13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

“Gelecek Mersin” Sloganıyla Kentin Paydaşları Bir Araya Geldi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, İNKA-İnsan Kaynakları ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nin işbirliğiyle “Gelecek Mersin” sloganıyla “4.0 İstihdam Teşvikleri Çalışma Hayatındaki Son Değişiklikler” programı düzenlendi.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 11:40   Okunma : 6428

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, İNKA-İnsan Kaynakları ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nin işbirliğiyle “Gelecek Mersin” sloganıyla Ali Tezel ve Serdar Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı “4.0 İstihdam Teşvikleri-Çalışma Hayatındaki Değişikler” programı düzenlendi.Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Kariyer Merkezi projesinin gençlere iş arayışlarında önemli destekte bulunduğunu belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ülke gerçeklerinden hareketle gençlere, kadınlara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uygulamalarımızla istihdama katkı sunarken, Kariyer Merkezi projemizle de özellikle gençlerimize, öğrencilerimize rehberlik hizmeti vererek, gelecek kariyer yolculuklarına destek sunuyoruz” dedi.

“İşsiz her hemşerimizin derdini kendi derdi gören bir Belediye Başkanı’na sahibiz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcıları Haydar Ali Ulusoy ve Ali Rıza Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuat Budur, Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Ay’ın yanı sıra iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Başkan Vahap Seçer’in selamlarını ileterek yaptığı konuşmada, Türkiye’deki işsizlik verilerini paylaştı. TÜİK’in verilerine göre Aralık 2019 itibariyle Türkiye’de açık işsizlik oranının yüzde 13.7 olduğunu, 4 milyon 394 bin kişinin iş aradığını ifade eden Tok, 15-24 yaş aralığındaki genç işsiz oranının yüzde 25’i bulduğunu, yani her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. Türkiye’nin bir izdüşümü olan Mersin’in de benzer işsizlik oranlarına sahip olduğuna dikkat çeken Tok, şöyle devam etti:

Göç alan bir kent olarak Mersin’deki işsizlik oranlarının her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini de hatırlatmak isterim. İşte bu ürkütücü tablo toplumun temeli olan ailelerimizdeki huzursuzluğu artırdığı kadar, sosyal barışımızı da tehdit etmektedir ve bu ağır yükten en çok etkilenen kamu kurumlarının başında belediyeler gelmektedir. Sayın Başkanımız’ı ve bizi ziyaret eden her 10 hemşerimizin 9’u iş talebiyle gelmektedir. Bütün belediye hizmetlerini, Mersin’i geleceğe taşıyacak bütün yatırım ve projelerimizi durdurup, belediyenin tüm bütçesini işsizlere dağıtsak bile bu sorunun yarısını dahi çözemeyiz. Diğer yandan işsiz gezen her hemşerimizin derdini kendi derdi olarak gören bir Belediye Başkanı’na ve hizmet anlayışına sahibiz. Onun içindir ki Kariyer Merkezimiz’in çalışmalarını hiç olmazsa her aileden bir kişiyi ekmek sahibi yapmak gayesiyle iş arayanla işvereni doğru zeminlerde buluşturmak için Sayın Başkanımız bizzat kendisi takip etmektedir.”

En önemli unsurun uygun işe uygun kişiyi istihdam etmek olduğunun bilincindeyiz”

Başkan Vahap Seçer’in işsiz yurttaşların istihdama kazandırılması noktasındaki hassasiyetine vurgu yapan Olcay Tok, Başkan Seçer’in göreve geldiği ilk günden itibaren bu noktada güçlü adımlar attığını belirtti. Tok, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak firmalarımızın vizyonel gelişimlerine yardımcı olacak hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. İşverenin üzerindeki yükü azaltarak istihdamı artıracak her kararı ve teşviki şükranla karşılıyoruz. Başkanımız Sayın Vahap Seçer, ilimizden bir kişiyi bile işe alacak her firmamıza Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mevzuatın izin verdiği her kolaylığı sağlama gayreti içinde olacağımızın ifade edilmesini özellikle belirttiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmet kalitemizi en iyi seviyeye çıkarmanın arkasında yatan en önemli unsurun uygun işe uygun kişiyi istihdam etmek olduğunun bilincindeyiz. İşçi arayan işverenlerin yüzde 44’ünün doğru kişiyi bulamamaktan yakındıkları da bir gerçektir” diye konuştu.

“SGK açık vermek zorunda olan bir kurumdur”

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel,“İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki Son Değişiklikler” konulu konuşmasına başlarken katılımcılara “Sosyal Güvenlik Kurumu açık vermeli mi yoksa vermemeli mi?” diye sordu. Katılımcıların çoğunun “vermemeli” yanıtını vermesi üzerine Tezel,“Türkiye’de SGK Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 1’i kadar açık veriyor. Açık oranının Avrupa ortalaması yüzde 16. İsveç, Norveç, Finlandiya’da yüzde 19. En aşağıda en az açığı veren İtalya var, o da yüzde 11. SGK açık vermek zorunda olan bir kurumdur. Her ay emekli maaşı, dul maaşı, yetim maaşı vererek milli gelirinizi yeniden dağıtan kurumdur. Bir devletin sosyal devlet olup olmadığının ilk göstergesi SGK’nın ne kadar açık verdiğidir” diye konuştu.

Ali Tezel’in ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Ay ise “2020 Dönemi İstihdam Teşvikleri SGK ve Muhtasar Birleşmesi” konusuna değindi.

Dünyadaki değişim gençlerin iş arayışına da etki ediyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Budur, dünyanın değiştiğine ve bu değişime iş dünyasının da ayak uydurmasının önemine değinirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi’yle gençlerin de iş dünyasındaki değişime ayak uydurmalarına katkıda bulunmalarının önemli bir girişim olduğunu belirtti.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ise kentin paydaşlarıyla işbirliği içerisinde yürüttükleri çalışmaları katlayarak artıracaklarını ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  “GELECEK MERSİN” SLOGANIYLA KENTİN PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI, İNKA-İNSAN KAYNAKLARI VE GİRİŞİMCİ İNSAN KAYNAKLARI DERNEĞİ, 4.0 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ-ÇALIŞMA HAYATINDAKİ DEĞİŞİKLER.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA