5 Aralık 2025 Cuma

19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”  
 
     
   

Dolmuşlar Ve Taksiler De Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor


Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 14:02   Okunma : 4187

Mersin Büyükşehir Belediyesi,tüm dünyaya yayılan Coronavirüsüne (COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerin dezenfeksiyon işlemlerini sıklaştırarak, çalışmalarını sürdürüyor.

Halk otobüslerinin ve ibadethanelerin dezenfekte edilerek,streril hale getirilmesinin ardından Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Rutin olarak yapılacak olan dezenfekte işlemlerinin ardından araçlara etiket yapıştırılacak. Araçlar, Büyükşehir’e bağlı Zabıta ekipleri tarafından sıkı denetimlerden geçirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak kısa süre önce ülkemizde de görülen Coronavirüsüne(COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına, dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı halk otobüsleri ve ibadethaneleri dezenfekteederek, denetimlerini gerçekleştirirken, bu işlemleri rutin olarak sürdürüyor. Halk otobüslerinin yanı sıra Mersinliler’in gün içinde sıklıkla kullandığı alternatif tüm ulaşım araçlarının temizlenmesi amacıyla Büyükşehir öncülüğünde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası da tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Toplam 200 araç dezenfekte edilirken, 1000 taksinin de dezenfeksiyon işlemleri başlatıldı.

Araçlar periyodik olarak hem dezenfekte edilecek hem de denetlenecek

Çok sayıda vatandaşın kullandığı dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılacak. Halk sağlığını korumak adına yapılan bu işlemlerin denetimini Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirecek. Dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair etiketi olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Toplu taşıma araçları vatandaşların birbirlerine temasını önlemek ve virüslerin olası bulaşma yollarından kaçınmak amacıyla ayakta yolcu almayacak.

Sarı: “Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz”

Dolmuşların ve taksilerin tamamının ilaçlatılmasına dair kampanya başlattıklarını belirten Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Hep beraber araçlarımıza binen insanların sıhhatini garanti altına almak için bütün araçlarımızı ilaçlatıyoruz. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi burada Belediyemiz’in de bize büyük desteği var. Bu işlerin oluşumunda devamlı yanımızda hissettik. Başta Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Vekili Olcay Bey’e, Ulaşım Dairesi Başkanımız Ersan Bey’e, müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz, o bilinçteyiz. Bugün hep beraber uygulamaya koyuyoruz. 200 arabamız ilaçlanacak. 1000 tane taksimizi gündeme aldık, onları da şimdi başlatıyoruz” dedi.

Halk sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınarak, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş, “Biz de bütün toplu taşıma araçlarıyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halk sağlığı önemli. Bununla ilgili gerekli ne varsa hep birlikte el ele gereğini yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürü Coşkun Ertingü, “Gerçekten de hassas bir dönemden geçiyoruz. Halkımız için dezenfekte olayı çok önemli. Toplu taşımalarda olsun, özel halk otobüslerinde olsun virüsten dolayı gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle burada olan arkadaşlara bu konuyla ilgili teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA