16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:25   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:22   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK  
 
     
   

Büyükşehir İtfaiyesi, Suda, Dağda, Her Yerde Hayat Kurtarıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, başarılı çalışmalarla hayatları kurtarmaya devam ediyor. Tarsus Grup Amirliği ekipleri, son dönemde suda boğulma tehlikesi yaşayan bir çocuğu, yüksekte asılı kalan bir işçiyi ve uçuruma sürüklenen araç içinde bulunan 3 vatandaşı zorlu şartlara rağmen kurtardı. Eğitim çalışmalarına da aralıksız devam ekipler, ekipman kullanımı, olaylar esnasında nasıl ve ne şekilde davranılması konusunda sürekli bilgilendiriliyor.

 

Tarih : 25 Haziran 2020 Perşembe 11:54   Okunma : 2348

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, başarılı çalışmalarla hayatları kurtarmaya devam ediyor. Tarsus Grup Amirliği ekipleri, son dönemde suda boğulma tehlikesi yaşayan bir çocuğu, yüksekte asılı kalan bir işçiyi ve uçuruma sürüklenen araç içinde bulunan 3 vatandaşı zorlu şartlara rağmen kurtardı. Eğitim çalışmalarına da aralıksız devam ekipler, ekipman kullanımı, olaylar esnasında nasıl ve ne şekilde davranılması konusunda sürekli bilgilendiriliyor.

Bugüne kadar birçok olaya anında müdahale ederek can ve mal kaybının asgariye inmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, son dönemlerde yine başarılı operasyonlara imza atıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde, Tarsus merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde bir apartmanın 7. katında dış cephede çalışma yaparken üzerinde durduğu iskelenin bir halatının boşalmasıyla aşağıya düşme tehlikesi yaşayan 26 yaşındaki işçiyi kurtardı. Ekipler, seri şekilde olay yerine intikal ederek, işçiyi 33 metrelik merdivenli araçla yara almadan aşağıya indirdi.

Zorlu şartlarda mucize operasyonlar

Ekipler, kırsal bölgede yer alan Pirömerli Mahallesi’nde de başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Dağlık bölgede bulunan Pirömerli Mahallesi’ne yakın bir noktada, içinde 3 kişinin bulunduğu aracın yoldan çıkarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma sürüklendiği olayda ekipler, halatlar kullanarak zorlu doğa şartlarına rağmen 3 kişiyi kurtardı.

Tarsus Grup Amirliği ekipleri, merkez Yeni Mahalle sınırları içinden geçen DSİ’ye ait olan ve su seviyesi yüksek olan kanala düşen 6 yaşındaki çocuğu, yine kısa sürede olay yerine intikal ederek sudan çıkartıp, hayata tutunmasını sağladı.

Ekipler 7 gün 24 saat mesaide

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Şube Sorumlusu Kenan Demirpolat’ın amirliğinde 85 personel ile Tarsus merkez başta olmak üzere Bağlar, Gülek, Yenice ve Çamlıyayla istasyonlarında, 13 yangın ve kurtarma olaylarına müdahale aracıyla çalışma yürüten itfaiye ekipleri, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için 7 gün 24 saat mesai harcıyor. İtfaiye Eğitmeni Kenan Çelik’in nezaretinde sürekli olarak eğitim çalışmaları uygulanırken, itfaiye erlerine özellikle yükseğe çıkarak intihar girişimi yaşanan olaylarda atlama çadırının ve ekipmanlarının kullanımı ile olay yerinde yapılması gereken diğer olaylarla ilgili detaylı bilgiler veriliyor.

Merdivenli araçlarla yüksek katlı konutlarda canlı kurtarma, yine yüksek katlı konut veya işyerlerinde oluşan yangınlara müdahale, temel yangın ekipmanlarının kullanılması, boğulma vakalarında yapılması gerekenler konusunda sıklıkla eğitimden geçirilen itfaiye erlerine, ayrıca ormanlık veya kırsal alanda oluşan yangınlarda veya kurtarma operasyonlarında dikkat etmeleri gerekenler hakkında bilgiler aktarılıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA