19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran itibariyle kaldırılmıştır


Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

 

Tarih : 28 Mayıs 2020 Perşembe 21:58   Okunma : 914

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran itibariyle tamamıyla kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Koronavirüs salgını küresel düzeydeki sınamalardan biridir. Hamdolsun, milletimizin verdiği destekle en az sıkıntıyla geçiren ülkelerin başında geliyoruz. Sadece ülke içindeki insanımıza sahip çıkmakla kalmadık 126 farklı devletten vatandaşlarımızı ülkemize getirdik, hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Salgın sürecinde çok güçlü bir koordinasyon sağladık.

Testleri yaygınlaştırarak salgını kontrol ardında tutuyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ilaç fabrikaları da üretime başladı. Şu ana kadar ürettiğimiz 3 bin 626 solunum cihazının bin adedini ihraç ettik.

Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran itibariyle tamamıyla kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. İdari izinde bulunan veya esnek çalışan kamu personeli normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve gündüz bakımevleri 1 Haziran'da açılacak.

Kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları değerlendirilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günü belli saatlerin istisna olması uygulaması devam edecek.

65 yaş üstü işletme sahibi vatandaşlarımız temizlik, maske, mesafe şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecek.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasını 18 yaşa indiriyoruz. Bu yaşların tamamı çarşamba ve cuma günleri 14-20:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağına tabii olmayacak.

Çay bahçeleri, kıraathane, yüzme havuzu, türü işletmeler saat 22:00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Nargile satışı ve eğlence mekanları bu kapsamın dışındadır.

Dinlenme tesisleri 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Plajlar, milli parklar, bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek.Müze ve ören yerleri 1 Haziran'da açılıyor. Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçecek. Spor tesisleri gece 24:00'e kadar hizmet verebilecektir.

Deniz turizmi, balıkçılığı ile ilgili sınırlamalar belirli kurallar dahilinde kaldırılmıştır.Sürücü kursları, millet kıraathaneleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren faaliyetlerini sürdürebilecek. Açık havada oturma yerleri olan konserler saat 24 ile sınırlı olmak üzere başlayacak.

Ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyu ile paylaşacaktır.

Paylaş :
Etiketler :  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT SINIRLAMASI, 1 HAZİRAN İTİBARİYLE KALDIRILMIŞTIR, KORONAVİRÜS, MİLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA