK”

Muhtarların yerelin en önemli temsilcisi olduğunu ifade eden Baro BaşkanıYeşilboğaz, “Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz.Muhtarların kendi mahallerinde kadınlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapmaları, kendilerine gelen sorunları adli makamlara nasıl intikal ettireceklerini veya hangi hukuki mecralarda çözüme kavuşturacaklarını bilip mağdura doğru yönlendirme yapabilmeleri için gerçekleştirdiğimiz bu bilinçlendirme çalışmasından edineceğiniz bilgilerle, bir kadının hayatına dokunup onu iyileştirebilirsek o dahi bizi çok mutlu edecektir. Kadın, barışın, eşitliğin en büyük emekçisidir. Bu nedenle, kadını yüceltebilecek bütün projelerde Mersin Barosu olarak yer almaya devam edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Bu mücadelede her birinizin ne kadar çok emeği olursa, başarıya o kadar hızlı ulaşabiliriz. Bu etkinliğin gerçekleşmesine emek veren Kadın Hakları Merkezimize ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu Şerife ise konuşmasında, “Bilginin değerinin farkındayım ve Mersin Barosuna her geldiğimde buradan daha donanımlı gidiyorum. Bu bilgileri önümüzdeki süreçte daha geniş kitlelere aktarıp, her geçen gün çok daha iyi olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

GÜNER: “SEYRETMEKLE OLMUYOR”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner ise bu çalışmada muhtarları neden seçtiklerini anlatarak, “Biz her eve ulaşamıyoruz. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, dar alanda yaptığımız çalışmalar şiddetin önlenmesi konusunda yeterli değil. Muhtarlar kendi mahallerinde şiddete uğrayan kadınlara çok daha yakın. Şiddete uğrayan bir kadın ilk olarak fikir danışacağı yer, mahallenin muhtarıdır. Ya da bir muhtar, hangi evde şiddetin olduğunu biliyorsa, ilk basamak olarak bizlerden önce yol gösteren olabilir. Bu çalışma bizim açımızdan çok önemli. Bir yardımla, doğru yere yönlendirmeyle, belki bir hayat kurtarabilirsiniz. Şiddet mağduru kadınların yaşamlarına, olumlu bir şekilde dokunmuş olursunuz. Hepimizin ortak sorunu olan şiddetin önlenmesi ile ilgili toplumsal bir görevimiz var. Burada sizlerin de sorumluluğunuz var. Bu sorunun çözümünde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sadece seyretmekle olmuyor. Ülkemizde gerek bizim taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar, gerekse yasal mevzuatımız, kadına şiddetin önlenmesi konusunda düzenlemeler yapmış ama çok kişi birçok kanunu bilmediği gibi, haklarını da bilmiyor. Kişi hak ihlaline uğradığında hakkını nasıl arayacağını da bilmiyor. Mahkemeye nasıl başvuracak? Ücretsiz avukat temin edebilir mi? Bu tür sorular, sizlerin de cevaplandırması gereken sorulardır. Siz bu konularda bilgi sahibi olursanız, size gelecek mağdur kişiyi bilgilendirmeniz daha kolay olacaktır. Bu yüzden bizler bu çalışmayı önemsedik” ifadesini kullandı.

Eğitim çalışmasında Mersin Barosu tarafından hazırlanan, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili yasal mevzuatların bulunduğu kitapçık verildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ, KADIN HAKLARI MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA