10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

Dolmuşlar Ve Taksiler De Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor


Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 14:02   Okunma : 4280

Mersin Büyükşehir Belediyesi,tüm dünyaya yayılan Coronavirüsüne (COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerin dezenfeksiyon işlemlerini sıklaştırarak, çalışmalarını sürdürüyor.

Halk otobüslerinin ve ibadethanelerin dezenfekte edilerek,streril hale getirilmesinin ardından Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Rutin olarak yapılacak olan dezenfekte işlemlerinin ardından araçlara etiket yapıştırılacak. Araçlar, Büyükşehir’e bağlı Zabıta ekipleri tarafından sıkı denetimlerden geçirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak kısa süre önce ülkemizde de görülen Coronavirüsüne(COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına, dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı halk otobüsleri ve ibadethaneleri dezenfekteederek, denetimlerini gerçekleştirirken, bu işlemleri rutin olarak sürdürüyor. Halk otobüslerinin yanı sıra Mersinliler’in gün içinde sıklıkla kullandığı alternatif tüm ulaşım araçlarının temizlenmesi amacıyla Büyükşehir öncülüğünde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası da tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Toplam 200 araç dezenfekte edilirken, 1000 taksinin de dezenfeksiyon işlemleri başlatıldı.

Araçlar periyodik olarak hem dezenfekte edilecek hem de denetlenecek

Çok sayıda vatandaşın kullandığı dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılacak. Halk sağlığını korumak adına yapılan bu işlemlerin denetimini Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirecek. Dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair etiketi olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Toplu taşıma araçları vatandaşların birbirlerine temasını önlemek ve virüslerin olası bulaşma yollarından kaçınmak amacıyla ayakta yolcu almayacak.

Sarı: “Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz”

Dolmuşların ve taksilerin tamamının ilaçlatılmasına dair kampanya başlattıklarını belirten Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Hep beraber araçlarımıza binen insanların sıhhatini garanti altına almak için bütün araçlarımızı ilaçlatıyoruz. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi burada Belediyemiz’in de bize büyük desteği var. Bu işlerin oluşumunda devamlı yanımızda hissettik. Başta Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Vekili Olcay Bey’e, Ulaşım Dairesi Başkanımız Ersan Bey’e, müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz, o bilinçteyiz. Bugün hep beraber uygulamaya koyuyoruz. 200 arabamız ilaçlanacak. 1000 tane taksimizi gündeme aldık, onları da şimdi başlatıyoruz” dedi.

Halk sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınarak, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş, “Biz de bütün toplu taşıma araçlarıyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halk sağlığı önemli. Bununla ilgili gerekli ne varsa hep birlikte el ele gereğini yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürü Coşkun Ertingü, “Gerçekten de hassas bir dönemden geçiyoruz. Halkımız için dezenfekte olayı çok önemli. Toplu taşımalarda olsun, özel halk otobüslerinde olsun virüsten dolayı gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle burada olan arkadaşlara bu konuyla ilgili teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA