24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mersin’e kalite yakışır.


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin ev sahipliğinde, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile birlikte ‘Mersin’e Kalite Yakışır’ sloganıyla bu yıl ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ konusunda düzenlenen 3. Mersin Kalite Sempozyumu, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

 

Tarih : 24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:12   Okunma : 1336

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin ev sahipliğinde, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile birlikte ‘Mersin’e Kalite Yakışır’ sloganıyla bu yıl ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ konusunda düzenlenen 3. Mersin Kalite Sempozyumu, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “3. Mersin Kalite Sempozyumu’nun, Mersin’i sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş kentler arasında öne çıkaran örnek belediye olma vizyonumuzun gerçeğe dönüşmesine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum” dedi.

Gerçekleştirilen 3. Mersin Kalite Sempozyumu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Baro Başkanı Avukat Ali Er, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili İlker Karaman, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ile üyeleri, akademisyenler, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

Müzik dinletisi ile başlayan sempozyumda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’nin hizmetlerinin yer aldığı ve Türkiye Kalite Derneği’nin tanıtıldığı tanıtım filmleri gösterildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz sempozyumda yaptığı açılış konuşmasında, “Kalite, bir ürün ya da hizmetin, kendisinden beklenilen ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilme derecesini gösteren bir performans ölçütüdür. Bir hizmetin performansı, uygunluğu, güvenirliği, dayanıklılığı, iş görürlüğü, estetiği ve itibarı halkın o hizmet ile ilgili kalite algısını önemli oranda etkileyen faktörlerdir. Bu bağlamda kalite, bir hizmet ya da projenin geliştirilmesi, halka ulaştırılması ve hizmet sonrası geri dönüşlerin değerlendirilerek beklenen iyileştirmenin sağlanması süreci için kullanılan sistematik bir yöntemdir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak amaçlarının, vatandaş odaklı bir hizmet kültürünün oluşmasını sağlamak ve sürdürülebilir kılmak olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin’e Kalite Yakışır anlayışıyla oluşturduğumuz kalite politikamızın ilkeleri de bu hedefe uygun olarak şu şekilde belirlenmiştir. Yaşanabilir bir gelecek oluşturmak, sürdürülebilir başarı sağlamak, yaratıcı ve yenilikçi ortamların gelişmesine imkân veren katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlayışı kurmak, vatandaş odaklı hizmet vermek, paydaşlarla işbirliği yapmak, çalışanların katılım ve katkısını en üst düzeyde sağlamak, sürekli iyileştirmeyi prensip haline getirmek ve tüm kaynakları etkin ve verimli kullanmak” şeklinde konuştu.

KalDer ile birlikte, üç yıldır düzenledikleri Kalite Sempozyumları’nın amacının başta çalışanlar olmak üzere, paydaşlarla birlikte bütün toplum kesimlerinde kalite kavramı konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Geçtiğimiz yıl ‘Mükemmellik Yolculuğunda Enerji Verimliliği’ temasıyla düzenlediğimiz Kalite Sempozyumu’nu, bu yıl ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Başbakanlık AFAD Başkanlığı tarafından yayınlanan Afat Dağılım Haritasına göre Mersin’imiz, su baskını riski yüksek yerleşim birimleri arasında bulunmaktadır. Sizlerin de yakından bildiğiniz gibi, geçmiş yıllardaki ihmallerin doğal bir sonucu olarak, son dönemde su baskını afetiyle birkaç kez yüzleşmek zorunda kaldık. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak önceliklerimiz arasında yer alan bu soruna köklü çözüm üretmek amacıyla başlattığımız Mersin İli Yağmursuyu Master Planı çalışmasını 7 Kasım 2016 tarihinde tamamladık. Merkez ve kırsal mahalleleri ile birlikte 13 ilçemizin tamamını kapsayan plan çerçevesinde yapılacak fiziksel yatırımlar, kurumsal ve idari reformlar ile yağmursuyu hizmetlerimiz daha kaliteli ve güvenli hale gelecektir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak 2 ayrı mecrada yürütülen EFQM Mükemmellik Modeli çalışmalarından bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralmamızın hemen ardından başlattığımız EFQM Mükemmellik Modeli yolculuğumuzda MESKİ olarak ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ anlamına gelen dört yıldız, Büyükşehir olarak üç yıldız ile yolumuza devam ediyoruz. 1994-2014 yılları arasında 20 yıl süreyle üstlendiğim Tarsus Belediye Başkanlığım döneminde ‘Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülünü’ kazanan, Kalite Derneği tarafından Kalite Elçiliği misyonuna layık görülen bir belediye başkanı olarak Mersin’de başlattığımız mükemmellik yolculuğunun başarıyla sonuçlanacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Mersin’i sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş kentler arasında öne çıkaran örnek belediye olmak vizyonumuzun gerçeğe dönüşmesine önemli katkılar yapacağını düşündüğüm 3. Mersin Kalite Sempozyumu’nun, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizleri en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” şeklinde sözlerine son verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın konuşmalarının ardından, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak da birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra başlayan 1. oturumda Gazeteci/Yazar Fatih Altaylı ile Gazeteci/Yazar Mehmet Yılmaz, “Yaşam Biçimi Olarak Kalite” başlıklı söyleşilerini gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından dinleyicilerin sorularını yanıtlayan gazetecilere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı tarafından günün anısına Nusret Mayın Gemisi maketi hediye edildi.

Dördüncü Boyut Akademi Kurucusu, Danışman ve Eğitmen Çağlar Çabuk’un moderatörlüğünde, DYO Boya Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Serdar Oran, İGDAŞ Stratejik Planlama ve Yön. Sis. Müdürü Mehmet Akif Demirtaş, YEŞİLAY Genel Müdürü Savaş Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı 2. oturumda ise ‘EFQM Mükemmellik Modeli Uygulamaları ve Kazanımları’ konusu ele alındı.

Paylaş :
Etiketler :  meski, mersin büyükşehir belediyesi, kalder, mersin.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA